ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Η στιγμή που έφυγα δεν είχε χρόνο για να βρω κάποια ομάδα, όλες είχαν καταλήξει…»

Ο πρώην Κύπριος προπονητής της ομάδας μας, Σωφρόνης Αυγουστή, μίλησε σήμερα(25/9) στο ραδιόφωνο του Super Sport FM, για τις προσωπικές του φιλοδοξίες αλλά και για το πρωτάθλημα μας.

Αναλυτικά:

Aν είναι έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους: «Πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος. Ξέρουμε ότι το timing που έφυγα δεν είχε χρόνο για να βρω κάποια ομάδα, αφού όλες οι ομάδες είχαν καταλήξει σε αυτούς που θα τους αντιπροσωπεύουν. Ο κάθε προπονητής όμως πρέπει να είναι έτοιμος έτσι ώστε όταν του δοθεί η ευκαιρία να πάει εκεί που θα πάρει και να ανταποκριθεί».

Αν δέχθηκε κάποια πρόταση: «Όταν έφυγα από τον Απόλλωνα, σίγουρα κάτι υπήρχε αλλά όχι επίσημα. Το πιο σημαντικό είναι πως εκείνο το διάστημα ήθελα χρόνο. Για αυτό πήγα και στο εξωτερικό λίγες μέρες. Μετά από αυτό, ο καθένας θέλει να βρίσκεται σε αγωνιστική δράση. Δεν θέλω να αναφέρω από ποια ομάδα ήταν η βολιδοσκόπηση, από τη στιγμή που δεν ήταν επίσημο».

Για την αποχώρησή του από τον Απόλλωνα: «Σίγουρα κανένας δεν σκέφτεται πως θα φύγει αλλά πώς να ετοιμάσει το ρόστερ του για να είναι πιο δυνατός. Από τη στιγμή που ήρθε αυτό, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο κάθε προπονητής θα δουλέψει με τον τρόπο του σε όποια ομάδα και αν είναι. Σε όποια ομάδα και να είμαι θα κάνω αυτά που πιστεύω εγώ και που νιώθω ότι είναι σωστά. Να βάλω τη δική μου ταυτότητα στην ομάδα και ο κάθε προπονητής πρέπει διορθώνει αυτά που κάνει λάθος».

Αν θα άλλαζε κάτι στον τρόπο που προσεγγίζει τους αγώνες: «Η ομάδα που δούλευα ήταν αρκετά καλή, όμως είχα θέματα στο τρανζίσιον. Όποτε επιτίθεται μια ομάδα με όλες τις της δυνάμεις είναι ευάλωτη. Όταν μια ομάδα αμύνεται, θα δεχθεί κάποια γκολ, είτε από στημένα είτε από σουτ. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Εξαρτάται από τον κάθε προπονητή πως θέλει να λειτουργήσει η ομάδα του. Μπορεί να δεχθείς τρανζίσιον, με τον τρόπο που επιτίθεσαι. Και οι δυο τρόποι όμως έχουν μειονεκτήματα, αλλά και πλεονεκτήματα. Κάποιες φορές και ενώ είμασταν μπροστά στο σκορ, μπορούσα να μεταφέρω την ομάδα στο αμυντικό κομμάτι όμως δεν μπορείς να ξέρεις αν θα δεχόσουν ένα γκολ από ένα στημένο, ή από ένα σουτ και να χάσεις το παιχνίδι».

Για το «κύμα» αγάπης των φίλων του Απόλλωνα μετά την αποχώρηση του, απάντησε: «Δεν περίμενα αυτό που έγινε και αυτό με τιμά. Όχι μόνο από τους οπαδούς του Απόλλωνα. Όλος ο κόσμος έβλεπε τι γινόταν. Αυτό θα το κρατήσω και θα κοιτάξουμε μπροστά».

Αν θα εργαζόταν σε άλλη κυπριακή ομάδα, όπως είχε κάνει ο Κετσπάγια στον ΑΠΟΕΛ: «Ο Τιμούρ είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στο ΑΠΟΕΛ. Ανέδειξε ένα μεγάλο ταλέντο, τον Πιέρο Σωτηρίου. Σίγουρα, κάποιοι αντιδρούν έτσι επειδή είμαστε μικρή χώρα. Πρέπει να τα βλέπουμε επαγγελματικά αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν πολλοί καλοί κύπριοι προπονητές, εξαιρετικοί και όταν πάρουν ευκαιρίες μην εκπλαγείτε ότι θα κάνουν καλή δουλειά».

Για τα πολλά διαιτητικά λάθη στις πρώτες αγωνιστικές, έστειλε μήνυμα στους διαιτητές: «Οι διαιτητές πρέπει να γίνουν φίλοι με τους ποδοσφαιριστές. Όταν καταφέρουν και κερδίσουν τους ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα είναι πολύ καλύτερα για αυτούς. Χρειάζεται προσωπικότητα. Θα πρέπει να προσέξουν τι λένε στους ποδοσφαιριστές. Όχι να λένε για παράδειγμα “θα σε πετάξω έξω” και όλα αυτά».

Η εκτίμηση του για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Θα μιλήσω γενικά και όχι αποκλειστικά για τον Απόλλωνα. Το περιμένω εξαιρετικό φέτος. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει. Το έχει κάνει και ποιοτικά και οργανωτικά η Ομόνοια, όπως και η Ανόρθωση. Είμαι σίγουρος ότι θα ήταν διαφορετική η Ανόρθωση. Θα είναι πολύ καλό για το κυπριακό πρωτάθλημα. Πρέπει όμως να προσέξουμε ότι και οι λεγόμενες μικρές ομάδες είναι καλές. Θα πρέπει να ιδρώσουν κάποιες… μεγάλες ομάδες για να τις κερδίσουν. Είδαμε ένα ωραίο σύνολο από το Γιώτη στον Εθνικό που παίζει σαν ομάδα. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, όπως και ο Ολυμπιακός. Η Νέα Σαλαμίνα αν και δεν ξεκίνησε καλά θα ανακάμψει, η Πάφος θα είναι καλύτερη στη συνέχεια. Η Δόξα θα είναι εκεί. Σε τέτοια παιχνίδια θα έχει προβλήματα μια μεγάλη ομάδα, αν πιστέψει ότι θα πάρει εύκολα τους τρεις βαθμούς. Τέτοιες ομάδες χρειάζονται ένα τρίποντο για να ανέβουν ψυχολογικά. Όταν δεχθούν ήττες, είναι όλα γύρω τους και επηρεάζουν τη ψυχολογία που είναι το πρώτο κομμάτι που βλέπω εγώ σε μια ομάδα. Οι παίκτες να είναι χαρούμενοι και στις προπονήσεις και παντού».

Comments
To Top