ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Μάλλον το «ταβάνι» μας η έξοδος στην Ευρώπη!

Είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά από μια ήττα να επέρχεται η απογοήτευση αλλά ο πανικός, οι αφορισμοί, η καταστροφολογία και η ισοπεδωτική κριτική από κάποια μικρή μερίδα οπαδών μας είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι.

Ναι στον προβληματισμό, ναι  στον εντοπισμό των οποιοδήποτε λαθών ναι στην καλόπιστη κριτική αλλά ως εκεί.

Παρακολούθησα τον χθεσινό αγώνα της ομάδας μας κόντρα στην Ομόνοια δια ζώσης όπως πάντοτε κάνω ανελλιπώς εδώ και 40 και πλέον χρόνια! Απλά αυτό που είδα στο γήπεδο μου επιβεβαίωσε την εικόνα που έχω σχηματίσει για τον φετινό Απόλλωνα.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός περί ποδοσφαίρου για να αντιληφθείς ότι αυτή η ομάδα είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι.

Δεν χρειάζεται να κατέχεις δίπλωμα πυρηνικής φυσικής για να δεις ότι το καλοκαίρι αυτή η ομάδα δεν έχει στελεχωθεί επαρκώς ούτε στις σωστές θέσεις ούτε με τους σωστούς ποδοσφαιριστές που θα έκαναν τη διαφορά.

Σε όλες ανεξαιρέτως τις γραμμές η ομάδα μας έχει κτυπητές αδυναμίες ενώ είναι αλήθεια ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές «κλειδιά» που αποτελούσαν το «βαρόμετρο» της ομάδας τα τελευταία χρόνια και ήταν από τους πρωταγωνιστές δεν μπορούν πλέον σε «ψηλές πτήσεις» όπως παλαιότερα.

Στο δικό μου το φτωχό το μυαλό ο Απόλλωνας όπως είναι δομημένος και στελεχωμένος, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικό στην μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου, πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Δυστυχώς ο πιο εφικτός στόχος για φέτος θα είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Με τα σημερινά δεδομένα εκεί πιστεύω είναι το ταβάνι της ομάδας μας!

Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό από την πλατιά μάζα των οπαδών μας τόσο πιο εύκολα θα μπορούν να κατανοούν και να «χωνεύουν» αποτελέσματα όπως το χθεσινό με την Ομόνοια το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν άδικο πέρα για πέρα, αφού μια ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαια, κάτι που παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι αντίπαλοι  μας σε δημόσιες δηλώσεις τους και τους τιμά!

Σημειώνω ότι τα πιο πάνω αποτελούν συμπεράσματα όλων των φετινών αγώνων του Απόλλωνα και όχι αποκλειστικά του χθεσινού αγώνα μας κόντρα στην Ομόνοια.

Καταληκτικά, είμαι της άποψης ότι από τη στιγμή που φέτος οι ίδιοι οι διοικούντες έχουν ρίξει τον πήχη που καθορίζει την ποιότητα της ομάδας μας χαμηλότερα το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι οπαδοί μας ρίχνοντας χαμηλότερα τον πήχη των προσδοκιών τους για τη φετινή μας ομάδα!

Κανένας δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο και κανείς δεν μπορεί να βάλει «φίμωτρο» στο καθένα πάντα όμως με καθαρό μυαλό και καλόπιστα.

Δεν  θα πρέπει να κρατάμε Απολλωνόμετρο να μετράμε την αγάπη του κάθε Απολλωνίστα ούτε να διαχωριζόμαστε σε Απολλωνίστες και μη όμως θα πρέπει να μάθουμε να συμβιβαζόμαστε με την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι αυτή και όσο κι αν μας πληγώνει!

Comments
To Top