ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Τα τέσσερα μεγάλα ερωτηματικά στο υφιστάμενο ρόστερ!

Εξάγοντας τα συμπεράσματα μου μετά την  ολοκλήρωση των εφτά ευρωπαϊκών αγώνων της ομάδας μας έχω την άποψη ότι στο υφιστάμενο ρόστερ υπάρχουν τέσσερα μεγάλα ερωτηματικά!

Ξεκινώ από το μεγαλύτερο ερωτηματικό που αφορά την θέση του κεντρικού επιθετικού.

Αποχώρησε ο βασικός φορ ο Μαγκλίτσα από το Φεβρουάριο και μετά από παρέλευση έξι μηνών και μόλις μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος,  έχουμε στο ρόστερ μας τρεις κεντρικούς επιθετικούς, τους Ζελάγια, Γκακπέ και Καρ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Ζελάγια είναι ο καλύτερος σέντερ φορ στο κυπριακό πρωτάθλημα ως δεύτερη επιλογή, όμως όχι ως βασικός φορ.

Ο Γκακπέ έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί ως φορ όμως, πλην της περσινής χρονιάς στη Σερκλ Μπριζ, αγωνιζόταν σχεδόν μια ζωή ως δεξιός ακραίος και δεν διαθέτει τα κλασσικά στοιχεία ενός σέντερ φορ όπως το κεφάλι και τα τελειώματα. Εξάλλου ρεκόρ σκοραρίσματος έκανε από τη θέση του δεξιού ακραίου την περίοδο 2013-14 με τη Ναντ με 8 γκολ στη Ligue 1!

Ο Καρ αποκτήθηκε για βάθος στον πάγκο και θεωρώ θα είναι η τρίτη επιλογή στη θέση του επιθετικού. Γρήγορος, δυνατός, καλός στον αέρα αλλά με μέτρια στατιστικά σκοραρίσματος θα βοηθήσει κυρίως ερχόμενος από τον πάγκο.

Επειδή δεν μου αρέσει ποτέ να μιλώ εκ των υστέρων η γνώμη μου είναι ότι δεν αναπληρώθηκε σε καμία περίπτωση το κενό που άφησε ο Μαγκλίτσα και αν πορευτούμε με τους τρεις προαναφερθέντες, κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο, θα έχουμε πρόβλημα εκτός αν κάποιοι ποδοσφαιριστές σε άλλες θέσεις που δεν  έχουμε συνηθίσει κάνουν ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα!

Ευχόμαστε να διαψευστούμε και η τριάδα της επίθεσης μας να βγάζει φωτιές αλλά πολύ φοβόμαστε ότι ο βασικός φορ θα είναι η περσινή μας ρεζέρβα!

Το δεύτερο μεγάλο ερωτηματικό αφορά τη θέση του στόπερ.

Ο Ρομπέρζ δεν υπολογίζεται στο υφιστάμενο ρόστερ και αποκτήθηκε ο 21χρονος Σάλαι που από επίσημα χείλη έχει ειπωθεί ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του Απόλλωνα! Το ερωτηματικό είναι πως γίνεται ο παίκτης που θεωρείται ο αντικαταστάτης του Ρομπέρζ να μην επιλέγεται στο βασικό σχήμα και να μεταφέρεις τον καλύτερο σου κεντρώο παίκτη στη θέση του;

Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Πρώτον ο Σάλαι είναι ένας αρκετά υποσχόμενος στόπερ όμως όχι έτοιμος για να ανταπεξέλθει σε δύσκολους αγώνες που η μπάλα καίει, άρα στην ουσία δεν αντικατέστησες επάξια τον Ρομπέρζ ή αποφάσισες πλέον ότι αντικαταστάτης του Ρομπερζ θα είναι ο Χάμπος «καίγοντας» μια ποιοτική επιλογή στο κέντρο!

Το τρίτο μεγάλο ερωτηματικό αφορά τη θέση του αριστερού μπακ.

Αποκτήθηκε ο Μπεσατ ένας ποδοσφαιριστής που σε δυο μήνες θα διανύει το 35 έτος της ηλικίας του και ο οποίος πέρασε απαρατήρητος πέρσι στην Ανόρθωση και που όπως φαίνεται θα αποτελέσει πρόωρα παρελθόν!

Για τη θέση του αριστερού μπακ προορίζεται ο Αγκίρε ο όποιος έδειξε πολύ καλά στοιχεία ως αριστερός ακραίος επιθετικός όμως μέχρι στιγμής έδειξε να υστερεί σε δύναμη, επιστροφές και στο αμυντικό κομμάτι και αποτελεί ερωτηματικό αν θα μπορέσει να εξελιχτεί ως ένας νέος Ζοαο Πέδρο!

Το τέταρτο μεγάλο ερωτηματικό αφορά τη θέση του επιτελικού μέσου.

Από τότε που αποχώρησε ο Άλεξ Ντα Σίλβα την περίοδο 2017-18 δεν υπάρχει στην ομάδα ο «ιθύνων νους» στο χώρου του κέντρου, ο ποδοσφαιριστής που θα δώσει ρυθμό και θα μοιράσει την κάθετη μπαλιά στους επιθετικούς.

Πέρσι «βαφτίστηκε» ο Παπουλής ως επιτελικός μέσος ένας κατ’ εξοχήν ακραίος επιθετικός, φέτος τον ρόλο αυτό πιθανόν να επωμιστεί είτε ο Περέιρα, είτε όπως είδαμε στους ευρωπαϊκούς αγώνες ο Γκακπέ, είτε ο μικρός Ψύχας!

Το ερώτημα που πλανάται είναι … μπορεί κάποιος απο τους προαναφερθέντες να ανταποκριθεί στον ρόλο αυτό ή η ομάδα θα περιοριστεί στη μονοδιάστατη ανάπτυξη από τα άκρα χωρίς ανάπτυξη από τον άξονα;

Άποψη μας η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε κάποιες από τις πιο πάνω θέσεις ελπίζοντας και προσδοκώντας την ίδια στιγμή ότι κάποια από τα πιο πάνω ρίσκα δουλέψουν υπέρ μας αλλιώς στο ίδιο έργο θεατές!

Comments
To Top