ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Βάλτο ρε Κρίστη ψυχάρα! (video)

Επ’ ευκαιρίας της εκτός έδρας αναμέτρησης μας με την PSV Αϊντχόφεν την ερχόμενη Πέμπτη (22/8) το www.apollon365.com γυρνάει το ρολόι του χρόνου 18 χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου, 2001 και θυμάται τη μια και μοναδική φορά που ο Απόλλωνας, βρήκε στο δρόμο του Ολλανδική ομάδα!

Αυτό έγινε στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα του πρώτου γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όταν αντιμετωπίσαμε εκτός έδρας στο Άμστερνταμ Αρένα, (έχει τώρα μετονομαστεί σε Γιόχαν Κρόιφ Αρένα), τον Άγιαξ Ολλανδίας.

Στο 10’ του αγώνα, και με την ομάδα μας πίσω στο σκορ με 1-0 από γκολ του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, εξελίχτηκε  μια εκπληκτική φάση με πρωταγωνιστή  τον αμυντικό ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Κρίστη Θεοφίλου.

Ο Κρίστης λίγο πίσω από το κέντρο βγαίνοντας πρώτος  κέρδισε με το κεφάλι την μπάλα από τον Wamberto και ξεχύθηκε ταχύτητα προς την αντίπαλη εστία περνώντας τον Trabelsi.

Εκεί που η μπάλα του είχε ξεφεύγει και φαινόταν ότι η φάση είχε τελειώσει με τον Heitinga να ελέγχει, ο Κρίστης με ένα απίστευτο τάκλιν κέρδισε τη μπάλα και ξαφνικά βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και αρχηγό του Άγιαξ Grim με την πλάσα του Κρίστη όμως να φεύγει άουτ!

Ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια από τον 21χρονο τότε Κρίστη Θεοφίλου ο οποίος με απίστευτο ποδοσφαιρικό θράσος λίγο έλειψε να ισοφαρίσει και να σιγήσει το  Άμστερνταμ Αρένα κάτι που ενδεχομένως να άλλαζε άρδην και τα δεδομένα στην υπόθεση πρόκριση!

Comments
To Top