Μεγάλος θόρυβος έχει προκύψει τις τελευταίες δύο μέρες με τους τρεις δανεικούς μας ποδοσφαιριστές που επιστρέφουν στην ομάδα, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση.
Όλες οι ομάδες που έχουν αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και ταυτόχρονα «κυνηγούν» τίτλους και πρωτιές, δανείζουν κάποιους από αυτούς και όταν κάνουν καλή χρονιά, επιστρέφουν πιο έμπειροι, με αγώνες στα πόδια τους, έτοιμοι να προσφέρουν. Το να κρίνονται και να δίνουν εξετάσεις, μέσα από την προετοιμασία είναι εντελώς άδικο και αδιανόητο.
Πάμε λοιπόν να δούμε μια ανάλυση των τριών Πίττα, Ματία Σπόλιαριτς και Καρώ
Ανδρέας Καρώ: Δόθηκε δανεικός, αγωνίστηκε σε δεκαεννιά(19) παιχνίδια, ενώ έφυγε λόγω της επιθυμίας του να αγωνίζεται, πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί και στην ομάδα μας την περσινή χρονιά, αν υπήρχε σωστή διαχείριση από την αρχή. Κατά την περίοδο του δανεισμού έγινε διεθνής και βραβεύτηκε ως ο καλύτερος σε προσφορά στην Εθνική Ελπίδων.
Ιωάννης Πίττας: Όταν ο νεαρός σκόραρε με την Μίντιλαντ, όλοι είπαμε πως θα πάρει ευκαιρίες. Δεν πήρε και την επόμενη χρονιά πήγε δανεικός. Σκόραρε τόσα γκολ όσα περίπου σκόραραν όλοι οι περσινοί μας εξτρέμ. Δικαιωματικά παίρνει άνετα στο ρόστερ της νέας χρονιάς ως εξτρέμ. Αναδείχθηκε πρώτος Κύπριος σκόρερ τόσο του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου.
Ματίας Σπόλιαριτς: Πήρε από το χέρι την Αλκή και παρολίγο να την σώσει. Αρκετές ασίστ και αρκετά γκολ μπήκαν στο βιογραφικό του. Όταν ποδοσφαιριστές στην θέση του όπως ο Μπρου πήραν ευκαιρίες με 20 συμμετοχές και βάλε, μου φαντάζει αδιανόητο να μην πάρει ο Ματίας τη φετινή χρονιά, τουλάχιστον ίσο αριθμό και να μοιραστεί τον χρόνο με τον Περέιρα. Αναδείχθηκε ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η προετοιμασία πέρσι έδωσε λανθασμένα μηνύματα και ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν άξιζαν στερώντας την ευκαιρία από δικά μας παιδιά, αλλά και την ευκαιρία της ομάδας για κάτι παραπάνω.
Φαντάζει αδιανόητο να χρειάζεται η προετοιμασία για να κρίνεις αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κριθούν μέσα από την ποδοσφαιρική χρονιά και όχι σε δύο μήνες. Εκτός αυτού είναι περιουσιακά στοιχεία της ομάδας και κανείς δεν θα ήθελε να τους δει να αγωνίζονται σε ανταγωνιστές γιατί κάποιοι ίσως κρίνουν λάθος σε δύο μήνες προετοιμασίας ή γιατί θα πρέπει να αγωνίζονται αυτοί που θα έρθουν.
Αν πέρσι κάποιοι ποδοσφαιριστές κατέγραψαν πολλές συμμετοχές και πρόσφεραν ένα μεγάλο μηδενικό, τότε αυτά τα παιδιά είναι τουλάχιστον άδικο να τους ζητείται να κάνουν προετοιμασία και μετά να κριθούν αν αξίζει να βρίσκονται στο φετινό ρόστερ της ομάδας.