ΑΝΤΡΕΣ

Ο Απόλλωνας συμμετέχει στην εκστρατεία της FARE

Σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, άρχισε η μεγαλύτερη κοινωνική εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου την οποία διοργανώνει η FARE και θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 του μήνα.

Το «FootballPeople» Action Weeks έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την αντιμετώπιση των διακρίσεων μέσω του ποδοσφαίρου, την ενθάρρυνση για μία ενιαία δράση που θα φέρει την κοινωνική αλλαγή και την ανάπτυξη καθώς επίσης και τη δοκιμή νέων πρακτικών που θα αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι δύο αυτές εβδομάδες θα περιλαμβάνουν εκατοντάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες οι οποίες θα φέρουν κοντά ανθρώπους διαφόρων συλλόγων, όπως ποδοσφαιριστές, διοικητικά στελέχη, ομοσπονδίες και φιλάθλους για να συμπορευθούν όλοι μαζί στην αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των διακρίσεων και να αγωνιστούν υπέρ της ισότητας.

Η συγκεκριμένη δράση η οποία υποστηρίζεται από την UEFA, έχει αφετηρία το 2001 με εννέα χώρες να συμμετέχουν στο δοκιμαστικό στάδιο της εκστρατείας.

Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 4.000 δραστηριότητες σε 70 χώρες της Ευρώπης και επεκτάθηκαν σε όλο τον κόσμο, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, το Καμερούν, το Μεξικό, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Αφρική.

Ο Απόλλωνας Λεμεσού στέκεται πάντοτε αρωγός σε τέτοιου είδους εκστρατείες, παραμένοντας πιστός στις αξίες οι οποίες προβάλουν μέσα από τις καταβολές του ένδοξου σωματείου μας!

Ο σύλλογος μας ως επίσημο μέλος της FARE, συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία, ενώ μέσα από μια σειρά ενεργειών που έχουν προγραμματιστεί θα επιδιώξει την ευαισθητοποίηση του φίλαθλου κοινού κατά των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο και στη ζωή γενικότερα.

Παράλληλα τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ποδοσφαιρικής Εταιρείας καθημερινά θα διοχετεύουν μέσω μηνυμάτων τους τα σωστά κοινωνικά και αντιρατσιστικά μηνύματα στο φίλαθλο κοινό της ομάδας μας και όχι μόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://farenet.org/

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

Comments
To Top