ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αναλύοντας την απόδοση τους!

Φοβερός και τρομερός ο Θρύλος κέρδισε με 4-2 τον ΑΠΟΕΛ και συνεχίζουμε δυνατά για την κατάκτηση του τίτλου. Πάμε να δούμε το πώς ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με τον φακό του Νίκου Ανδρονίκου.

Μπρούνο Βάλε: Σωστός στις τοποθετήσεις του,δύο καθοριστικές αποκρούσεις σε τετ α τετ και γενικά μια πάρα πολύ καλή παρουσία και στις στατικές.

Ζοάο Πέδρο: Μεστό και έξυπνο παιχνίδι από τον Πέδρο που έκανε την δεξιά πλευρά δική του.Αν και ο Αλωνεύτης ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του αντιπάλου,τον περιόρισε και τον ανέκοψε τις πλείστες φορές.Σκόραρε και ένα καταπληκτικό φάουλ.

Γιώργος Βασιλείου: Πήρε φανέλα βασικού και πραγματοποίησε μια από τις συνηθισμένες εμφανίσεις του.Με περίσσιο τσαμπουκά κέρδισε τις πιο πολλές μάχες.Ανέβηκε αρκετές φορές στην επίθεση προσφέροντας και σε αυτό το κομμάτι.

Έκτορ Γιούστε: Σωστές τοποθετήσεις,άριστη ανάγνωση των φάσεων και εξάλειψη των φάσεων πριν γίνουν επικίνδυνες.Ψυχραιμία στο κατέβασμα της μπάλας και βοήθεια στην κυκλοφορία.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: Άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα με καταλυτικές επεμβάσεις της τελευταίας στιγμής,που δεν άφηναν περιθώριο στους επιθετικούς.Το ίδιο καλός και στο κομμάτι με την μπάλα και το ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Εστεπάν Σακέτι: Αγωνίστηκε για 50 λεπτά και έφυγε τραυματισμένος.Ως τότε είχε πατήσει σε όλα τα σημεία του γηπέδου,πιέζοντας στην μπάλα και κλείνοντας διαδρόμους.

Άλεφ ντο Σάντος: Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την απόδοση του.Η φράση που είπε ένας φίλος πως ο Άλεφ είναι η επιτομή του σύγχρονου χαφ και του ποδοσφαίρου γενικότερα εμπερικλείει το σημείο που έφτασε η απόδοση του.Άψογος αμυντικά και οργανωτικά,λειτουργούσε με ψυχραιμία και μοίραζε παιχνίδι άψογα.Ο πολυτιμότερος.

Ζάντερ Σαντάνα: Αναστάτωσε αρκετές φορές την άμυνα του αντιπάλου και δημιούργησε ρήγματα στα πλάγια.Δεν έδωσε όμως πολλές βοήθειες αμυντικά με αποτέλεσμα να πηγαίνουν οι αντιπάλοι στο 1 εναντίον 1.

Αντόνιο Γιάκολις: Ξεκίνησε μουδιασμένα με λάθη,αλλά στην συνέχεια ανέβηκε και έφτιαξε φάσεις από την πλευρά του.Με την ταχύτητα του εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που βρήκε,κάνοντας κάθε φάση να μυρίζει γκολ.Και αυτός θα μπορούσε να δώσει πιο πολλές βοήθειες στο μπακ του.

Φώτης Παπουλής: Άλλα δύο γκολ που καθάρισαν το παιχνίδι.Εκπληκτικός στον ελεύθερο ρόλο,γύριζε σαν σβούρα για να βρει ή να ανοίξει διαδρόμους.Είχε επιστροφές για βοήθειες στην άμυνα κάτι που ενίσχυσε την ομάδα.Εξαιρετική εμφάνιση.

Άντον Μαγκλίτσα: Ανοίγει το σκορ και τον δρόμο προς τον θρίαμβο.Παρόλο που “τρώει ξύλο” παλεύει και ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του.

Σάσα Μάρκοβιτς: Τον θέλεις λίγο πιο πίσω; Πάλι θα κάνει την δουλειά.Μεστή εμφάνιση από τον Σέρβο, που κράτησε την θέση του,πίεσε τον αντίπαλο που είχε την κατοχή και βοήθησε στο κράτημα μπάλας.

Άλεξ ντα Σίλβα: Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να πάρει στροφές,στην συνέχεια πήρε μπάλα,έφτιαξε παιχνίδι και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις με τις πάσες του.Φαίνεται πως βρίσκει τα πατήματα του.

Εμίλιο Ζελάγια: Πέρασε στον αγώνα και ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του Μάγκλιτσα.Έδωσε την ασσίστ που σκότωσε το παιχνίδι βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του.

Προπονητής: Ξεκίνησε με 4-2-3-1.Προτίμησε Παπουλή στον άξονα και Ζάντερ σαν χαφ,ενώ οι άλλοι 9 ήταν στις γνωστές τους θέσεις. Αμυντικά ο Βασιλείου είχε εντολές όταν χρειάζεται να ακολουθεί τον Ζαχίντ και ο Ζάντερ να γίνεται μπακ για να καλύπτει τις κούρσες του Νσούε. Μέχρι το 2-0 η ομάδα είχε την κατοχή,ενώ μετά έδωσε μπάλα.Δέχτηκε ένα γκολ στο οποίο δεν λειτούργησαν οι αλληλοκαλύψεις ενώ πιέζαμε στο δικό τους μισό και η ομάδα όλη είχε μείνει ψηλά. Στο δεύτερο αφού απορρόφησε την πίεση του πρώτου δεκαπενταλέπτου,πραγματοποίησε τις αλλαγές (Σακέτι αναγκαστική) οι οποίες βοήθησαν και είχαν ουσιαστικό ρόλο στην κατάληξη του παιχνιδιού.Σπουδαίο κοουτσάρισμα από τον προπονητή,που σε άλλο ένα ντέρμπι παρουσίασε ένα εκπληκτικό σύνολο!

 

Comments
To Top