ΣΤΗΛΕΣ

Τι πρέπει να προσεχθεί κόντρα στην ΑΕΛ

Την ΑΕΛ εντός έδρας αντιμετωπίζει σήμερα (3/1) η ομάδα μας στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής. Πάμε να δούμε τι πρέπει να προσεχθεί.

Κεβιν Λαφρανς: Ο σκληροτράχηλος αμυντικός του αντιπάλου,είναι από τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να προσεχθούν. Δυνατός και γρήγορος δεν αφήνει τον εκάστοτε επιθετικό να ανασάνει. Παίζει με υπέρμετρο πάθος. Επίσης είναι πολύ καλός και στις στατικές φάσεις και παίρνει καλές θέσεις σκοράροντας συχνά.

Μάρκο Σοάρες: Ο συνδετικός κρίκος άμυνας και επίθεσης. Μαρκάρει σαν σκυλί και κλείνει τις τρύπες που δημιουργούνται. Βοηθά και επιθετικά αφού ξέρει μπάλα.Δεν διστάζει να δοκιμάζει το πόδι του.

Ντάνι Μπενίτεθ: Αγωνίζεται στα φτερά και πίσω από τον επιθετικό.Αποτελεί τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή του αντιπάλου. Έχει πολύ καλό πόδι και αναλαμβάνει την εκτέλεση των στατικών φάσεων.

Γενικά: Ο αντίπαλος μας έχει καταθέσει την φιλοσοφία που προσεγγίζει τους αγώνες εδώ και ένα γύρο. Σφιχτή άμυνα που κρατάει το μηδέν παθητικό,ψάχνοντας το γκολ σε κάποια αντεπίθεση ή στατική φάση. Δεν επιδιώκουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας εκτός αν τους το επιτρέψεις ειδικά στα ντέρμπι.

Δυνατό τους σημείο η συνολική αμυντική τους λειτουργία και οι στατικές φάσεις επιθετικά.Το κλειδί της νίκης βρίσκεται σε αυτά τα δύο σημεία.Να σπάσεις την αμυντική τους λειτουργία και να μην δεχτείς γκολ από στατικές.Όπως είναι φυσικό ένα γρήγορο γκολ θα τους αποσυντονίσειαν και πιστεύω όμως πως ο αντίπαλος θα έχει κατα νου να κρατήσει κλειστό το σκορ και ακόμη και αν βρεθεί πίσω θα έχει την ίδια τακτική.

Το αδύνατο σημείο τους είναι εμφανές και βάση απουσιών και δεν είναι άλλο από τις πλάγιες γραμμές τους.Σίγουρα ο αντίπαλος προπονητής που είναι πολύ καλός θα βρει να τρόπο να το σουλουπώσει,αλλά αναγκαστικά θα αποδυναμωθεί αλλού,οπότε στην διάρκεια του παιχνιδιού αν ο δικός μας προπονητής τον “διαβάσει” σωστά θα τον κερδίσει.
Βάση όλων αυτών ίσως το κλειδί της επιτυχίας θα βρίσκεται στο ρυθμό.Αργό τέμπο ντεζαβαντάζ για εμάς,γρήγορο τέμπο αβαντάζ.

Comments
To Top