ΑΝΤΡΕΣ

«Έχω βρει την… Ιθάκη μου στον Απόλλωνα»!

Ο Φώτης Παπουλής παραχώρησε συνέντευξη στον Sport24 Radio 103,3 και αναφέρθηκε στο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Κύπρο, σχολίασε τη ζωή στη Μεγαλόνησο, μίλησε για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να παίξει στην Εθνική Κύπρου ενώ αποκάλυψε ποια ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του.

Διαβάστε τι είπε στην εκπομπή “Οι κουτσομπόληδες” με τον Δημήτρη Σαμόλη.

Για τη ζωή του στην Κύπρο: “Όταν τελείωσε η συνεργασία μου με τον ΟΦΗ, είχα καλές προτάσεις από την Ελλάδα, αλλά αποφάσισα να κάνω το βήμα παραπάνω και να πάω στην Κύπρο. Είναι η έκτη μου χρονιά στη χώρα, καθώς ήρθα τον Ιούλιο του 2012 και νομίζω ότι έχω βρει την… Ιθάκη μου στον Απόλλωνα. Είναι μία εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα, που το 2012 είχε καινούρια διοίκηση και ρόστερ. Η πρώτη χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά ανταπεξήλθαμε στις απαιτήσεις, κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε και πλέον χτυπάμε τίτλους”.

Για παιχνίδι της Ελλάδας στην Κύπρο: “Ενδιαφέρον έχει μόνο η Ελλάδα, αλλά η Κύπρος δε θα είναι εύκολη αντίπαλος. Η Κύπρος έχει στόχους και θέλει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Έχει αλλάξει προσφάτως προπονητή, ανέλαβε ο Μπεν Σιμόν, που ήταν στην ΑΕΚ Λάρνακας και του αρέσει να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δε θα είναι εύκολο για την Ελλάδα, που αν θέλει να κερδίσει πρέπει να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.Περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι, αφού η Κύπρος δε θα παίξει ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Θα έχει φάσεις, καθώς η φιλοσοφία του προπονητή τους δεν είναι να κλειστούν πίσω και να χαλάσουν το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα που τώρα χτίζεται. Είναι ένα καινούριο σύνολο που δεν έχει ομοιογένεια. Πάντως, οι Έλληνες δεν είναι καλύτεροι παίκτες από τους Κύπριους, που είναι όλοι καλοί και φιλόδοξοι παίκτες. Η Ελλάδα πρέπει να μπει σοβαρά και να δείξει ότι το θέλει περισσότερο”.

Για την εθνική Ελλάδος: “Πλέον είναι ομάδα και η έλευση του Μίχαελ Σκίμπε της έχει δώσει άλλον αέρα. Αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της, υπάρχουν προσωπικότητες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος μεγάλων αγώνων. Πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει την Κύπρο, αν και θα στεναχωρήσω τους φίλους μου τους Κύπριους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να νικήσουμε. Να κοιτάμε πρώτα τα του οίκου μας κι αν οι άλλες ομάδες χάσουν βαθμούς να το εκμεταλλευτούμε. Άλλωστε είναι κάτι εφικτό να χάσει η Βοσνία από το Βέλγιο”.

Για το πόσο κόσμο θα έχει το “ΓΣΠ”: “Θα είναι πόλος έλξης και θα έχει 10 με 15 χιλιάδες. Δε θα είναι, όμως, φανατισμένοι. Θα παιχθεί ένα καλό παιχνίδι και μακάρι ο καλύτερος να κερδίσει”.

Για το τι λείπει από την Κύπρο προκειμένου να κάνει μία σημαντική επιτυχία: “Το ταλέντο και η όρεξη υπάρχουν. Ίσως υπάρχει έλλειψη οργάνωσης και ανθρώπων για να βοηθήσουν, κάτι που έγινε με την Ελλάδα επί Ότο Ρεχάγκελ. Οι Κύπριοι θέτουν τις βάσεις και αυτό που λείπει είναι το κάτι που θα τους δώσει το έναυσμα προκειμένου να κάνουν το κάτι παραπάνω”.

Για το αν έχει σκεφθεί να αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα: “Ήταν και είναι όνειρό μου η Εθνική Ελλάδος. Δυστυχώς, δεν έχω παίξει και δε θέλω να σχολιάσω αν το δικαιούμουν. Θα μπορούσα να πάρω μία ευκαιρία, καθώς έχω αρκετές καλές χρονιές, με ευρωπαϊκές συμμετοχές. Όσον αφορά την Κύπρο, δεν θέλω να ανοίξω μία κουβέντα, χωρίς να έχει υπάρξει κάτι επίσημο. Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν συζητήσεις, θα ήταν πολύ μεγάλη τιμή για εμένα και θα το σκεφτόμουν αν μου γινόταν πρόταση, αφού έχω εισπράξει πολλή αγάπη στην Κύπρο”.

Για την πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του: “Στεναχωριόμουν περισσότερο όταν ήμουν πιο μικρός. Όταν ήμουν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και παρότι πίστευα ότι μπορούσα να παίξω στην πρώτη ομάδα, δινόμουν δανεικός από εδώ και από εκεί. Τότε πληγώθηκα”.

Για την καλύτερη στιγμή της καριέρα του: “Στην Ελλάδα, με τον ΟΦΗ, που μου έδωσε το έναυσμα για να κάνω το κάτι παραπάνω. Πανηγυρίσαμε την άνοδο και κάναμε μία καταπληκτική χρονιά στη Σούπερ Λιγκ. Πλέον ο Απόλλων είναι η οικογένειά μου, το σπίτι μου. Στην Κύπρο είμαι πρωταγωνιστής, παίζουμε στην Ευρώπη, και αυτά καλύπτουν απολύτως τις φιλοδοξίες μου. Το μόνο που μένει και αυτό που εύχομαι να πετύχουμε είναι να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα μέγιστο κατόρθωμα και το αξίζει ο σύλλογος”.

Comments
To Top