ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Από πλευράς στατιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό εκτός έδρας!

Ο Απόλλωνας αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος δύο φορές την περίοδο 1970/71 και 1974/75 και οι οιωνοί δεν είναι και οι καλύτεροι για την ομάδα μας αφού και στους δύο αγώνες γευτήκαμε το πικρό ποτήρι της ήττας με 2-1 και 1-0 αντίστοιχα (το γκολ μας ο Μίμης Πελεντρίτης)!

Το 1ο ιστορικό γκολ του Απόλλωνα επί του Ολυμπιακού εκτός έδρας σημείωσε ο Ανδρέας Κονναρής στις 9 Φεβρουαρίου, 1958 στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα μας κόντρα στον Ολυμπιακό, αγώνας ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1 ενώ ο θρυλικός Πανίκος Κρυστάλλης με 5 γκολ είναι ο γηγενής ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Μόνο τέσσερεις γηγενείς ποδοσφαιριστές μας έχουν σκοράρει δύο γκολ σε ένα αγώνα και αυτοί είναι χρονολογικά οι Πανίκος Κρυστάλλης, Γιαννάκης Βασιλειάδης, Ιούλιος Σιλιτζιώτης και Μάριος Γεωργίου.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που σκόραρε σε 5 συνεχόμενα εκτός έδρας παιγνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό είναι ο Ούκας Σόσιν.

Ο πρώτος λεγεωνάριος που σκόραρε κόντρα στον Ολυμπιακό εκτός έδρας ήταν ο Μίλαν Μαιστόροβιτς την περίοδο 1987/88 σε ένα αγώνα που χάσαμε με 2-1. Το σκορ που έχει παρουσιαστεί πιο πολλές φορές είναι το 1-1 όπου έκανε την εμφάνιση του 7 φορές!

 

Comments
To Top