ΑΝΤΡΕΣ

«Πιστεύουμε στον προπονητή και στους παίκτες και θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα»

Στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα» μίλησε ο πρόεδρος της εταιρείας της ομάδας μας, Νίκος Κίρζης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τις χθεσινές μεταγραφές του Απόλλωνα:

«Μπορώ να πω πως η τελευταία μέρα ήταν αρκετά κινητική. Ήρθαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, έφυγαν άλλοι, αλλά πετύχαμε τον στόχο της ενδυνάμωσης και καταφέραμε να δώσουμε στον προπονητή μας ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να διεκδικήσουμε τους στόχους μας στη νέα σεζόν. Θα είναι άδικο να συζητούμε για τους παίκτες που ήρθαν χθες και όχι αυτούς που ήρθαν προηγουμένως και βοήθησαν για να μπει η ομάδα στους ομίλους. Οι συστάσεις είναι πολύ καλές για τους τελευταίους νεοφερμένους, αλλά καθρέφτης είναι πάντα το γήπεδο και περιμένουμε να αποδείξουν τις περγαμηνές και τις συστάσεις βάσει του βιογραφικού τους. Μας έδωσε οικονομική άνεση η πρόκριση στους ομίλους. Το να συμμετέχεις σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης δίνει κι άλλα πλεονεκτήματα. Είναι πολύ καλό για το πρεστίζ τις ομάδας και τις εμπειρίες και αποτελεί ακόμη έναν λόγος που κάποιοι σημαντικοί παίκτες ήρθαν στην ομάδα μας τις τελευταίες μέρες».

Πιστεύατε σε αυτά που πετύχατε στα 6 χρόνια θητεία σας;

«Αν δεν το πιστεύαμε εμείς που αναλάβαμε, δεν θα μπαίναμε στον Απόλλωνα. Είναι συλλογική η προσπάθεια. Είναι πολλές οι επιτυχίες, αλλά μας λείπουν δύο. Το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος μας πόθος και όλος ο κόσμος πιστεύει πως δικαιούμασταν ένα τα τελευταία χρονιά και είναι το μόνο που απουσιάζει από την τροπαιοθήκη μας. Το πρωτάθλημα μαζί με την ανέγερση νέου γηπέδου για το οποίο κοπιάσαμε πολύ μέχρι σήμερα είναι οι δύο μεγάλες μας επιθυμίες. Ευχόμαστε με τη νέα σεζόν να προσθέσουμε αυτά που μας λείπουν. Θέλω να πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι εμφάνισεις της ομάδας μιλούν από μόνες τους. Μετά την έλευση του Σωφρόνη Αυγουστή, έδειξε αυτή η ομάδα ότι έχει πολύ καλή προοπτική. Είναι πολύ δυνατή και το πιστεύουμε όλοι. Υπάρχουν οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Είμαστε έτοιμοι, δεν μας φοβίζει τίποτα. Παλεύουμε και είμαστε προετοιμασμένοι και για φέτος. Όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν ειδικά οι μεγάλες και ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος. Πιστεύουμε στον προπονητή στους παίκτες και θα είμαστε από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα».

 Για τα διαρκείας:

«Θα διαφωνήσω. Είναι περισσότερα από άλλες σεζόν, αλλά όχι κοντά στον αριθμό που θέλουμε με βάση την απόδοση, τις επιτυχίες και τις μετεγγραφές που έγιναν. Περιμέναμε και περιμένουμε περισσότερη στήριξη από τον κόσμο μας».

Για το τι διαθέτει ο Σωφρόνης Αυγουστή που κέρδισε τη διοίκηση και τον εμπιστεύθηκε:

«Τον ξέρω χρόνια. Ήταν χρόνια στον Απόλλωνα όπως και εγώ. Ήταν τριάμισι χρόνια προπονητής στην εφηβική ομάδα και από εκεί έδειξε πολύ σπουδαίο έργο και ήξερα για τις ικανότητές του. Ήμουν σίγουρος πως αν έδειχνε αυτά τα χαρακτηριστικά και στην ανδρική ομάδα θα πετύχαινε. Έτσι μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Είναι ένας γνήσιος Απολλωνίστας που αγαπά την ομάδα και κάνει τα πάντα με αγάπη και ευλάβεια. Δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις, αλλά για μένα ήταν η πιο άμεση και σωστή λύση όταν αποδεσμεύσαμε τον Πέδρο Εμανουέλ και ο ίδιος με σκληρή δουλειά και πάθος τα καταφέρνει και παρουσιάζει αυτή την ομάδα».

Για τη σύγκριση της φετινής συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με τις προηγούμενες φορές: 

«Φέτος μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής, ήταν και είναι πλέον πιο εύκολο για μας να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε. Οι χθεσινές μετεγγραφές δεν θα ήταν εφικτές αν δεν αγωνιζόμασταν στους ομίλους. Χρειαζόμασταν πιο μεγάλο ρόστερ και το έχουμε για να παλέψουμε για όλους τους στόχους. Είναι ξεκάθαρο πως είμαστε αουτσάιντερ στον όμιλο με Έβερτον, Λιόν και Αταλάντα και οι ποδοσφαιριστές θέλουν να το απολαύσουν χωρίς άγχος απέναντι σε τόσο μεγάλες ομάδες και αν έρθει κάτι καλό να το χαρούμε περισσότερο».

Για την Άλαν Ροντρίγκες από την Λίβερπουλ:

«Είναι τα πλεονεκτήματα των ομίλων που είπαμε και πριν. Πήραμε μία ταυτότητα και στον ευρωπαϊκό χώρο. Είναι σημαντικό ότι μπήκε στον ευρωπαϊκό χάρτη ο Απόλλων και ήταν έκπληξη και για μας η συνεργασία με τη Λίβερπουλ. Ελπίζω ο Άλαν να δείξει τα στοιχεία που τον συνοδεύουν και να συνεχιστεί η συνεργασία με την Λίβερπουλ. Ξέρει πολύ καλά γιατί ήλθε στον Απόλλωνα. Του έδωσαν το μήνυμα στα γραφεία και στο Κολόσσι ξεκάθαρα, και γνωρίζει που ήλθε και αυτός και όλοι οι υπόλοιποι νεοφερμένοι».

Για το σπουδαίο Αθλητικό Κέντρο του Απόλλωνα στο Κολόσσι:

«Είναι στολίδι για μας. Δεν ξέρω αν είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη, αλλά στην Κύπρο είναι σίγουρα το καλύτερο. Είναι κι αυτό ένα από τα πλεονεκτήματα για μας για να προσελκύσουμε παίκτες να έρθουν και όταν βλέπουν τις συνθήκες και τις υποδομές ενθουσιάζονται».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο κυπριακό ποδόσφαιρο:

«Έχουμε τις λύσεις να βελτιωθεί, αλλά δεν τις δίνουμε. Βρωμάει το προϊόν. Το πιο σημαντικό είναι να έρθει ο κόσμος πίσω και όχι να μειώνεται. Μια καλή απόφαση ήταν οι ποινές για τους φακέλους και τα χειραγωγημένα παιχνίδια και η μείωση των ομάδων από του χρόνου. Αυτά θα βοηθήσουν. Επιπλέον υπάρχουν θέματα που πρέπει όλοι μας να αναλύσουμε και να έχουμε τη διάθεση να τα βελτιώσουμε».

 

 

 

Comments
To Top