ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Οι νεαρότεροι και οι γηραιότεροι γηγενείς «κυανόλευκοι» σκόρερ στην Ευρώπη!

Με το γκολ που πέτυχε ο Ιωάννης Πίττας κόντρα στην Μίντιλαντ έχει καταστεί μόλις ο δεύτερος νεαρότερος γηγενής ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που σκόραρε σε ευρωπαϊκό αγώνα!

Ο νεαρότερος Κύπριος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε ευρωπαϊκό αγώνα είναι ο Γιώργος Καβάζης όταν στις 27 Αυγούστου 1998 σε ηλικία μόλις 18 ετών και κάτι μηνών σκόραρε στο 60’ στο Τσίρειο κόντρα στην Εκράνας Λιθουανίας ισοφαρίζοντας σε 2-2 σε ένα παιγνίδι που έληξε 3-3 και τελικά έδωσε την πρόκριση στην ομάδα μας!

Ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που σκόραρε σε ευρωπαϊκό αγώνα είναι ο Πανίκος Χατζηλοίζου όταν σε ηλικία 35 ετών στις 23 Αυγούστου 1994 σκόραρε στο 60’ το τρίτο γκολ της ομάδας μας στο Τσίρειο κόντρα στην Τέουτα Τούρες Αλβανίας σε ένα παιγνίδι που η ομάδα μας κέρδισε με 4-2.

Ο νεαρότερος Κύπριος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα είναι ο Πάμπος Πίττας όταν σε ηλικία 23 ετών στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 σκόραρε στο 38’ με πέναλτι κόντρα στην Ρεάλ Σαραγόσα Ισπανίας ενώ ο γηραιότερος Κύπριος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα είναι σε ηλικία 28 ετών ο Άγγελος Τσολάκης όταν στις 23 Ιουλίου 1997 σκόραρε στο 86’ κόντρα στην ΜΙΠΑ Φινλανδίας.

Comments
To Top