ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ρέκορντμεν συμμετοχών!

Ο ποδοσφαιριστής μας που αγωνίστηκε σε περισσότερους τελικούς κυπέλλου είναι ο Πάμπος Πίττας. Αγωνίστηκε σε 7 διαφορετικούς τελικούς κυπέλλου με τη φανέλα του Απόλλωνα τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή μας. Ο Πίττας έχει αγωνιστεί σε ακόμα δύο τελικούς με τη φανέλα της ΑΕΛ που σε προσωπικό επίπεδο ανεβάζουν σε 9 τις συμμετοχές του σε τελικούς, τις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου!

Ο αρχηγός μας Γιαννάκης Γιαγκουδάκης είναι δεύτερος σε συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου αφού έχει αγωνιστεί σε 6 διαφορετικούς τελικούς. Τρίτος σε συμμετοχές σε τελικούς ο Αντώνης Ηλία (Αντρελλής) με 5.

Ο ποδοσφαιριστής μας που έχει τα λιγότερα λεπτά συμμετοχής σε τελικούς είναι ο Γιώργος Κάης. Μπήκε σαν αλλαγή στο 90’ στην θέση του Γιαννάκη Ποντικού στον τελικό κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα το 2001 για μερικά μόνο δευτερόλεπτα και είναι ζήτημα αν πρόλαβε να ακουμπήσει την μπάλα!

Ο Ρομπέρτο Παολίνιο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής μας που έχει γίνει αλλαγή πάνω στην αλλαγή. Συγκεκριμένα μπήκε σαν αλλαγή, στον τελικό κόντρα στην ΑΕΛ το 2013, στη θέση του Θεοδωρίδη και λόγω τραυματισμού 20 λεπτά αργότερα παραχώρησε τη θέση του στον μετέπειτα ήρωα του τελικού Καρδόσο.

Ο ξένος ποδοσφαιριστής μας με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς είναι ο Μιλένκο Σπόλιαριτς. Αγωνίστηκε σε 4 τελικούς αλλά μόλις στην τελευταία του συμμετοχή το 2001 κατάφερε να στεφθεί κυπελλούχος. Δεύτεροι σε συμμετοχές σε τελικούς οι Ντέβιντ Κέννι και Τόνι Λόπεζ οι οποίοι αμφότεροι αγωνίστηκαν σε τρεις τελικούς κατακτώντας 2 τρόπαια.

Ο τερματοφύλακας μας με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς είναι ο Μιχάλης Χριστοφή ο οποίος αγωνίστηκε σε τρεις κατακτώντας ένα κύπελλο.
Γιάνους Ζόλναϊ και Ντίτιλμ Φέρνερ είναι οι προπονητές που κάθισαν τις περισσότερες φορές στον πάγκο της ομάδας μας σε τελικό κυπέλλου, από 2 φορές κατακτώντας αμφότεροι από μια φορά το κύπελλο.

Comments
To Top