ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Που ήσουν «Φέρι» εκείνο το καλοκαίρι;(video)

Αγωνίστηκε μόνο για ένα εξάμηνο στον Απόλλωνα, ωστόσο από την πρώτη του εμφάνιση με τα «κυανόλευκα» απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές! Ο λόγος για τον Γερμανοιρανό Φέριντον Ζάντι , ο οποίος αποκτήθηκε από την ομάδα μας τον Ιανουάριο του 2007 από την ομάδα Β’ κατηγορίας της Γερμανίας TuS Koblenz αφού τις προηγούμενες δύο σεζόν είχε θητεύσει στην FC Kaiserslautern στην Α’ κατηγορία καταγράφοντας 45 συμμετοχές και 6 γκολ!

Ο αριστεροπόδαρος ντελικάτος μεσοεπιθετικός ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με ηγετικά προσόντα και ικανότητα να οργανώνει μαεστρικά το παιγνίδι «ζωγραφίζοντας» αρκετές φορές στο χορτάρι καθηλώνοντας τους φιλάθλους αλλά και τους υπόλοιπους 21 ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο γήπεδο.

Αγωνίστηκε με το Θεό Απόλλωνα στο στήθος σε 10 αγώνες πρωταθλήματος, εκ των οποίων 9 ως βασικός, με συνολικό χρόνο συμμετοχής 767 λεπτά, σκοράροντας και 2 γκολ. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 27 Ιανουαρίου 2007 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, στον αγώνα κόντρα στον Άρη καταφέρνοντας τη μέρα εκείνη να πετύχει ένα γκολ-ποίημα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ το οποίο αποτελεί το highlight της αγωνιστικής του παρουσίας στην ομάδα μας.

Ο Ζάντι αγωνίστηκε με τη φανέλα του Απόλλωνα και σε τρεις αγώνες στο θεσμό του κυπέλλου. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε στην 4η, 5η και 6η αγωνιστική των ομίλων κόντρα στην Ανόρθωση εκτός, ΑΠΟΕΛ εκτός και ΕΝΠ εντός αντίστοιχα. Παρά το γεγονός ότι ο Ζάντι είχε αρκετά καλή παρουσία, εντούτοις, τελικά αποτέλεσε παρελθόν με το τέλος της σεζόν. Πολλοί ήταν εκείνοι μάλιστα που υποστηρίζουν ότι αν η ομάδα μας είχε τον «Φέρι» από το καλοκαίρι του 2006 τότε το εμπόδιο της Κορκ θα το περνούσε δια περιπάτου και θα προχωρούσε στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Το καλοκαίρι 2007 επιλέχθηκε και αγωνίστηκε με την εθνική Ιράν στο Ασιατικό κύπελλο και ακολούθως επέστρεψε και πάλι στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2008 στην ομάδα του Ολυμπιακού Λευκωσίας, καταγράφοντας συνολικά 10 συμμετοχές και 4 γκολ.

Την αμέσως επόμενη περίοδο 2008/09, και αφού ο Ολυμπιακός είχε υποβιβαστεί στην β’ κατηγορία, μεταγράφηκε στην Αλκή έχοντας εξαιρετική παρουσία, βοηθώντας την να παραμείνει στην Α’ κατηγορία, μετρώντας 23 συμμετοχές με την «Αθάνατη» καταφέρνοντας να σκοράρει 12 γκολ τερματίζοντας 3ος καλύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος!

Μετά τη θητεία του στην Αλκή επέστρεψε στο Ιράν όπου αρχικά αγωνίστηκε για δύο αγωνιστικές περιόδους στην Steel Azin όπου είχε συνολικά 39 συμμετοχές και 2 γκολ και τον Αύγουστο του 2011 μεταγράφηκε στην Esteghlal στην οποία παρέμεινε για μια χρονιά μετρώντας 29 συμμετοχές και 4 γκολ. Τελευταίος του ποδοσφαιρικός σταθμός ήταν η ομάδα Al Ahli του Κατάρ στην οποία κατέγραψε 18 συμμετοχές και 3 γκολ.

Στις 5 Νοεμβρίου 2015 ο Φέριντον Ζάντι ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο και από το 2016 είναι προπονητής στην δεύτερη ομάδα της Γερμανικής FC St. Pauli.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φέριντον Ζάντι αγωνίστηκε 5 φορές με την Εθνική Γερμανίας κάτω των 21 ενώ ήταν διεθνής με την Εθνική ομάδα του Ιράν όπου αγωνίστηκε συνολικά 29 φορές με το εθνόσημο στο στήθος σκοράροντας και 5 γκολ.

 

To Top