ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπήκε και τερματοφύλακας ο Λεωνίδας!(Φώτος)

Μεγάλη πρόκριση για την εθνική μας ομάδα των Νέων που επικράτησε των νησιών Φαρόε με 1-0 και πήρε την μεγάλη πρόκριση στην Elite Round. Με την εθνική μας ομάδα αγωνίστηκαν οι «κυανόλευκοι», Μάριος Ανδρέου και Λεωνίδας Κυριάκου!

Αξιοσημείωτο γεγονός του αγώνα εκτός από το γκολ της ομάδας μας στο 5ο λεπτό με πέναλτι από τον Νικόλα Ματθαίου, είναι η αποβολή του τερματοφύλακας μας στο 91ο λεπτό και αφού εξαντλήσαμε τις αλλαγές μας, στο τέρμα μπήκε ο Λεωνίδας Κυριάκου. Η εκτέλεση ήταν άστοχη με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια!

Ανάλυση του αγώνα:

Στο πρώτη ημίχρονο για μεγάλα χρονικά διαστήματα η ομάδα μας διατήρησε τον έλεγχο, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε  και θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα από το 1-0.

Στο 5′ μετά από παράβαση που έγινε πάνω στον Παναγιώτη Αρτυματά ο Νικόλας Ματθαίου με πέναλτι άνοιξε το σκορ, 1-0 για την Κύπρο.

Στο 43΄μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουμε τα τέρματα μας. Μετά από μακρινή μπαλιά του Αρτυματά ο Ματθαίου έφυγε πίσω από την άμυνα της αντίπαλης ομάδας όμως το σουτ του εξουδετέρωσε σωτήρια ο Χέντζε.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τα Νησιά Φαρόε προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση όμως σταδιακά η ομάδα μας και αφού ξεπέρασε τις δύσκολες στιγμές δημιούργησε νέα μεγάλη ευκαιρία.

Στο 63′ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Νικόλα Ματθαίου η μπάλα έφυγε παράλληλα από το τέρμα του Χέντζε.

Στο 90′ αποβλήθηκε ο Ανδρέας Παρασκευάς και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Από τη στιγμή που έγιναν και οι τρεις αλλαγές τη θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Λεωνίδας Κυριάκου. Το πέναλτι εκτελέστηκε πάνω από τα δοκάρια και ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους: Παρασκευά, Ιωάννου, Φιάκκα, Αρτυματά, Ανδρέου, Ιερείδη (51′ Χατζηπασχάλης), Χαραλάμπους , Νεοφύτου (88′ Καλλής), Κυριάκου, Ματθαίου, Στ. Παντελή (65′ Μουστάκης).

To Top