ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ο Απόλλωνας, δίνει τις περισσότερες ευκαιρίες ανέλιξης στους νεαρούς»

Ξεκίνησε ως κεντρικός αμυντικός και τελικά κατέληξε να αγωνίζεται ως επιθετικός. Χαρακτηριστικά του η δύναμη και η ταχύτητα. Ο Σωτήρης Ζαντής είναι μέλος της ομάδας των U16, που τα πηγαίνει πολύ καλά στο φετινό πρωτάθλημα και σε έξι αγωνιστικές δεν έχει δεχθεί γκολ. Πέτυχε μέχρι στιγμής έξι τέρματα και ευελπιστεί να συνεχίσει έτσι ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει τους φετινούς της στόχους.

Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε…

Σωτήρη, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο; Από την αρχή επέλεξες τη θέση του επιθετικού;

Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 χρονών στην Ακαδημία «Champion». Η πρώτη θέση που άρχισα να παίζω ήταν αυτή του κεντρικού αμυντικού και παρέμεινα εκεί μέχρι την ηλικία των 12. Στη συνέχεια και για ένα χρόνο έπαιξα στην ΑΕΛ και ακολούθως ήρθα στον Απόλλωνα. Στον Απόλλωνα ο προπονητής μου τότε και σήμερα, Φίλιππος Φιλίππου μου άλλαξε θέση και άρχισα να παίζω ως πλάγιος επιθετικός ή επιθετικός κορυφής, θέσεις που αγωνίζομαι τώρα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και φιλοδοξίες;

Στόχος μου είναι να αγωνιστώ με την πρώτη ομάδα του Απόλλωνα αλλά και να πάρω κλήση στην Εθνική ομάδα και να αγωνιστώ με το εθνόσημο στο στήθος. Αν γίνει αυτό ίσως μου δοθούν οι ευκαιρίες για να αγωνιστώ στο εξωτερικό.

Είσαι μαθητής της Α΄Λυκείου και λογικά υπάρχουν δυσκολίες στο να συνδυαστούν οι προπονήσεις και αγώνες με το σχολείο. Πως αντιμετωπίζεις αυτή τη δυσκολία;

Είναι σίγουρα δύσκολο να διαβάζεις μετά τις προπονήσεις όταν είσαι κουρασμένος αλλά δίνω και σημασία στα μαθήματα μου για να έχω και την «πόρτα» των σπουδών ανοικτή, αφού ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί.

Σωτήρη, τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι στην κορυφαία ακαδημία του Απόλλωνα;

Σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Είναι η ομάδα που αγαπώ αλλά και η ομάδα που δίνει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές τις περισσότερες ευκαιρίες ανέλιξης τα τελευταία χρόνια.

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας φέτος;

Στόχος της ομάδας μας φέτος είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ο καθένας μας προσωπικά, να βελτιωνόμαστε συνεχώς για τις ποιο πάνω ομάδες των U18 και U21. Σε ομαδικό επίπεδο θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να ανεβαίνουμε συνεχώς επίπεδο, να δίνουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο προσφέροντας θέαμα και γκολ και γιατί όχι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα;

Θα ήθελα να πω στον κόσμο του Απόλλωνα να μείνει κοντά στην ομάδα ειδικά τώρα που τον χρειάζεται στις δύσκολες στιγμές. Θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι στις Ακαδημίες της ομάδας μας υπάρχει πολύ ταλέντο που αν αξιοποιηθεί σωστά θα δούμε περισσότερους Κύπριους στην ενδεκάδα γιατί δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους ξένους ποδοσφαιριστές πάρα μόνο ότι αυτοί παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες.

 

To Top