ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Η ακαδημία του Απόλλωνα είναι για μένα μια μεγάλη οικογένεια»

Εδώ και τέσσερα χρόνια αγωνίζεται στις ακαδημίες του Απόλλωνα και το θεωρεί μεγάλη του τιμή να παίζει με τον Θεό στο στήθος. Από μικρό παιδί όταν ξεκίνησε το ποδόσφαιρο του άρεσε η αμυντική γραμμή και πλέον αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο Οδυσσέας Ελευθερίου είναι ένας από τους «στυλοβάτες» της φετινής αμυντικής γραμμής της ομάδας των U15, που μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα στο πρωτάθλημα μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Πάμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε…

Οδυσσέα, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο;

Με το ποδόσφαιρο ξεκίνησα να ασχολούμαι από έξι χρονών στην ακαδημία του Νίκκη Παπαβασιλείου και την επόμενη χρονιά πήγα στην ιδιωτική ακαδημία «Campus Sportivo». Στα έντεκα μου χρόνια μετακόμισα στον Απόλλωνα όπου αγωνίζομαι μέχρι σήμερα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και φιλοδοξίες;

Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς μέσα από τις προπονήσεις και την σκληρή δουλειά. Φιλοδοξία μου είναι να φτάσω μια μέρα να παίξω και να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα και αν έρθει στο μέλλον να παίξω ποδόσφαιρο σε ομάδα του εξωτερικού.

Είσαι μαθητής της Α΄Λυκείου και λογικά υπάρχουν δυσκολίες στο να συνδυαστούν οι προπονήσεις και αγώνες με το σχολείο. Πως αντιμετωπίζεις αυτή τη δυσκολία;

Είναι θέμα οργάνωσης της κάθε μέρας. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε όλα τα προβλήματα και οι δυσκολίες λύνονται. Με σωστή οργάνωση μπορώ και τα προλαβαίνω όλα και το σχολείο και το ποδόσφαιρο γιατί το αγαπώ πάρα πολύ.

Οδυσσέα, τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι στην κορυφαία ακαδημία του Απόλλωνα;

Για μένα η ακαδημία του Απόλλωνα είναι μια μεγάλη οικογένεια και είναι μεγάλη τιμή που ανήκω σ΄αυτήν. Νιώθω περήφανος που φορώ τη φανέλα του Απόλλωνα με το σήμα στη καρδιά και αγωνίζομαι γι αυτό.

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας φέτος;

Οι στόχοι που θέσαμε όλοι μαζί φέτος με τον προπονητή μας είναι να παίζουμε σωστό και σύγχρονο ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα. Θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και γιατί όχι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Φέτος έχουμε καινούριο προπονητή που μας έχει κερδίσει με τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό με αποτέλεσμα όλα αυτά να βγαίνουν στο γήπεδο και να έρχονται οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις.

Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον περήφανο κόσμο του Απόλλωνα είναι να βρίσκεται κοντά στην ομάδα και να τη στηρίζει με αθλητοπρέπεια και μακρυά από πράξεις βίας. Να στηρίζει τους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα γιατί αυτοί πονούν και αγαπούν την ομάδα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον.

 

To Top