ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντανίλο Σπόλιαριτς και Παναγιώτη Νεάρχου…ενόψει ΑΠΟΕΛ (U18)

Η ομάδα των U-18 πέρασε νικηφόρα και από το γήπεδο των Πολεμιδιών, αποδίδοντας, για ακόμη μία φορά, ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, έχοντας την κατοχή μέχρι και 65%. Ο Απόλλωνας επικράτησε με 1-4 της Καρμιώτισσας, ανατρέποντας και πάλι το σκορ.

Συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με δύο από τους ποδοσφαιριστές μας, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Τους Ντανίλο Σπόλιαριτς και Παναγιώτη Νεάρχου.

Danilo Spoljaric– Μέσος

Τρίτη νίκη για την ομάδα μας η οποία ήρθε και πάλι με ανατροπή.

Δεν ξεκινήσαμε καλά, για ακόμη μία φορά, αφού από πολύ νωρίς μείναμε πίσω στο σκορ μετά από δικό μου λάθος. Έκανα μία λάθος πάσα σε αντίπαλο και στην αντεπίθεση δεχθήκαμε το γκολ. Ωστόσο αντιδράσαμε αποδώσαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και φτάσαμε σε μία ακόμη νίκη.

Σε επηρέασε το λάθος στο οποίο υπέπεσες;

Αρχικά, ναι, αλλά με τη βοήθεια των συμπαικτών μου κατάφερα να το ξεπεράσω. Βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι κέρδισα πέναλτι σχετικά νωρίς και αυτό μου ανέβασε την ψυχολογία. Μετά, κέρδισα ακόμη ένα πέναλτι και εκεί ένιωσα πολύ καλύτερα.

Εκτέλεσε και τα δύο ο Ελπιδοφόρου. Πώς και δεν ανέλαβες εσύ την εκτέλεσή τους; Ο πατέρας σου ήταν σπεσιαλίστας στα πέναλτι.

Άλλο ο πατέρας μου κι άλλο εγώ. Έχουμε οδηγίες από τον προπονητή μας και τις ακολουθούμε πιστά. Εκτελεστής των πέναλτι είναι ο Έρμος. (Ελπιδοφόρου).

Το γεγονός ότι ο πατέρας σου ήταν τόσο σπουδαίος, σου ασκεί περισσότερη πίεση; Ότι πρέπει να πετύχεις και εσύ, όσα πέτυχε αυτός;

Όχι καθόλου. Άλλος ποδοσφαιριστής ο πατέρας μου κι άλλος εγώ.

Η ανατροπή πώς ήρθε; Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα;

Ναι, οι αντίπαλοι μας ήταν συνεχώς στην άμυνα. Εκτός από το γκολ που δεχθήκαμε ,δεν μας έκαναν άλλη φάση για την οποία να ανησυχήσουμε. Και πριν από το πέναλτι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν τα καταφέρναμε. Γενικά, ήμασταν πολύ καλύτεροι τους και αξίζαμε τη νίκη.

Επόμενος αντίπαλος ο ΑΠΟΕΛ, εδώ, στην έδρα μας.

Πάντα πάμε για τη νίκη, αλλά αν θα έρθει, θα το δούμε το Σάββατο. Εμείς, προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, κάθε φορά, ανάλογα με τον αντίπαλο μας.

Δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα ο ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα, αφού βρίσκεται στη 10η θέση. Σημαίνει κάτι αυτό;

Όχι, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, ο ΑΠΟΕΛ είναι πάντα ΑΠΟΕΛ. Είναι υπολογίσιμος αντίπαλος και θα φανεί αν μπορούμε να κάνουμε το τέσσερα στα τέσσερα.

Περιμένατε το νικηφόρο σερί και το τρία στα τρία;

Η αλήθεια είναι πως, σχετικά, ήταν εύκολο το πρόγραμμα μέχρι στιγμής και το Σάββατο θα δούμε πόσο δυνατοί είμαστε απέναντι σε έναν παραδοσιακό αντίπαλο.

Ευχαριστούμε Ντάνι. Κάτι τελευταίο, περιμένετε κόσμο το Σάββατο στο ντέρμπι;

Ναι, τον περιμένουμε και είναι πολύ πιο ωραία να αγωνιζόμαστε μπροστά σε κόσμο. Μας δίνει επιπλέον κίνητρο η παρουσία του και γι αυτό θέλουμε να είναι δίπλα μας.

Παναγιώτης Νεάρχου – Αμυντικός μέσος

Παναγιώτη σπουδαία, εκτός έδρας, νίκη με ανατροπή επί της Καρμιώτισσας. Εσύ, δεν ήσουν από τους βασικούς, αλλά πέρασες στο παιχνίδι στο 30` και βοήθησες την ομάδα να ολοκληρώσει την ανατροπή και να πάρει το τρίποντο.

Ναι αντικατέστησα τον Μιχάλη (Γενεθλίου) που είχε πρόβλημα τραυματισμού και βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει τον αγώνα. Η αλήθεια είναι, ότι μπήκαμε λίγο φοβισμένα στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας κάποια ομαδικά λάθη τα οποία έφεραν το γκολ της Καρμιώτισσας. Το τέρμα που δεχθήκαμε μας «ξύπνησε» κατά κάποιο τρόπο και με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να κερδίσουμε.

Πόσο δύσκολο ήταν να ανοίξετε την αντίπαλη άμυνα; Επειδή στις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας επικεντρωθήκατε σε αυτό τον τομέα.

Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι και επειδή είμαστε ο Απόλλωνας θα πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Ο προπονητής, μας προετοιμάζει κατάλληλα για τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά. Πολλές ομάδες που αντιμετωπίζουμε, παίζουν κλειστά και δυσκολευόμαστε να βρούμε τους κατάλληλους χώρους,για να δημιουργήσουμε φάσεις. Προσπαθούμε να παίζουμε κάθετα και με πολλές πάσες, έχοντας πολύ υπομονή για να τα καταφέρουμε.

Στο τελευταίο παιχνίδι παίξατε και με δέκα ποδοσφαιριστές για περισσότερη από μισή ώρα, εντούτοις καταφέρατε να σκοράρετε κι άλλο γκολ.

Ναι, αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας μας με απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά όλη η ομάδα αμύνθηκε , καταφέρνοντας στο τέλος να «κλειδώσουμε» τη νίκη, πετυχαίνοντας και τέταρτο τέρμα.

Και τώρα ντέρμπι. Αντίπαλος σας ο ΑΠΟΕΛ.

Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, πάντα αντίπαλοι όπως τον ΑΠΟΕΛ είναι ντέρμπι και γίνονται καλά παιχνίδια. Εμείς, ως Απόλλωνας, που είμαστε πάμε πάντα για τη νίκη και δεν αρκούμαστε σε τίποτα άλλο εκτός από αυτή.

Το πιο πιθανό είναι πως ο ΑΠΟΕΛ δεν θα κλειστεί όπως τους προηγούμενους σας αντίπαλους δίνοντας σας την κατοχή και θα χρειαστεί να προσπαθήσετε περισσότερο.

Πιστεύουμε ότι θα είναι ανοικτό παιχνίδι και δεν θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς. Συνήθως, έχουμε μεγάλο ποσοστό κατοχής και με παιχνίδι υπομονής ψάχνουμε την κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε την κάθετη πάσα.

Το ότι είναι ο ΑΠΟΕΛ ο αντίπαλος σας, σας δίνει περισσότερο κίνητρο;

Όχι ειδικά επειδή είναι ο ΑΠΟΕΛ, αλλά επειδή είναι εκ των ανταγωνιστών μας. Αν καταφέρουμε να τους κερδίσουμε το Σάββατο, θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η μεταξύ μας διαφορά.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Ποδόσφαιρο (ΔΗΜΟΣΙΑ) Λτδ

To Top