ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένα παιχνίδι ανεξίτηλα χαραγμένο!(video)

Θεωρείται ακόμη και ως σήμερα ένα από τα πιο θεματικά και συγκλονιστικά παιχνίδια που έγιναν ποτέ στα Κυπριακά γήπεδα. Η ομάδα ως κυπελλούχος αντιμετώπιζε τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ για την τότε Ασπίδα Στυλιανάκη! Οι ποδοσφαιριστές μας βρέθηκαν να χάνουν μέσα στο Μακάριο στάδιο με 4-0 στο 40’ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο ΑΠΟΕΛ προηγείτο με 2-0 ο Μπαρζώφ είχε χάσει πέναλτι.

Τα πάντα έμοιαζαν χαμένα, όμως έγινε το απίστευτο στην επανάληψη! Την αρχή έκανε ο Πίττας μειώνοντας σε 4-1 στο 58’. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γιαγκουδάκης έκανε το 4-2 ενώ στο 69’ ο Μπαρζώφ με πέναλτι το 4-3! Στο 84’ ο Ευσταθίου έφερε το παιχνίδι στα ίσα ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος ο Τσολάκης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα με 5-4! Και εκεί που όλα έδειχναν, που ο Απόλλωνας με μια επική ανατροπή θα κατακτούσε την Ασπίδα ο ΑΠΟΕΛ με τον Προδρόμου στο τελευταίο λεπτό ισοφάρισε, στέλνοντας το παιχνίδι στην ημίωρη παράταση. Φανερά επηρεασμένοι από την υπερπροσπάθεια του β’ ημίχρονου η ομάδας μας δέχθηκε άλλο ένα γκολ και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας ήρθε η ήττα με 6-5. Ήταν όμως ένα παιχνίδι, ανεπανάληπτο, το οποίο χαράχτηκε για τα καλά στην μνήμη όσων το παρακολούθησαν.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Κονιώτης, (46’ Μιλτιάδους), Πιερής (35’ Εφραϊμ), Αντρελλής, Αγιομαμίτης, Χρυσοστόμου, Γιαγκουδάκης, Τσολάκης Πίττας, Μπαρζώφ, Ιωάννου, Σωκράτους (63’Ευσταθίου).

 

To Top