ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Με αθλητοπρέπεια τελικός!

Ο τελικός κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου μεταξύ Απόλλωνα και Ομόνοιας, στο Τσίρειο Στάδιο, πρέπει να αποτελέσει γιορτή αντάξια της ιστορίας της Λεμεσού και των δυο ομάδων, τονίστηκε σήμερα σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Λεμεσού Σάββα Στούππα και με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού, του Προέδρου του Απόλλωνα Νίκου Κίρζη, του Αντιπροέδρου της Ομόνοιας Λάκη Πολυκάρπου, εκπροσώπων των οργανωμένων φιλάθλων των δυο σωματείων, της Αστυνομίας, του ΓΣΟ και άλλων εμπλεκομένων φορέων.

Τόσο ο κ. Στούππας, όσο και οι Δήμαρχοι της Μείζονος Λεμεσού έστειλαν, μέσω του ΚΥΠΕ, το μήνυμα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι προσβλέπουν σε έναν τελικό αντάξιο προς την αθλητική ιστορία της πόλης αλλά και της ιστορίας των δυο διεκδικητών. Κάλεσαν επίσης του φιλάθλους να συμπεριφερθούν με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έχοντας κατά νου το εύ αγωνίσθεσθαι.

Μηνύματα έστειλαν από την πλευρά τους ο Πρόεδρος του Απόλλωνα και ο Αντιπρόεδρος της Ομόνοιας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των διοικήσεων των δυο σωματείων και κάλεσαν όλους να αντιληφθούν ότι ο τελικός κυπέλλου είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, όπου κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα χάσει.

Εξέφρασαν δε τη βεβαιότητα τους ότι, όπως και στο παρελθόν, οι φίλαθλοι των δυο ομάδων, θα δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα, μακριά από ακρότητες και θα σεβαστούν ο ένας τον άλλο και θα χειροκροτήσουν όλοι τον νικητή.

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της χωρητικότητας του Τσιρείου Σταδίου έκανε ο Νίκος Κίρζης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΓΣΟ Νεοκλής Θωμά, αφού όπως επεσήμαναν, δυστυχώς, εκ των πραγμάτων, δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν όλοι οι φίλαθλοι που επιθυμούσαν να δουν από κοντά το μεγάλο τελικό.

“Είναι όντως, δυστυχώς, μικρό το Τσίρειο για ένα μεγάλο τελικό”, είπε χαρακτηριστικά ο  κ.Θωμά, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, αναμένεται να γίνουν όλα όσα χρειάζονται από τον ΓΣΟ, ως διαχειριστή, για να είναι έτοιμο το γήπεδο, στη βάση και των υποδείξεων της Αστυνομίας.

Κάλεσε τους οργανωμένους οπαδούς να σεβαστούν την ξένη περιουσία, γιατί η όποια εκδήλωση επεισοδίων, όπως υπέδειξε, απλά τιμωρεί την ομάδα τους, την πόλη και τον ίδιο τον αθλητισμό.

Τα δικά τους μηνύματα για αθλητοπρεπή συμπεριφορά έστειλαν και οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Απόλλωνα και της Ομόνοιας, οι οποίοι ζήτησαν να υπάρξει αλληλοσεβασμός.

Από πλευράς Αστυνομίας, ο υπεύθυνος αξιωματικός αστυνόμευσης του αγώνα, Μιχάλης Κατσουνωτός, εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τα μηνύματα που στέλνουν όλοι οι παράγοντες και φορείς μέσα από τη σύσκεψη.

Διαμήνυσε ωστόσο ότι η Αστυνομία θα επιτελέσει στο ακέραιο το ρόλο της, που δεν είναι άλλος από την ασφάλεια όλων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του τελικού. Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι, υπηρεσιακή σύσκεψη στο Τσίρειο, για καταρτισμό του πλάνου που θα εφαρμόσει η Αστυνομία.

Ευχήθηκε ακόμη όπως ο τελικός κυπέλλου της 18ης Μαΐου, γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού.

Πηγή: www.onlycy.com

 

 

 

To Top