ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περίπατος και τρίτη θέση!

Σαφώς ανώτερη η ομάδα μας πήρε τη νίκη με 91-64  κόντρα στην Αναγέννηση Γερμασόγειας και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19 βαθμούς μετρώντας 8 νίκες και 3 ήττες. Μπροστά σε όλο τον αγώνα και με σοβαρότητα δεν άφησε τον αντίπαλο να ελπίζει σε τίποτα!

Ο προπονητής είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τους νεαρούς μας Κυπρίους καλαθοσφαιριστές οι οποίοι τα πήγαν περίφημα. Με την ομάδα μας αγωνίστηκε και ο νεαρός δεκαεπτάχρονος Σουλειμαν ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις!

Το παιχνίδι

Δυναμικά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Απόλλωνας που με την συμπλήρωση ενάμιση λεπτού πήρε προβάδισμα με 7-2. Στο επόμενο λεπτό όμως η Αναγέννηση με ένα τρίποντο του Ενγκλίσκι και ένα δίποντο του Αντωνίου έφερε το παιχνίδι στο 7-7. Όμως στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν ένα μονόλογο στο παρκέ και σημείωσαν έντεκα σερί πόντους φέρνοντας το σκορ στο 18-7. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως μέχρι το 7:17 ο Απόλλωνας άνοιξε την διαφορά στο σκορ στους δεκατέσσερις πόντους (27-13). Η Αναγέννηση μπόρεσε να μειώσει την διαφορά μέχρι την λήξη της περιόδου στους οκτώ πόντους, με το σκορ να φθάνει στο 29-21.

Μετά από ενάμιση λεπτό στην δεύτερη περίοδο η Αναγέννηση μείωσε την διαφορά στους πέντε (31-26) όμως ο Απόλλωνας ανέβασε στροφές στην συνέχεια και με ένα σερί επτά πόντων (πέντε ο Μπράσγουελ και δύο ο Πετγουέι) έφερε το σκορ στο 38-26. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο τρίποντα από τους Ντουμάρς και Τουμπάζο, μειώνοντας στους έξι (38-32) στο 15:30. Μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Απόλλωνας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και σημειώνοντας δέκα ακόμα πόντους, ενώ δέχθηκε τέσσερις, έφερε το σκορ στο 48-36.

Παρά το θετικό ξεκίνημα που έκανε η Αναγέννηση με τέσσερις πόντους από τον Ντουμάρς στο πρώτο λεπτό (48-40) η συνέχεια είχε… “γαλάζιο” χρώμα. Στα επόμενα λεπτά του αγώνα ο Απόλλωνας σημείωσε δεκαπέντε πόντους ενώ δέχθηκε μόλις δύο, εκτοξεύοντας την διαφορά στο σκορ στους 19 πόντους (63-42). Η διαφορά στο σκορ αυξήθηκε ακόμα περισσότερο στην συνέχεια, με τον Απόλλωνα να προηγείται με 70-46 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με την διαφορά να είναι πλέον στους 24 πόντους, ο Απόλλωνας είχε “καθαρίσει” το παιχνίδι πριν την έναρξη της τέταρτης περιόδου. Το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο είναι κατά κύριο λόγο ισορροπημένο. Οι “γαλάζιοι” σημείωσαν άλλους 21 πόντους μέχρι την λήξη του αγώνα και δέχθηκαν 18, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 91-64.

Απολλών (Δημήτρης Παπαδόπουλος)

Κυριάκου 11 (3), Γρίβας 2, Γεωργίου 5, Απλέμπι 8 (1), Μπράσγουελ 21 (1), Πιττάκας 2, Πάπε-Φάγε 11, Μέισον 21 (1), Πετγουέι 8, Χατζηβασιλείου 2.

To Top