ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το αεροπλανικό πέταγμα του «Φάλκο! (video)

Ήταν 26 Δεκεμβρίου του 1988 και όλα τα μάτια των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων ήταν στραμμένα στο Τσίρειο όπου ο θρύλος αντιμετώπιζε τη συμπολίτιδα ΑΕΛ στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, παιγνίδι το οποίο είχε όμως άδοξο και επεισοδιακό τέλος.

Όλα άρχισαν στο 61′ και, ενώ η ΑΕΛ προηγείτο με 1-0 με γκολ του Πρίλοσνι στο 27′, ο Κολιαντρής κάνει επιθετικό φάουλ στον Μαγιέφσκι ο οποίος στην προσπάθεια του να σηκωθεί από το έδαφος, κτυπά με το πόδι του στο πρόσωπο τον Κολιαντρή. Ο Χριστοδούλου (Πουλλέγκερης) της ΑΕΛ και, ενώ προηγουμένως ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα, επιτέθηκε σαν μαινόμενος ταύρος στον Μαγιέφσκι και τον τράβηξε από τα μαλλιά μπροστά στα μάτια του διαιτητή Πενηνταέξ! Προς έκπληξη όλων ο διαιτητής Πενηνταέξ, δείχνει κόκκινη κάρτα στον Μαγιέφσκι και αφήνει ατιμώρητο τον βασικό υπαίτιο των επεισοδίων Πουλλέγκερη!

Ακολούθησαν σφοδρές διαμαρτυρίες προς το διαιτητή από πλευράς των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας και ένας «οπαδός» μας εκμεταλλευόμενος την αναστάτωση, εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και κτυπά τον διαιτητή στο κεφάλι.

Ακολούθησαν συμπλοκές ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και στο κέντρο του γηπέδου ο Άντρος Χριστοδούλου, με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο, επιτίθεται εναντίον του βασικού υπαίτιου των επεισοδίων Πουλλέγκερη και μάταια 4-5 ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ προσπαθούν να βγάλουν τον Πουλλέγκερη μέσα από τα χέρια του! Το κακό γενικεύεται και με συμπλοκές ποδοσφαιριστών με οπαδών και με τον παίκτη της ομάδας μας, Φαλκονέττι, βλέποντας 5 παίκτες της ΑΕΛ εναντίον του Άντρου Χριστοδούλου, ορμά προς τους παίκτες της ΑΕΛ με ένα αεροπλανικό πέταγμα που έχει μείνει στην ιστορία και που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ποδόσφαιρο! Μετά από 5 λεπτά χαώδους κατάστασης αποκαταστάθηκε η τάξη και ο διαιτητής κρατώντας το κεφάλι του αποχώρησε από το γήπεδο και αργότερα γνωστοποιήθηκε η διακοπή του αγώνα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Δικαστική Επιτροπή κατακύρωσε το παιγνίδι με 2-0 υπέρ της ΑΕΛ βρίσκοντας υπαίτιο της διακοπής την ομάδα μας. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα μας την περίοδο αυτή διεκδίκησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα και δίκαια θεωρείται ο ηθικός πρωταθλητής της περιόδου 1988/89.

Τα παρατράγουδα από τον αγώνα με την ΑΕΛ είχαν και συνέχεια με τον «Φάλκο» να καταδικάζεται στις 4 Οκτωβρίου, 1989 σε φυλάκιση ενός μηνός για επίθεση εναντίον αστυνομικού οργάνου!

{youtube}W2Ptu–GNzk{/youtube} 

{loadposition belowcontent}

 

To Top