ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμάν ένα τρένο…!

Ένας Απόλλωνας φοβερός και τρομερός κέρδισε μέσα στη Λευκωσία τον ΑΠΟΕΛ με 68-76 και πλέον μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Εκπληκτική η ομάδα μας έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της και ήταν πάντα μπροστά στο σκορ μέχρι και το τέλος . Η σημερινή (20/11) νίκη επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο φετινός Απόλλωνας μπορεί για τη μεγάλη υπέρβαση που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του τίτλου!

Πιο δυνατά μπήκε στο παρκέ ο Απόλλωνας από τα πρώτα στάδια του αγώνα. Η ομάδα μας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, κατάφερε να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα με το τέλος της πρώτης περιόδου οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν διαφορά δώδεκα πόντων από τους γηπεδούχους, αφού ήταν μπροστά στο σκορ με 26-14.

Στην δεύτερη περίοδο ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε, σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα της Λευκωσίας πίεσε για να μπορέσει να μειώσει το σκορ και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Αυτό ήταν κάτι που εν μέρει πέτυχε, με το παιχνίδι να είναι όμως σε μεγάλο βαθμό ισορροπημένο. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Απόλλωνα είναι και πάλι μπροστά στο σκορ με 43-34, με την ομάδα της Λευκωσίας να μειώνει την διαφορά στους εννέα πόντους.

Σαφώς βελτιωμένος παρουσιάστηκε στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λευκωσίας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει αισθητά την διαφορά στο σκορ. Μάλιστα στο 28:56 κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, έπειτα από αρκετό διάστημα, με 57-56. Ο Απόλλων όμως με τρεις σερί πόντους του Απλέμπι πριν την λήξη της τρίτης περιόδου πήρε ξανά προβάδισμα με 59-57.

Η τέταρτη περίοδος ήταν συναρπαστική, αφού είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι. Στο 33:18 ο Τέρνερ με δίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσα σε 59-59 όμως ο Αμπλέμπι με πέντε συνεχείς πόντους έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα σε 64-59 στο 36:46. Στην συνέχεια ο Τέρνερ με δύο βολές μείωσε, όμως άμεση ήταν η απάντηση των «κυανολευκων» και πάλι με τον Αμπλέμπι, που με δίποντο έφερε ξανά την διαφορά στους πέντε πόντους υπέρ των φιλοξενουμένων. Οι “γαλάζιοι” στην συνέχεια πέτυχαν τέσσερις ακόμα πόντους με τους Πέτγουεϊ και Γεωργίου, αυξάνοντας την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στους εννέα πόντους. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει την μεγάλη νίκη με τελικό σκορ 76-68.

 

Τα δεκάλεπτα:14-26, 34-51, 57-68, 68-76

Η σύνθεση της ομάδας μας : Κυριάκου, Μακ Κόι 5 (1), Γεωργίου 4, Άπλεμπι 18 (1), Μακ Ρέι 28, Μπράσγουελ 14 (1), Χαραλάμπους, Βιβάρτη, Πέτγουεϊ 7

 

{loadposition belowcontent}

 

To Top