ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Σε συζητάν δίχως γιατί και όχι άδικα…»

Ίσως ο πιο πολυσυζητημένος ποδοσφαιριστής στην Κύπρο. Το όνομα του Αργεντινού έπαιζε από το καλοκαίρι και από τότε.. καλά κρατεί! Και όχι άδικα.
Η αρχή έγινε στις αρχές της μεταγραφικής περιόδου, όταν οι ψίθυροι για επανένταξη του παικταρά στο δυναμικό του Θρύλου έδινε και έπαιρνε.

Ακολούθησαν οι γνωστές πικρόχολες κριτικές της φίλαθλης Κύπρου περί απόδοσης του Αργεντινού και περί «κτυπητού» οικονομικού ανοίγματος της διοίκησης. Η συνέχεια στα φιλικά, όπου ο Γκαστόν άρχισε να δίνει τροφή για συζήτηση πάλι καθώς η συμπεριφορά του στους αγωνιστικούς χώρους έδειχνε πως ήρθε στην αγαπημένη του ομάδα για να την βοηθήσει στην εκπλήρωση των στόχων της και όχι για διακοπές.

In action:

Σανγκόι ο… Ευρωπαίος. Χάρις σε δύο υπέροχα γκολ του “loco Argentino”, ο Απόλλωνας βάζει στερεές βάσεις για την είσοδο του Απόλλωνα στους ομίλους του Europa League. Τη συνέχεια την ξέρετε. Στόχος επετεύχθην και έκτοτε ο Γκαστόν έχει σημειώσει άλλα τρία Ευρωπαϊκά τέρματα (δύο με την Τραμπζονσπορ και ένα με τη Λέγκια) φτάνοντας το ρεκόρ των πέντε τερμάτων που κατείχαν μέχρι πρότινος οι Σπόλιαριτς και Κρισμάρεβιτς, με ένα ακόμη παιχνίδι να υπολείπεται για τον Αργεντινό.

Σανγκόι ο… Εγχώριος. Ένα και νικητήριο με την Ομόνοια, άνοιξε τον λογαριασμό των τερμάτων με την ΑΕΚ Κουκλιών, πήρε όλη την ομάδα πάνω του περνώντας σαν τυφώνας από το Δασάκι σημειώνοντας μάλιστα και χατ-τρικ και τέλος κλείδωσε την πολύ σημαντική τελευταία νίκη της ομάδας μας απέναντι στην Άεκ με ένα φωτοβολίδα που μόνο αυτός θα μπορούσε να εξαπολύσει. Ένα γκολ που δεν έχει σταματήσει να παίζει από τη Δευτέρα!

Συνοπτικά: Ο Γκαστόν Σανγκόϊ σε 9 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα έχει πετύχει 6 τέρματα, ενώ σε 7 Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις έχει βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα άλλες 5 φορές, καταγράφοντας στο ενεργητικό του και μια ασίστ. Επίσης, το μόνο παιχνίδι Πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα μας δεν κατάφερε να σκοράρει, ήταν το παιχνίδι με την ΑΕΛ όπου ο Σανγκόϊ δεν αγωνίστηκε.

Έξω από τους αριθμούς. Ο Σανγκόϊ έχει επιστρέψει καλύτερος τακτικά, το παιχνίδι του έχει ωριμάσει ενώ παράλληλα έχει το χάρισμα να κρατά την απόδοση της ομάδας σε αρκετά καλά επίπεδα ακόμα και όταν δεν είναι στην καλή της μέρα. Είναι ποδοσφαιριστής με νοοτροπία νικητή, δεν δέχεται την ήττα και ακόμη και ο βαθμός της ισοπαλίας του φαίνεται λίγος. Είναι παίκτης που νιώθει την ομάδα και όχι απλός επαγγελματίας που παίζει απλά για να βγάλει το μηνιάτικο. Σε συνδυασμό με τις ικανότητές του στη στημένη μπάλα, από οποιανδήποτε απόσταση και από οποιοδήποτε σημείο, αυτομάτως μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο ποιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα Κυπριακά γήπεδα.

Είναι ο ποδοσφαιριστής πάνω στον οποίο πάντα θα εγκλωβίζεται το πλάνο του αντίπαλου προπονητή και ο ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να του το χαλάσει ανά πάσα στιγμή. Με δύο λέξεις, είναι “παίκτης Πρωταθλήματος”. Ασχέτως φυσικά με την κατάληξη της φετινής χρονιάς, ο Απόλλωνας ζει τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του και έχει τον Αργεντινό να ευχαριστεί για ένα πολύ μεγάλο μέρος της.

{loadposition belowcontent}

To Top