ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Κλειστό; Μάλιστα!

Η δικαστική πήρε μια απόφαση στην συνεδρίαση της η οποία δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ ή τουλάχιστον δεν μπορεί να ζημιώσει την ομάδα μας αν το χειριστεί σωστά. Συγκεκριμένα αποφάσισε να κλείσει το κάτω διάζωμα της δυτικής κερκίδας, θεωρώντας πως έτσι τιμωρεί την ομάδα μας.

Βάση της προκήρυξης της ΚΟΠ για το πρωτάθλημα, σύμφωνα με το άρθρο 8 κεφάλαιο 6 και παράγραφος 1 που είναι για τον διαμοιρασμό των εισιτηρίων η ομάδα μας δικαιούται το 75% εκτός αν αποφασιστεί κάτι άλλο για λόγους ασφαλείας, όπως γίνεται στο Τσίρειο και εμείς έχουμε το άδικο 50%-50%!!

6.1. Στη φιλοξενούμενη ομάδα θα δίδεται ποσοστό 25% των εισιτηρίων. Σύμφωνα με την χωρητικότητα του σταδίου εκτός εάν με το εν λόγω
Ποσοστό δεν μπορεί να διασφαλιστεί ο πλήρης και ασφαλής διαχωρισμός. Των φιλάθλων ή εκτόςεάν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφασίσει διαφορετικά για συγκεκριμένο στάδιο ή στάδια. Σε τέτοια περίπτωση το ποσοστό θα μειώνεται ή αυξάνεται ανάλογα για να διασφαλίζεται ο πλήρης και ασφαλής διαχωρισμός των φιλάθλων των δύο διαγωνιζομένων ομάδων.

Σύμφωνα λοιπόν με την προκήρυξη δεν καθορίζεται σε κάθε αγώνα αν ο Απόλλωνας πρέπει να πάρει την δυτική ή την ανατολική, άρα έχει το δικαίωμα να πάρει την ανατολική και να κλείσει το κάτω διάζωμα της δυτικής εκτίοντας την ποινή χωρίς ουσιαστική τιμωρία. Αυτό μπορεί να το κάνει αφού θα πάρει το 75% και θα αφήσει το 25% στους φιλοξενούμενους. Η τιμωρία δίνει την κάλυψη στην αστυνομία να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια αφού το 25% δεν θα χρησιμοποιηθεί από τον Απόλλωνα λόγω τιμωρίας, δηλαδή το κάτω διάζωμα της δυτικής.

Άλλωστε αν τελικά κλείσει το κάτω διάζωμα της δυτικής χάνει το 50% των δικών του εισιτηρίων και έτσι έχει η φιλοξενούμενη ομάδα μεγαλύτερο ποσοστό εισιτηρίων, ενώ στις περιπτώσεις που σε άλλα στάδια κλείνουν τα πέταλα μπορεί η γηπεδούχος ομάδα να χάνει μέρος των εισιτηρίων που δικαιούται αλλά δεν χάνει την πλειοψηφία στους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Άρα λοιπόν με σωστό χειρισμό και χωρίς να εκτεθεί ο Απόλλωνας νομικά μπορεί να εκτίσει την τιμωρία χωρίς ουσιαστικό κόστος και να εκθέσει ανεπανόρθωτα την ΚΟΠ αλλά και να απαιτήσει στους επόμενους αγώνες που θα δίνει εντός έδρας την παρουσία των φιλοξενούμενων φιλάθλων μόνο στο πάνω διάζωμα της κερκίδας που θα παραχωρεί στους αντιπάλους.

To Top