ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Το ψευδοκράτος σας, η μίση μας πατρίδα»

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη προχθες (15/11) η εκδήλωση για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Σας παρουσιάζουμε την ομιλία του προέδρου των Δυτικών Προαστίων Χαράλαμπου Ονησιφόρου.

 

«Η μέρα αυτή πρέπει να θυμίζει σε όλους μας το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Σαν σήμερα, 15 Νοεμβρίου 1983, πριν 30 χρόνια η Τουρκία ανακήρυξε μονομερώς και παράνομα το ψευδοκράτος μέσω του εγκάθετου της στην Κύπρο Ραούφ Ντεκτάς, ενώ έξι χρόνια προηγουμένως (12 Φεβρουαρίου 1977) είχε συμφωνήσει δήθεν για λύση Διζωνικής/διπεριφερειακής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με τον εκπρόσωπο μας Μακάριο Γ’. Αυτούς έχουμε απέναντί μας, απ’ την μια… έναν λαό που ποτέ δεν σεβάστηκε διεθνείς συνθήκες και ανθρώπινα δικαιώματα και που με την πρώτη ευκαιρία αθετεί την υπογραφή του και απ’ την άλλη… ηγέτες σε εισαγωγικά που συμφωνούν ερήμην του λαού. Αυτά για εκείνους που ακόμα πιστεύουν στην καλή θέληση των Τούρκων και ξεχνούν την ιστορία ή πιστεύουν πως οι ηγέτες σε εισαγωγικά, νοιάζονται για το καλό του τόπου μας και όχι το προσωπικό τους συμφέρον.

Οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν δεν άλλαξαν την γραμμή Μακαρίου Γ’ και φαίνεται ότι ξέχασαν την παράνομη εισβολή και κατοχή και μετέτρεψαν το πρόβλημά μας σε πρόβλημα δύο κοινοτήτων (Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, όπως μας πάσαραν τους όρους οι Άγγλοι το ’59 με τις συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου, προδώνοντας τον Αγώνα της ΕΟΚΑ). Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: Οι συνομιλίες με τον εκάστοτε εγκάθετο της κατοχής στην Κύπρο πρέπει να σταματήσουν. Μόνο ζημιά προκαλούν αφού παραπλανούν, περνούν ακριβώς το μήνυμα ότι το πρόβλημα στην Κύπρο είναι πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων και απενοχοποιούν την Τουρκία, η οποία είναι η μόνη υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση στο νησί.
Αν θέλουμε να ελευθερωθούμε η λύση είναι μια: Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Αν στην πορεία βρεθούν αξιόπιστοι σύμμαχοι δεν είμαστε κουτοί να τους διώξουμε… αλλά ο Κολοκοτρώνης πάντα έλεγε “Αν λαχταράς την Λευτεριά, σ’ άλλον μην ελπίζεις, μόνος σου παρ’ την αν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις”. Και το επανέλαβε ο Αρχηγός Διγενής, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα όταν γεννήσαμε το έπος του 55-59 για ΈΝΩΣΗ και ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Εμείς, οι νέοι του Απόλλωνα, δηλώνουμε για ακόμα μια χρονιά παρόντες. Δεν ξεχάσαμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το έγκλημα που διαπράχθηκε στο νησί μας. Όποτε χρειαστεί θα απαιτήσουμε ξανά τα δίκαιά μας, θα αφήσουμε τις δουλειές μας και θα ξαναβγούμε στους δρόμους όπως το πρόσφατο 2004. Εμείς δεν συμβιβαστήκαμε και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε. Στο κάτω κάτω, εμείς καλούμαστε να στελεχώσουμε την κοινωνία που κτίζει σήμερα η κυβέρνηση μας και απαιτούμε να μας λάβει υπ’ όψιν διότι εμείς θα ζήσουμε τις συνέπειες των αποφάσεών της!

Όμως το ψευδοκράτος ανακηρύχθηκε το ’83 και νομιμοποιείτε σιγά σιγά σήμερα από όλους όσους επισκέπτονται τα κατεχόμενα ως τουρίστες και πάνε στις πόρνες και στα καζίνο ή αγοράζουν φτηνά προϊόντα για να τα μεταπωλούν στις ελεύθερες περιοχές ή για ιδιωτική τους χρήση. Λύση δεν είναι ο τουρισμός! Νομιμοποιείται επίσης σιγά σιγά με τις διμερείς συνομιλίες αφού ναι μεν οι πολιτικοί μας ευαγγελίζονται ότι μιλούν με τον εκπρόσωπο των τουρκοκυπρίων, οι ίδιοι όμως λένε ότι μιλάει ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους. Άλλωστε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ερτογάν είπε “Δεν αναγνωρίζω ανεξάρτητο κράτος με το όνομα Κύπρος” και ούτε το ’63 με την αλλαγή του Συντάγματος μας αναγνώριζαν και απ’ εκεί ξεκίνησε σιγά σιγά το σχέδιο τους για κατάληψη όλης της Κύπρου. Νομιμοποιείτε σιγά σιγά με το να θέλουν να έχουμε κοινό πρωτάθλημα η ΚΟΠ με τους τουρκοκύπριους και να αγωνίζονται εκτός έδρας οι προσφυγικές ομάδες στα κατεχόμενα!!! Στα σπίτια μας ρε; Εκτός έδρας; Νομιμοποιείτε σιγά σιγά με την προσπάθεια τους ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους να συνομιλεί με τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας και ο εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας. Ξανά περί δικοινοτικότητας και όχι ως εισβολή και κατοχή… Ας μην μας ξεγελά το ψευδοκράτος… Δεν θέλουν μόνο αυτό, θέλουν ολόκληρη την Κύπρο για αυτό και επιδιώκουν διάλυση ομοσπονδίας. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Για ‘μας μόνο μια λύση μπορεί να λειτουργήσει στο Κυπριακό: Απελευθέρωση. Απελευθέρωση που σημαίνει επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και αποδέσμευση από ξένες εγγυήσεις. Και επιμένουμε: Η όποια λύση πρέπει να προνοεί την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος αυτοδιάθεσης, όπως προνοείται από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.

Περήφανοι Απολλωνίστες να είστε πάντα ακμαίοι, πιστοί στην ιστορία του σωματείου μας. Καταδικάζουμε σήμερα το ψευδοκράτος και διεκδικούμε την Απελευθέρωση της κατεχόμενης μας πατρίδας».

{loadposition belowcontent}

To Top