ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Με προβάδισμα πρόκρισης»

Το apollon365.news επικοινώνησε με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας και πρώην διεθνή με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα Γιώργο Ιωσηφίδη για να μας μιλήσει για τον επερχόμενο Ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας κόντρα στην Νις.

 

(Ο Γιώργος Ιωσηφίδης φόρεσε την φανέλα της Α’ ομάδας του Απόλλωνα το 1989 μέχρι και το 1998. Για σχεδόν μια δεκαετία θεωρείται από τους ιδιαίτερα διακριθείς και ταλαντούχους μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της ομάδας μας , σημειώνοντας κατά την αγωνιστική του θητεία 22 γκολ σε επίσημους αγώνες. Από το 2007 μέχρι και το 2009 εντάχθηκε ξανά στην ομάδα μας αυτή τη φορά από τεχνικό πόστο. Σήμερα κατέχει την θέση του προπονητή στην ομάδα της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών ).

 

iosifidis-team

Ερωτηθείς για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας σήμερα ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρει:
Θεωρώ ότι έγιναν ποιοτικές μεταγραφές και ότι ενισχύθηκε σημαντικά η ομάδα σε σχέση με την περυσινή χρονιά . Η φετινή ποιότητα των μεταγραφών φάνηκε πολύ έντονα στο παιχνίδι κόντρα στην Νις την περασμένη εβδομάδα στο ΓΣΠ. Είναι σαφές πως παίκτες όπως ο Σαγκόι ήρθαν και έκαναν την διαφορά.

iosidifis-taxidi-team

Όσο αφορά ποδοσφαιριστές τους οποίους ξεχωρίζει, συνεχίζει:
Την ομάδα πλαισίωσαν και άλλοι παίκτες που φαίνεται πως θα δώσουν αυτό το έξτρα και πιστεύω πως θα κάνουν φέτος τον Απόλλωνα να πρωταγωνιστήσει. Πέραν του Σαγκόι ξεχωρίζω τον Καρυπίδη ο οποίος δίνει άλλη διάσταση στην αμυντική γραμμή. Και στον χώρο του κέντρου φαίνεται ο Γκουλόν να κινείται πολύ καλά. Για τους Κύπριους φάνηκε στο παιχνίδι με την Νις όταν ο προπονητής τους έριξε στο αγώνα, ότι τόσο ο Χάμπος είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει όσο και ο ‘Αλεξ. Ακόμα και ο Αγγελής ο οποίος δεν αγωνίστηκε, έχει περιθώρια να ξεχωρίσει ποδοσφαιρικά στην αμυντική γραμμή.

iosifidis-inter

Στο αν η ομάδα με το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή μπορεί να έχει μια καλή πορεία φέτος, ο Γ. Ιωσηφίδης φαίνεται να αισθάνεται ασφάλεια:
Αν ο Απόλλωνας έχει ποδοσφαιρικές απώλειες αλλά και από άποψη αγωνιστικών αλλαγών, το βάθος του πάγκου της ομάδας, όπως φάνηκε είναι αρκετά πλήρες για να μπορεί να καλύψει επιτυχώς όποιον ποδοσφαιριστή χρειαστεί να αντικατασταθεί.

iosifidis-panigirismoi-gipedo

Μιλώντας για τον τεχνικό καθοδηγητή της ομάδας μας Χριστάκη Χριστοφόρου, ο Γ. Ιωσηφίδης αναφέρει:
Ο προπονητής μας έδειξε τόσο με την κατάκτηση του κυπέλλου όσο και στο παιχνίδι με την Νις της περασμένης βδομάδας, ότι ξέρει και μπορεί να διαβάσει τον αντίπαλο. Χειρίστηκε πάρα πολύ σωστά το πρώτο παιχνίδι. Η μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας δείχνει την δουλειά του προπονητή. Τόσο το κύπελλο όσο και η εμφάνιση στο πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Χριστάκη Χριστοφόρου.

iosifidis-panigirismoi

Ερχόμενοι στο επαναληπτικό παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Νίκαιας ο Γ.Ιωσηφίδης κάνει τις δικές του εκτιμήσεις:
Το πρώτο αποτέλεσμα σαφώς μας ευνοεί και η ομάδα θα αγωνιστεί την Πέμπτη με το πλεονέκτημα του αποτελέσματος της Κύπρου το οποίο δίνει προβάδισμα και αφήνει την ομάδα μας με προοπτικές πρόκρισης. Ωστόσο, αυτό το γεγονός θέλει πολλή προσοχή.
Θεωρώ πως η ομάδα μας δεν πρέπει να εισέλθει στον αγώνα με πανικό. Είναι σαφές και αναμενόμενο πως η ομάδα της Νις θα κάνει ένα πιεστικό παιχνίδι και θα προσπαθήσει να στριμώξει για να επιτεύξει πρώτη γκολ με σκοπό να ανατρέψει στη συνέχεια το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Η ομάδα του Απόλλωνα πρέπει να διαχειριστεί την πίεση που αναμένεται να ασκηθεί, με καλή τακτική και οργάνωση για να μπορέσει να ανταποκριθεί. Κάτι που είχε κάνει με επιτυχία και στην Κύπρο. Φυσικά λαμβάνεται υπόψη το γεγονός πως αυτή τη φορά θα αγωνιστούμε στην Γαλλική έδρα και τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά από το παιχνίδι στην Κύπρο. Η Νις όμως με την αγωνιστική εικόνα που μας έδειξε φαίνεται να είναι μια ομάδα που ο Απόλλωνας αν επιδείξει οργάνωση, πειθαρχία, σωστή τακτική και όλα τα χαρακτηριστικά που είδαμε στον πρώτο αγώνα, μπορεί να την διαχειριστεί και να την κερδίσει.

iosifidis-panigirizei

Οι προβλέψεις του παλαίμαχου μεσοεπιθετικού μας είναι αισιόδοξες, εντούτοις υποδεικνύει στους ποδοσφαιριστές μας προσοχή. Χαρακτηριστικά αναφέρει:
Έχει κάποιο προβάδισμα σημαντικό ο Απόλλωνας αλλά αν δεν προσέξουμε, όλα μπορούν να αλλάξουν. Αν η ομάδα της Νις προηγηθεί με κάποιο γρήγορο γκολ, όλα θα εξαρτηθούν από το θέμα της ψυχολογίας. Οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και να βρουν τις ευκαιρίες, τον τρόπο και τα κενά με σωστές αντεπιθέσεις και οργανωμένες επιθετικές ενέργειες για να σημειώσουν γκολ και στην Γαλλία. Σε κάθε περίπτωση εκτιμώ πως ένας καλός Απόλλωνας μπορεί να κερδίσει και να πάρει την πρόκριση στους Ομίλους.

iosifidis-team-tropaio

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, ως παίκτης με αρκετές Ευρωπαϊκές εμπειρίες μας μεταφέρει:
Είναι πολλές οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες που έμειναν στο μυαλό μου. Πιο έντονα θυμάμαι να βίωσα το παιχνίδι με την Σιόν το 1994 . (Παιχνίδι σταθμός καθώς ήταν η καλύτερη μέχρι τότε εμφάνιση που έκανε ποτέ Κυπριακή ομάδα στην Ευρώπη. Για τα πρακτικά να σημειώσουμε πως η Ελβετική ομάδα στον πρώτο αγώνα στο Τσίρειο προηγήθηκε με 1-3 παρά το ότι ο Απόλλωνας προηγήθηκε στο ημίχρονο με σκόρερ τον Κρισμάρεβιτς. Και εκεί που φαινόταν πως όλα είχαν τελειώσει, η ομάδα του Φέρνερ πάει στην Ελβετία και κοιτάει την Σιόν στα μάτια. Η ομάδα μας αρχικά προηγείται ωστόσο δεν καταφέρνει να κλειδώσει την πρόκριση).
Μέχρι το 90′ είχαμε την πρόκριση στα χέρια μας. Στο 92′ κατά την εκπνοή η ομάδα της Σιον με το γκολ που σημείωσε έστειλε το παιχνίδι στην παράταση όπου και οι Ελβετοί κατάφεραν να έρθουν μπροστά στο σκορ με το τελικό 2-3.

josifides-pavlides

josifides-team

To Top