ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καμία δικαιολογία…

Με την ιστορία σχεδόν να γράφει πρόκριση, τώρα δεν χωρά καμιά άλλη δικαιολογία. Καμιά άλλη καθυστέρηση. Καμιά άλλη υπεκφυγή. Καμιά ολιγωρία.

Έγινε νύξη την περασμένη εβδομάδα για τον μειωμένο αριθμό καρτών διαρκείας παρά τις δαπανηρές και γιγαντιαίες προσπάθειες της διοίκησης να κινηθεί βάση των επιθυμιών των φιλάθλων της ομάδας. Με κύρια αυτή της επανένταξης του Γκαστόν Σαγκόι. Ο παίκτης με την τελευταία παρουσία του στο παιχνίδι με την Νις, φαίνεται να έκλεισε όλα τα στόματα στα κακεντρεχή σχόλια που έδειχναν να αμφισβητούν την επιτυχημένη του συνέχεια μετά την πρώτη του θητεία στον Απόλλωνα. Ο Αργεντινός φαίνεται να υπέγραψε ηγεμονικό συμβόλαιο. Δείχνει ακόμη παίκτης για τον οποίο σχεδόν κάθε κερδισμένο φάουλ και κόρνερ είναι σαν πέναλτι. Και μοιάζει έτοιμος μαζί με τον κόσμο να θέλει να δει το σεντόνι να κουνιέταi. Ωστόσο, ο κόσμος εξακολουθούσε να μη δείχνει μεγάλη διάθεση να βοηθήσει προφασιζόμενος διάφορα. Περίμεναν να δουν την δουλειά που γίνεται στην ομάδα, την αγωνιστική της εικόνα, το πως θα εμφανιστεί στην πρώτη Ευρωπαϊκή της υποχρέωση και άλλα φαιδρά.

Για τον Απόλλωνα, λοιπόν, ο πήχης είναι ήδη αρκετά ψηλά. Καλό ρόστερ έχει, έμπειρους παίκτες διαθέτει, μεταγραφές γίνονται, ένα ονειρικό αποτέλεσμα απέναντι στην Νις με μια ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Φάνηκε ο Απόλλωνας πως και καλύτερη ομάδα έχει, αλλά και περισσότερα κυβικά σαν ποδοσφαιρική εταιρεία φέτος. Σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, εμείς ως ομάδα βρεθήκαμε να επενδύουμε.

Ελκυστικό ποδόσφαιρο, διακρίσεις, Ευρώπη, τίτλος, πρωτοκλασάτες μεταγραφές, καλές επιλογές παικτών, όρεξη, δουλειά, διοικητική σταθερότητα, οικονομικό συγύρισμα, εντυπωσιακές πρώτες ενδείξεις για την τεχνική καθοδήγηση, ομάδα με κορμό νεαρών και γηγενών όπως οραματιζόμασταν,
στόχοι, επαγγελματισμός, εκσυγχρονισμός, οικογενειακό κλίμα νηνεμίας, ομάδα που ανεβαίνει βήμα-βήμα, τι άλλο πια θέλουμε για να βοηθήσουμε και να αναλάβουμε το δικό μας κομμάτι ευθύνης ; Χωρίς φιλάθλους καμία ομάδα δεν έχει αύριο. Ο προϋπολογισμός αυξάνεται γιατί θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Το γήπεδο επιβάλλεται να είναι γεμάτο γιατί πέραν της βοήθειας που θα δοθεί στην ομάδα αγωνιστικά και οικονομικά, θα πρέπει να ανταμειφθούν οι παίκτες της ομάδας αλλά και οι διοικητικές επενδύσεις και προσπάθειες. Όλοι χρειάζονται μια επιβράβευση γι’ αυτό. Αλλά κυρίως, πρόκειται για τη βιωσιμότητα. Τα εισιτήρια διαρκείας είναι ένας εκ των βασικότερων κριτηρίων για τον διοικητικό προϋπολογισμό. Είναι το αναπνευστικό μηχάνημα της ομάδας, για να αυξήσει τα έσοδά της αλλά και να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Ο Απόλλωνας δεν ήταν ούτε είναι ένας οικονομικός κολοσσός. Η λαίλαπα της κρίσης δεν ήταν δυνατόν να μην συμπαρασύρει και το ποδόσφαιρο και μέσα σε αυτό το ρευστό οικονομικό περιβάλλον και σε μια μικρή αγορά όπως είναι η κυπριακή, όπου δεν υπάρχουν τα αστρονομικά ποσά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καμιά ομάδα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την επιστράτευση του κόσμου της.

Μαζί με την βοήθεια των φίλων της ομάδας, εάν ένας σημαντικός αριθμός αυτών εξασφάλιζε το «διαρκείας» του, θα υπάρχει η ευκαιρία να στηθεί φέτος μεγάλο ποδοσφαιρικό πάρτυ. Είμαστε μπροστά σε ένα ταξίδι που τώρα αρχίζει και τα «διαρκείας» θα έπρεπε να φεύγουν με εντυπωσιακούς ρυθμούς διάθεσης. Κυριότερος λόγος είναι η προσπάθεια που βλέπω σε όλα τα επίπεδα… Πρέπει να στηριχτεί όλη αυτή η διαδικασία.Η κρίση αποτελεί για πολλούς από εμάς εφεύρημα και δεν δικαιολογεί αυτό το μεγάλο «ξεφούσκωμα» στα διαρκείας αφού ο κόσμος προκαταβάλλει στην ουσία τα χρήματα για όλη τη χρονιά.

Μέσα στην κρίση ανά το παγκόσμιο, δεν παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση στη διάθεση καρτών διαρκείας. Αντιθέτως, φαίνεται οι οπαδοί των ξένων ομάδων
(ακόμα και στο γνώριμο και κοντινό Ελληνικό πρωτάθλημα, στην πιο παθούσα οικονομικά χωρά) να ενεργοποιήθηκαν με μεγάλη ευαισθησία για τα προβλήματα και τις ανάγκες των ομάδων τους κι αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες τους. Παρά τα οικονομικά προβλήματα, η αφοσίωση των φιλάθλων στις ομάδες τους έγινε μεγαλύτερη αφού υπήρξε κοινωνική συσπείρωση και εντέλει οι περισσότεροι αποφάσισαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να γυρίσουν την πλάτη τους την ώρα που η ομάδα τους χρειάζεται την οικονομική τους συνεργασία.

Τον Απόλλωνα που είδαμε κόντρα στην Νις είχαμε χρόνια να τον δούμε. Η ποιότητα της ομάδας κέρδισε και τον πιο δύσπιστο οπαδό. Καμιά δικαιολογία δεν χωρά πια για να μην πάει άμεσα ο κόσμος και να εξασφαλίσει την γηπεδική του παρουσία με την αγορά της κάρτας διαρκείας του. Ο χρόνος πια πιέζει την ομάδα – ξεκινά άλλωστε το πρωτάθλημα. Το τέλμα στην διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας πρέπει να αλλάξει ροή.

Ο αριθμός που έχουμε διαθέσει ως τώρα, αδικεί τόσο την διοικητική προσπάθεια, όσο τις μεταγραφικές επενδύσεις αλλά και την δουλειά και την ποιότητα της ομάδας. Κυρίως όμως αδικεί εμάς ως φίλαθλους και ιδεολογικούς υποστηρικτές. Νομίζω πως καμία άλλη πρόφαση δεν απέμεινε να μας αναστέλλει από την εξασφάλιση του προσωπικού μας εισιτηρίου διαρκείας.

To Top