ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Αυτοί έβαλαν τον Απόλλωνα στον ποδοσφαιρικό χάρτη»!

Καλεσμένος ήταν στη χθεσινή(27/2) ραδιοφωνική εκπομπή «ΟΛΑ ΜΑΛΕ», ο πρώην διοικητικός παράγοντας της ομάδας μας Φρίξος Σαββίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους Σπόλιαριτς, Τσέποβιτς και Κρισμάρεβιτς που συνέδεσαν το όνομα τους με την ιστορία της ομάδας μας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Όταν έγινε το εμπάργκο στη Γιουγκοσλαβία, μας είπαν για τον Μιλένκο τον Σπόλιαριτς, ότι ήταν παικταράς, μισός Κροάτης μισός Σέρβος, που δεν τον σήκωνε το κλίμα κι έπρεπε να φύγει από κει. Αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση, θα πήγαινε σε άλλη χώρα, πιο προηγμένη ποδοσφαιρικά… Τον φυγάδευσε σε μίνι ο γ.γ. της ΟΦΚ Μπέογκραντ στη Σόφια κι από κει πέταξε και ήλθε στην Κύπρο. Υπογράψαμε τον Μιλένκο, μετά ήλθε ο Τσέποβιτς και μετά ο Κρισμάρεβιτς.

Ο Τσέποβιτς υπέγραψε στο γραφείο μου λίγο πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν μέσα Σεπτέμβρη, λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, και φορούσε χειμερινό κοστούμι. Το ντύσιμό του ήταν λίγο παρδαλό, οπότε δώσαμε λεφτά του εφόρου ποδοσφαίρου Ανδρέα Βιολάρη, ο οποίος τον είχε φέρει, για να πάει να τον ντύσει. Αυτά τα τρία παιδιά όμως μαζί με τον Φέρνερ έβαλαν τον Απόλλωνα στον χάρτη», παραδέχτηκε ο πρώην πρόεδρος των «κυανολεύκων.

 

 

Comments
To Top