ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απόδοση τους κόντρα στη Πάφο

Ο Νίκος Ανδρονίκου γράφει για την απόδοση της ομάδας μας στο «Στέλιος Κυριακίδης», εκεί όπου οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη άφησαν δύο βαθμούς στην πορεία προς το πρωτάθλημα..

Δημήτρης Δημητρίου: Eίχε καλή αντίδραση στις 2,3 ευκαιρίες που είχε η Πάφος σε ροή παιχνιδιού.Το γκολ που δέχεται,είναι σε μια φάση που την θεωρώ από τις πιο δύσκολες για τερματοφύλακα,αφού είναι δύσκολο να αποφασίσει αν θα πάει προς την μπάλα ή να περιμένει κάποιο άγγιγμα από αντίπαλο ή και συμπαίκτη.

Ζοάο Πέδρο: Πήρε πρωτοβουλίες το πρώτο ημίχρονο,δημιούργησε προβλήματα με τα ανεβάσματα του και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα αμυντικά.Στο δεύτερο πρόσεξε την άμυνα του χωρίς να κινδυνέψει. Αττίλα

Σάλαι: Ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Ούγγρο που φαίνεται να κερδίζει αυτή την στιγμή την θέση του αριστερού μπακ.Πολύ καλός αμυντικά,ενώ έδωσε και την ασίστ,μετά από το κλέψιμο στην άμυνα και το ανέβασμά του.

Βαλεντίν Ρομπέρζ:Καθάρισε σχεδόν τα πάντα στον αέρα αλλά και χαμηλά.Περιόρισε τον αντίπαλο φορ,που ίσως να μην είχε προσπάθεια.

Έκτορ Γιούστε:Τα ίδια και για τον Ισπανό,με μια σωτήρια επέμβαση.Δεν δυσκολεύτηκε ούτε αυτός όταν ο φορ ήταν στον δικό του χώρο ευθύνης.

Σάσα Μάρκοβιτς: Κάλυψε τον χώρο του,αλλά πήρε ελάχιστες πρωτοβουλίες στην δημιουργία.

Χαράλαμπος Κυριάκου:Σωστός τακτικά,έβγαλε πάθος και έδωσε βοήθειες.Θεωρώ πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Φλορεντιν

Ματέι: Καλό παιχνίδι από τον Ρουμάνο ως ένα σημείο.Σίγουρα έκανε και πιο γεμάτες εμφανίσεις αφού στο δεύτερο κάπου χάθηκε. Ιωάννης

Πίττας: Σκόραρε ακόμη 1 γκολ,ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις και έγραψε άλλη μια καλή εμφάνιση.

Γιάννης Γιαννιώτας: Και ο Έλληνας άσος μέσα στην φάση του γκολ και στις επικίνδυνες καταστάσεις.Βοήθησε και αμυντικά.

Νικολά Ντιγκινί: Εβγαινε συχνά εκτός περιοχής να πάρει μπάλα,βοηθούσε και με τις επιστροφές του,αλλά δεν γέμισε την περιοχή σαν φορ,όταν έπρεπε.

Ντζόρτζε Ντένιτς: Μπήκε για να δώσει ανάσες στην μεσαία γραμμή,να μεταφέρει γρήγορα το παιχνίδι από άμυνα προς επίθεση αλλά δεν είχε τις ευκαιρίες.

Γιώργος Βασιλείου: Πέρασε σαν αριστερό χαφ,με αμυντικούς προσανατολισμούς και για να δώσει βοήθειες στον Σάλαι.Σε αυτό τον ρόλο πήγε καλά,αλλά δεν μπόρεσε να ανέβει στο επιθετικό μισό για να δώσει ανάσες.

Αντρέας Παναγιώτου: Μπήκε στο 85 σαν δεξί χαφ,αλλά δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή στο παιχνίδι,λόγω και του ελάχιστου χρόνου.

Τσάρλισον Μπέντσοπ:Μπήκε να πιέσει τους αμυντικούς για να μην κάνουν παιχνίδι και να τους κρατήσει στο δικό τους μισό,σε ένα άχαρο γενικά ρόλο.

Προπονητής: Ξεκίνησε με το γνωστό 4-2-3-1 με τον φορ να έχει ρόλο “ψευτοεννιαριού.Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο κατάφεραμε να προηγηθούμε,χωρίς να κινδυνέψουμε.Στο δεύτερο μέχρι το 60 διατηρεί την κατοχή και κρατά μακριά τον αντίπαλο,χωρίς να φτιάχνουμε όμως και αξιοσημείωτες ευκαιρίες.Στην συνέχεια ο αντίπαλος κέρδισε μέτρα και φόρτωσε την δεξιά του πλευρά,δημιουργώντας την πρώτη του κλασσική ευκαιρία στο 68.(Σε μια φάση που στο ξεκίνημα ο αντίπαλος είχε φάουλ,έχασε ευκαιρία και ο διαιτητής αφού είχε αφήσει πλεονέκτημα,δεν ήρθε πίσω,σωστά,να δώσει το φάουλ.)Ο προπονητής πέρασε τρίτο χαφ στην μεσαία γραμμή,βγάζοντας τον επιτελικό του και βάζοντας τον Βασιλείου για να δίνει βοήθειες στον Σάλαι.Με αυτή του την κίνηση θέλησε να κερδίσει τα μέτρα που έχασε στον αγωνιστικό χώρο και να “καλύψει” την υπερφόρτωση στην αριστερή μας πλευρά,καταφέρνοντας μόνο το δεύτερο αφού ο αντίπαλος έμεινε στο δικό μας μισό μεν,ακίνδυνος δε.Στο 85 άλλαξε φορ για να πιέσει τον αντίπαλο στην πρώτη πάσα και το δεξί χαφ,βάζοντας και εκεί ένα μπακ στην ουσία. Εκ του αποτελέσματος,ίσως να έδωσε χώρο νωρίς,αφού για 20 λεπτά η ομάδα δεν μπόρεσε να βγάλει μια αντεπίθεση,για να δώσει ανάσες και να φοβίσει λίγο τον αντίπαλο.Θεωρώ πως η έλλειψη επιλογών επιθετικογενών ποδοσφαιριστών στον άξονα θα μπορούσε να μην φέρει μαζί στην ενδεκάδα Ματέι-Ντιγκινί αφού όταν βγήκε ο πρώτος ο Ντιγκινί ήταν μισός φορ,μισός μέσος.Όσο για τα εξτρέμ απλά δεν υπήρχαν επιλογές.

Comments
To Top