ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρουσίαση επετειακού βιβλίου “Απόλλων Λεμεσού: Η ιστορία 1954-2024”

Posted on

Στο Columbia Plaza πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου για τα 70 χρόνια του Απόλλωνα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΚΙΡΖΗΣ: «Είναι μια σημαντική εκδήλωση στην οποία δίνουν το παρών τους οι πρωταγωνιστές της ένδοξης ιστορίας. Μια προσπάθεια ετών αυτό το λεύκωμα αφού αποτελεί συνέχεια του λευκώματος των 60 χρόνων. Ένα λεύκωμα που όμοιο του δεν υπάρχει στην Κύπρο και θα πρέπει να κοσμεί την βιβλιοθήκη του κάθε Απολλωνίστα. Ένα λεύκωμα που θα προσφέρει αιώνια δόξα και αναγνώριση σε όλους εσάς που σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές δώσατε την ώθηση και την δυναμική ώστε ο Απόλλωνας να γράψει ιστορία. Μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Ένα μέλλον που θα πρέπει να είναι λαμπρό, γεμάτο με νέες σελίδες ιστορίας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει άπαντες να είμαστε ενωμένοι και να συμπορευθούμε με γνώμονα το ένδοξο παρελθόν».

ΚΑΒΑΖΗΣ: «Καμιά φορά με ρωτούν τι είναι για σένα ο Απόλλωνας; Η απάντηση για εμάς τους παλιούς ποδοσφαιριστές ήταν η οικογένεια μας, ήταν το σπίτι μας, ήταν το είναι μας. Να πω στους νέους να αγαπήσουν τον Απόλλωνα όσο τον αγαπήσαμε εμείς. Αυτές τις μέρες χάσαμε τον Πάμπο Λυμπουρίδη. Όλοι ξέρουμε γιατί ιδρύθηκε ο Απόλλωνας. Ιδρύθηκε για να έχουν άλλοθι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Γι’ αυτό ο Απόλλωνας μεγάλωσε με αυτές ιδέες. Πήρε πολλά από την ΕΟΚΑ αλλά όπως είπε και ο σπουδαίος Πάμπος Λυμπουρίδης ο Απόλλωνας έδωσε πολλά».

ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ: «Πριν 57 χρόνια όταν πάτησα για πρώτη φορά στο ΓΣΟ με παρέλαβε ο κ. Πάμπος Γεωργιάδης και ένιωσα περήφανος, ζούσα ένα όνειρο. Ακόμα και όταν ο Θεός με δοκίμασε ήμουν εκεί. Έχασα τον πατέρα μου και αγωνιζόμουν στο Τσίρειο κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα για την φανέλα του Απόλλωνα. Πήρα απόφαση από πολύ μικρός. Ήθελα να βλέπω τους Απόλλωνίστες να πανηγυρίζουν».

ΣΠΟΛΙΑΡΙΤΣ: «Αν δεν υπήρχε ο Απόλλωνας δεν θα ήμουν εδώ. Δεν είναι μόνο τα χρόνια που έπαιξα, αλλά για 32 χρόνια είμαι εδώ. Πέρασα χαρές στον Απόλλωνα, ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές. Τα πρωταθλήματα, τα Κύπελλα και οι ευρωπαϊκές συμμετοχές δεν φεύγουν από το μυαλό μου. Έχω και ένα παιδί που αγωνίζεται στον Απόλλωνα και ελπίζω να μείνει για πολλά χρόνια».

Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Exit mobile version