ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Μοναδικό επίτευγμα από τον Σωφρόνη!

Posted on

Μόνο ένας και μοναδικός Κύπριος προπονητής έχει καταφέρει στην ευρωπαϊκή ιστορία του Απόλλωνα να ανατρέψει δύο εκτός έδρας ήττες πρώτου αγώνα και να οδηγήσει την ομάδα μας σε πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Σωφρόνη Αυγουστή αφού μετά την περσινή νίκη ανατροπή κόντρα στην Αμπερντίν ανέτρεψε ακόμη ένα αποτέλεσμα χθες (19/7) κόντρα στην Στούμπρας!
Θυμίζουμε ότι ο πρώτος κύπριος προπονητής που πέτυχε κάτι τέτοιο ήταν ο Αντρέας Μουσκάλλης ο οποίος στις 23 Αυγούστου 2001 οδήγησε τον Απόλλωνα στην ανατροπή της ήττας με 3-2 του πρώτου αγώνα από τα Τίρανα Αλβανίας κερδίζοντας με 3-1!

Η εκπληκτική σύμπτωση είναι ότι και στους 3 αυτούς αγώνες είχε συμμετοχή ο Σωφρόνης αφού στον αγώνα της ομάδας μας κόντρα στα Τίρανα αγωνίστηκε στην βασική ενδεκάδα!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι, πέραν του Αντρέα Μουσκάλλη, ο προπονητής που έχει καταφέρει στην ευρωπαϊκή ιστορία του Απόλλωνα να ανατρέψει εκτός έδρας ήττα πρώτου αγώνα και να οδηγήσει την ομάδα μας σε πρόκριση στον επόμενο γύρο είναι ο «στρατηγός» Ντίτλμ Φέρνερ, επίτευγμα που έχει καταφέρει κι αυτός δύο φορές,κόντρα στην Κραϊόβα Ρουμανίας και κόντρα στην Βατς Ουγγαρίας ανατρέποντας μάλιστα ήττες με 2-0!

Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Exit mobile version