ΑΝΤΡΕΣ

«Θέλουμε όταν κληθεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας να μπορεί να αντεπεξέλθει…»

Posted on

Συνέντευξη παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας ο Βαλεντίνος Κουλουντής, προπονητής της ομάδας των U19 που μετά το νωθρό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα πλέον έχει βρει τα πατήματα της και με τέσσερις συνεχόμενες νίκες αλλά και την πρόκριση στο Κύπελλο βλέπει τη συνέχεια με πάρα πολύ αισιοδοξία.

Διαβάστε τι είπε:

Οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες κάλυψαν το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών και η ομάδα του κ.Βαλεντίνου Κουλουντή θέλει να δώσει συνέχεια στην αντεπίθεση. Σημαντικότερος στόχος όμως, είναι η δημιουργία ποδοσφαιριστών για την πρώτη ομάδα και γι αυτό ο κ.Κουλουντής εξηγεί πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό.

«Ναι μεν το πρωτάθλημα είναι ένας στόχος, αλλά η πεμπτουσία των ακαδημιών είναι η επάνδρωση της πρώτης ομάδας με παιδιά από τα «σπλάχνα» της. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να προπονούνται σκληρά και σωστά υπό την καθοδήγησή μας, να βελτιώνουν την τεχνική τους και να αποκτούν μεγαλύτερη ταχύτητα με τη μπάλα. Σ’ αυτούς τους τομείς επικεντρωνόμαστε κυρίως. Δεν θέλουμε να κληθεί ένας ποδοσφαιριστής στην πρώτη ομάδα και να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των προπονήσεων τους.

Από κει και πέρα προσπαθούμε να τους εμφυτέψουμε και να τους διοχετεύσουμε την νοοτροπία η οποία χαρακτηρίζει την πρώτη ομάδα. Να αγωνιζόμαστε δηλαδή με την ίδια φιλοσοφία, να διατηρούμε την κατοχή της μπάλας, να πιέζουμε ψηλά την αντίπαλη άμυνα και να αναπτυσσόμαστε με γρήγορες και κοντινές πάσες.

Ακολουθούμε την ίδια ακριβώς τακτική και σχηματισμό έτσι ώστε όταν κληθούν να είναι σε θέση να προσαρμοστούν άμεσα. Προσπαθούμε να αγωνιστούμε με τον τρόπο αυτό ανεξαρτήτου αντιπάλου κι αυτό μας στοίχησε στους πρώτους αγώνες, καθώς κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνα μας στη προσπάθεια να δημιουργήσουμε παιχνίδι από πίσω αλλά και στο να προσαρμοστούν οι ποδοσφαιριστές μας στη φιλοσοφία αυτή. Δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα αλλά η προσαρμογή των ποδοσφαιριστών μας στη φιλοσοφία του Απόλλωνα».

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (ΔΗΜΟΣΙΑ) Λτδ

Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Exit mobile version