ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Σαν σήμερα πριν 33 χρόνια!

Posted on

Σαν σήμερα (26/2) πριν ακριβώς 33 χρόνια, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της περιόδου 1983/84, 8 μόλις στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα μας, εκστρατεύει στο Μακάρειο στάδιο, όντας πρωτοπόρος και αήττητη στη βαθμολογία, για να αντιμετωπίσει το αδιάφορο στη βαθμολογία ΑΠΟΕΛ.

Ο Απόλλωνας, την περίοδο αυτή, για πρώτη φορά, στην ιστορία του, υπό τις οδηγίες του Άγγλου προπονητή Όσκαρ Χολντ και βοηθού προπονητή Αντρέα Μιχαηλίδη, θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος μαζί με την Ομόνοια.

Παρά το γεγονός ότι πριν τον αγώνα υπήρχε έντονη φημολογία ότι το ΑΠΟΕΛ θα παρουσιαζόταν αδιάφορο στο παιγνίδι εντούτοις όχι μόνο δεν ήταν αδιάφορο αλλά αγωνίστηκε με πρωτοφανές πάθος, ως όφειλε να πράξει, στοιχείο που όμως απουσίαζε παντελώς στον αγώνα του κόντρα στον άμεσο ανταγωνιστή μας, Ομόνοια, χάνοντας με κατεβασμένα τα χέρια με 3-1!

Αυτό που συνέβηκε την μέρα αυτή είναι πολύ δύσκολο να ξεχαστεί από όσους το έζησαν ( ο γράφων ήταν παρών στο γήπεδο). Ένα ανεκδιήγητος διαιτητής, ο Βάσος Κωνσταντίνου (ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας) έσφαξε την ομάδα μας χωρίς αναισθητικό, έκανε ρεσιτάλ μεροληπτικής διαιτησίας και στο τέλος το εμπόδιο του αποδείχτηκε ανυπέρβλητο αφού δεχτήκαμε την πρώτη μας ήττα στο πρωτάθλημα με 3-0 δίνοντας την ευκαιρία στην Ομόνοια να ανεβεί στην κορυφή όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πανηγυρίζοντας στο τέλος την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο «μεγάλος» καθηγητής διαιτησίας απλά τα έκανε όλα, αγνόησε καθαρό πέναλτι υπέρ της ομάδας μας πάνω στον Αντρέα Κισσονέργη, μέτρησε τέρμα του αντιπάλου με το χέρι, έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι εναντίον της ομάδας μας σε δήθεν σπρώξιμο του Γιαννάκη Πιερή στον Μαραγκό που έτσι κι αλλιώς ήταν και εκτός περιοχής και άφησε την ομάδα μας με 10 παίκτες αποβάλλοντας όχι κάποιον τυχαίο αλλά ένα τζέντλεμαν των γηπέδων τον αρχηγό μας Γιαννάκη Γιαγκουδάκη!

Τουλάχιστον ο ίδιος θα έχει να λέει ότι είναι ο πρώτος διαιτητής που απέβαλε τον Γιαννάκη Γιαγκουδάκη αλλά και να καυχιέται ότι κατέχει τα πρωτεία από έναν άλλο φάκτορα της διατησίας τον Κώστακη Θεοδότου που έδωσε πέναλτι εκτός περιοχής πάλι υπέρ του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, 21 χρόνια αργότερα την περίοδο 2005/06!

 

 

 

Comments

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Exit mobile version