ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μιλόγεβιτς: «Δεν μπορούσα να πω όχι – Συζητάμε για μεταγραφές»

Όλα όσα είπε ο νέος τεχνικός της ομάδας μας Βλάνταν Μιλόγεβιτς κατά την παρουσίαση του.

Αναλυτικά:

Όλα ήταν πάρα πολύ ξαφνικά για μένα, αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του προέδρου και μπορώ να σας πω ότι δεν είχα ούτε καν δεύτερη σκέψη μετά τη συνομιλία με τον κ. Μάκη και τον πρόεδρο που μου είπαν το πλάνο και το όραμα για την ομάδα. Πάντα μου αρέσουν τα δύσκολα, όλα στη ζωή δεν υπάρχουν εύκολα. Σίγουρα είναι αυτή η αλλαγή που έχει γίνει στην ομάδα, έφυγαν σημαντικοί παίχτες που ήταν κλειδιά, έφυγαν κάποια άλλα παιδιά, σίγουρα θέλουν πίστωση χρόνου, δεν το λέω σαν άλλοθι για κάτι, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Για μένα είναι μια πρόκληση, ένα στοίχημα, να πετύχουμε όλοι μαζί, θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει. Μου είπαν ο Μάκης και ο πρόεδρος τι θέλουν από την ομάδα. Θα δουλέψουμε σκληρά.

Αν είχε προτάσεις από αλλού: «Είμαι προπονητής, αυτή είναι η δουλειά μου, πάντα η Κύπρος είναι μέσα στην καρδιά μου, είναι βελτιωμένο κάθε χρόνο το κυπριακό ποδόσφαιρο. Για τις προτάσεις αν είχα και δεν είχα δεν θέλω να μιλήσω, αυτά που γράφτηκαν είναι από δημοσιογράφους, αυτή τη στιγμή με ένα τηλέφωνο από τον πρόεδρο, έχουμε σχέσεις φιλικές πολλά χρόνια, όταν μιλήσαμε, σαν προπονητής θέλω να δω κάποια πράγματα που με ενδιαφέρουν, με τη συνομιλία με τον πρόεδρο απλά είναι κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ και σας έχω πει ότι μου αρέσουν τα δύσκολα πραγματικά, ξέρω αυτή τη στιγμή ότι είναι υπό πίεση, πάντα όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα θα το έχεις και σε ακολουθεί όλη τη σεζόν, πιστεύω στον εαυτό μου και στους συνεργάτες μου, είναι πρόκληση που θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω από την πλευρά μου αλλά δεν μπορώ μόνος μου, πρέπει όλοι να είναι στο πλευρό μας και να είμαστε θετικοί, να προσπαθήσουμε με δουλειά να πετύχουμε τον στόχο μας».

Aν ο Απόλλωνας θα είναι στα φαβορί για το πρωτάθλημα και πότε περιμένει πως θα ρολάρει η ομάδα: «Μακάρι να μπορούσα να ξέρω πότε θα γίνει αυτό. Δεν το ξέρω. Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό. Αυτό που μπορώ αυτή τη στιγμή να υποσχεθώ είναι ότι μέσα από τη δουλειά και υπομονή, μακάρι να ήξερα πότε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αυτή η ομάδα φέτος δεν βγήκε Ευρώπη, από εκεί και πέρα η διοίκηση έχει πάρει ένα ρίσκο που είναι να φρεσκάρει την ομάδα να αλλάξει παιδιά, έφυγαν παίχτες κλειδιά, ήρθαν καινούρια, θέλουν πίστωση χρόνου, ήρθαν από άλλες χώρες, πρέπει να κάνουμε αυτή τη χημεία, είναι δουλειά μου, όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για την ομάδα».

Για το ότι και σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ ανέλαβε ομάδες που δεν τις ετοίμασε ο ίδιος όπως και τώρα αλλά πήγε καλά: «Είναι πάντα βάρος και ευθύνη μεγάλη για τον προπονητή. Είμαι υπεύθυνος για την ομάδα. Το παρελθόν ποτέ δεν το κοίταξα. Να κάνω εγώ άλλη ερώτηση. Τι είναι εύκολο; Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κάποτε πράγματα πάνε καλά, κάποτε όχι, αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε και κάθε φίλαθλος να στηρίζει την ομάδα. Έγιναν ριζικές αλλαγές, αυτή τη στιγμή εγώ σαν προπονητής, μου συνέβη στον Ερυθρό Αστέρα, αλλάξαμε την ομάδα. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να έρχεσαι από την αρχή και να κάνεις το ρόστερ. Έχω εμπιστοσύνη στον κ. Μάκη σαν αθλητικό διευθυντή που έκανε καλή δουλειά, συζητήσαμε, ήμασταν στην ίδια γραμμή. Δεν θέλουμε και πολλά λόγια, δεν έχουμε πολύ χρόνο. Θέλουμε τους φιλάθλους να είναι κοντά μας, να μας βοηθήσουν».

Για το αν θα εισηγηθεί μεταγραφές: «Είμαστε σε συζήτηση, θα δούμε. Ήρθα μεσάνυχτα, θα μιλήσουμε. Θα δούμε τι θα κάνουμε τις επόμενες μέρες γιατί τελειώνει η μεταγραφή περίοδος, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δουλεύω με το υλικό που υπάρχει τώρα, πάντα πιστεύω στους ανθρώπους. Με αυτούς έχω με αυτούς δουλεύω, δεν είναι εύκολο να βρούμε παίχτες, πρέπει να γίνουν χίλια πράγματα να έρθει ένας παίχτης. Αν βρούμε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει άμεσα καλώς. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ όπως μου είπε ο κ. Μάκης είναι πλήρες. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να γνωρίσω τους παίχτες που έχω και τους πιστεύω γιατί αυτοί είναι οι παίχτες και πρέπει να σηκώσουν το βάρος».

Comments
To Top