ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρίποντο με.. ρουκέτα του αρχηγού!

Με ένα απίστευτο γκολ του Χάμπου από τα 35 μέτρα η ομάδα μας νίκησε την ΑΕΚ στο «Αλφαμέγα» και μείωσε στους 5 βαθμούς από την 3η θέση και 2 από την 4η.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημα, όμως τις πρώτες φάσεις τις δημιούργησε ο Απόλλωνας. Στο 11΄ ο Πίριτς απέκρουσε το σουτ του Πίττα, ενώ έξι λεπτά αργότερα και μετά από γύρισμα του Βα από αριστερά και πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Πίττας, που σούταρε έξω.

Στο 19΄ ήταν η σειρά της ομάδας της Λάρνακας για να «απειλήσει», όταν το μακρινό σουτ του Λόπες απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο κήπερ του Απόλλωνα απέκρουσε και το δυνατό συρτό σουτ του Γκιούρτσο.

Η φιλοξενούμενη συνέχισε να υπερέχει και στο 29΄ σκόραρε ο Φαράζ, αλλά καταλογίστηκε φάουλ στο Γάλλο στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στο 34΄ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκιούρτσο και κεφαλιά του Γκαρθία, η μπάλα… έφυγε μόλις έξω.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων για να «απειλήσουν», όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα και γύρισμα του Πεμπερνές, ο Βα από κοντά έστειλε την μπάλα έξω, ενώ στο 42΄ η ΑΕΚ «απάντησε» με πολύ καλή ευκαιρία, όταν μετά από σουτ του Τόμοβιτς από το ύψος του πέναλτι η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα καταγράφηκε και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, όταν το σουτ του Ουάρντα… έφυγε άουτ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Λεμεσιανή ομάδα άνοιξε το σκορ. Ο Χάμπος Κυριάκου έγινε κάτοχος της μπάλας και με ασύλληπτο σουτ από μακρινή απόσταση δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Πίριτς για να αντιδράσει, κάνοντας το 1-0 στο 49΄.

Από εκεί και πέρα κι αφού μεσολάβησε και μία πεντάλεπτη διακοπή λόγω του ότι θα έπρεπε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα μιας και οι φίλοι του Απόλλωνα άναψαν καπνογόνα μετά από το γκολ του Χάμπου Κυριάκου, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 71΄ για να καταγραφεί κάποια καλή φάση, όταν η κεφαλιά του Ράφα Λόπες… έφυγε άουτ.

Ακολούθως, καταγράφηκαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα στο ίδιο λεπτό, στο 87΄. Αρχικά για την ΑΕΚ, όταν ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε την κεφαλιά του Τρισκόφσκι κι ακολούθως στην εξέλιξη της φάσης, όταν το σουτ του Πίττα… έφυγε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει κι έτσι ο Απόλλωνας επικράτησε για τρίτη φορά της ΑΕΚ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, διατηρώντας τις ελπίδες του για έξοδο στην Ευρώπη, έστω κι αν και πάλι δεν είναι πάρα πολλές.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Εκπολό, Πεμπερνές, Ρομπέρζ, Κυριάκου (78΄ Μαυρίας), Κολ, Βα, Ουάρντα, Ντόνιο (66΄ Σαχάρ), Πίττας (90΄ Σπόλιαριτς).

Στον πάγκο: Δημητρίου, Πεϊσότο, Μαυρίας, Χουσαΐν, Ίλιεφ, Σπόλιαριτς, Σαχάρ, Κονδύλης, Ζράντι, Γιόστεν, Ντιγκινί, Χέντι.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ροσάλες (84΄ Γιάκολις), Γκαρθία, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Λέδες (84΄ Μάμας), Πονς, Φαράζ (64΄ Ναούμ), Γκιούρτσο (75΄ Γκρόμοφ), Τρισκόφσκι, Λόπες (75΄ Νίκολιτς).

Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Γκονζάλεθ, Κάσας, Σανχούρχο, Γκρόμοφ, Χριστοφόρου, Ναούμ, Ανδρέου, Γιάκολις, Μάμας, Νίκολιτς.

Κίτρινες Κάρτες: Σαχάρ – Λέδες

Comments
To Top