ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Η απόφαση ήταν περισσότερο προϊόν μαγειρέματος”

Η απόφαση του Εφετείου της ΚΟΠ είναι λανθασμένη αφού, μεταξύ άλλων, καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου και κάθε αρχή δίκαιης εκδίκασης μιας έφεσης.

Η απόφαση ήταν περισσότερο προϊόν μαγειρέματος και η ομοφωνία σ’αυτό ακριβώς παραπέμπει. Επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε όταν λάβουμε το σκεπτικό της απόφασης.

Απλά να σημειώσουμε την νομική ακροβασία, όπου μια απόφαση εφεσιβάλλεται και ενώ δεν έτυχε αντέφεσης από κανένα διάδικο μέρος, η πρωτόδικη απόφαση ανατρέπεται, τόσο εναντίον του εφεσίοντα, όσο και του ενδιαφερόμενου μέρους, το οποίο αποποιήθηκε του δικαιώματος έφεσης του

.

Μεγαλύτερη απογοήτευση μας προκαλεί η ανακοίνωση της ΑΕΛ που επιρρίπτει την ευθύνη για την έκβαση της έφεσης στον Απόλλωνα τη στιγμή που η ίδια, δια του δικηγόρου της, είναι που ανέπτυξε (γραπτώς και προφορικά) την υπαιτιότητα και των δύο και ως εκ τούτου άνοιξε στο εφετείο το δρόμο του μηδενισμού. Μια απόφαση που βλάπτει και τα δύο σωματεία εξίσου και σίγουρα κάθε άλλο παρά προωθεί τη δήθεν θέση της ΑΕΛ για να διεξαχθεί ο αγώνας στο γήπεδο.

Αυτός, λοιπόν, που παραπλανήθηκε στην προκειμένη περίπτωση είναι η κοινή γνώμη και ο κόσμος της ΑΕΛ. Ας περιοριστεί λοιπόν το γραφείο τύπου της ΑΕΛ στη δημιουργία εντυπώσεων προς εσωτερική κατανάλωση, καθώς είναι αναρμόδιο να κρίνει την εγκυρότητα της νομικής γνωμάτευσης του Απόλλωνα.

Δε θα φλομώσουμε το κόσμο μας με ψέματα και δικαιολογίες. Θεωρήσαμε και αυτή είναι η μόνη αλήθεια, ότι ο Απόλλωνας και ο κόσμος του δεν συνέτειναν καθ´ οιονδήποτε τρόπο στην μη έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα και αυτό προσπαθήσαμε να επεξηγήσουμε στα μέλη του εφετείου.

Καμία διοίκηση που σέβεται τον κόσμο και τον εαυτό της δεν θα έμενε απαθής στην λανθασμένη απόφαση του Αθλητικού Δικαστή που ουσιαστικά τιμωρούσε το ανυπαίτιο μέρος.Ο Απόλλωνας θα συνεχίσει να δίνει όλους τους αγώνες του με καθαρά χέρια μέχρι να επικρατήσει η λογική και η δικαιοσύνη.

Με τις εμπρηστικές και τις παραπλανητικές τοποθετήσεις και την αλα καρτ προσέγγιση κατά την απονομή δικαιοσύνης προκαλείται η έξαρση και όχι η καταστολή της βίας, την οποία θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Τέλος, η επιλογή της αθλητική δικαιοσύνης (αθλητικού δικαστή και εφετείου) να αγνοήσει την διαθέσιμη μαρτυρία της αστυνομίας, που ήταν ουσιαστικά το πρόσωπο που αποφάσισε την μη διεξαγωγή του αγώνα, ως επίσης και οι συνεχείς κακοδικίες, διαχρονικές νομικές ακροβασίες, ο εμπαιγμός της κοινής γνώμης και η έλλειψη σεβασμού προς τα σωματεία δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια από το να ζητήσουμε την παραίτηση του αθλητικού δικαστή και όλων των μελών του εφετείου, ώστε να δοθεί στην Ομοσπονδία η ευκαιρία να θεραπεύσει αυτή την παθογένεια.

Καλούμε τον κόσμο του Απόλλωνα να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση την απόφαση και να προστατεύσει την ομάδα από τις προκλήσεις από όπου και αν προέρχονται.

Διοικητικό Συμβούλιο

Απόλλωνα Λεμεσού

Comments
To Top