ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ιστορία έγραψε νίκη στο πρώτο!

Με νίκη επί της Δόξας ξεκίνησε να γράφει ιστορία στο «Αλφαμέγα» η ομάδα μας. Το τέρμα ο Αντενόν με αυτογκολ.

Με 22λεπτα καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα και τη Δόξα. Ο λόγος ήταν ότι εξαιτίας του κυκλοφοριακού κομφούζιου, αρκετός κόσμος αδυνατούσε να προσέλθει έγκαιρα στο γήπεδο και συγκεκριμένα στις 19:00 που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει ο αγώνας.

Στα του αγώνα, «μουδιασμένο» ήταν το πρώτο μισάωρο και χωρίς φάσεις, αφού πέραν από ένα σουτ του Σαχάρ που… έφυγε άουτ στο 23΄, αλλά και το ακυρωθέν γκολ του Σαντίκ για οφσάιντ του Σόμπτσικ στο ξεκίνημα της φάσης στο 29΄, δεν καταγράφηκε κάποια άλλη προϋπόθεση για γκολ.

Το παιχνίδι… άναψε τελικά στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 39΄. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Κέρλα έκανε την κεφαλιά, ενώ ακολούθησε και δεύτερη του Καραμανώλη, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Ο Απόλλωνας «απάντησε» στις χαμένες ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Πίττα, και κεφαλιά του Ντιγκινί, η μπάλα χτύπησε και σε αυτή την περίπτωση στο δοκάρι.

Εν τέλει, από την απογοήτευση για τη χαμένη ευκαιρία του Γάλλου, οι φίλοι της Λεμεσιανής ομάδας ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς δευτερόλεπτα αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 43΄ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, αλλά το γκολ δεν προήλθε από πόδια ποδοσφαιριστή τους. Έγινε η μπαλιά του Χαμάς από αριστερά και ο Αντενόν, στην προσπάθεια να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Μάλιστα, οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 45+2΄, αλλά η κεφαλιά του Ντιγκινί, μετά από σέντρα του Χέντι, «έφυγε» μόλις έξω.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 56΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Απόλλωνα, με τον Ντιγκινί, ο οποίος είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σισκόφσκι, να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα του Χαμάς, ο Χέντι έκανε την κεφαλιά, με το Σισκόφσκι να αποκρούει, ενώ στο 59΄ καταγράφηκε μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα. Ο Μπένι έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει έξω.

Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 61΄. Γύρισμα του Στυλιανού, σουτ του Σόμπτσικ μέσα από την περιοχή, η μπάλα και πάλι φεύγει έξω, ενώ στο 65΄ ήταν η σειρά του Απόλλωνα να… απειλήσει, όταν ο Σισκόφσκι απέκρουσε το σουτ του Χέντι.

Ακολούθως, ο ρυθμός… έπεσε, με τη Λεμεσιανή ομάδα να κάνει αρκετά λάθη και να δίνει το δικαίωμα στην αντίπαλό της να κερδίσει μέτρα και να «απειλεί», όπως έκανε στο 83΄, όταν το σουτ του Μπένι… έφυγε άουτ.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του αγώνα, τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη με 1-0 και να φτάνει τους 25 βαθμούς, με τη Δόξα να παραμένει στους 11 και την 11η θέση.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (71΄ Φιλιώτης), Ρομπέρζ, Β. Γιοβάνοβιτς, Αλεσάμι, Κολ (60΄ Κυριάκου), Σαχάρ (87΄ Ρέθιο), Ντιγκινί (70΄ Ζράντι), Χαμάς, Πίττας, Χέντι (70΄ Ίλιεφ).

Στον πάγκο: Δημητρίου, Πεμπερνές, Μαλεκκίδης, Φιλιώτης, Αρτυματάς, Ρέθιο, Σπόλιαριτς, Κυριάκου, Γιόστεν, Ίλιεφ, Βα, Ζράντι.

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Αντενόν (62΄ Τιτζανί), Μπένι, Κέρλα, Ιωσηφίδης (46΄ Κάργκμπο), Σαντίκ, Ασαμόα (16΄ Στυλιανού), Καραμανώλης,  Βαγιέχο, Σόμπτσικ (77΄ Αμπντουλαχί), Μέσκα.

Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Κωνσταντίνου, Μέσεν, Τιτζανί, Ρονταλέγκα, Αμπντουλαχί, Παυλίδης, Φασουλιώτης, Στυλιανού, Τραϊτσέφσκι, Κάργκμπο.

Κίτρινες Κάρτες: Καραμανώλης.

Comments
To Top