ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ποινή για τα επεισόδια με ΑΠΟΕΛ

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης,αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:
(α) για χρήση λέιζερ  από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα προς τους οπαδούς και τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και καπνογόνα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(γ) για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και καπνογόνα) πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(δ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (μπύρες και ζιβανία) από οπαδούς της ομάδας εντός του γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Α Κατηγορίας 2022-2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

(ε) για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο φιλάθλων  της ομάδας  κατά την διάρκεια του αγώνα  (23 λεπτό του αγώνα) κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(στ) για σοβαρά επεισόδια (συμπλοκές, βιαιοπραγίες) που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας εντός του αγωνιστικού χώρου στο 23 λεπτό του αγώνα (εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συμπλέκονταν με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρή αναταραχή στον αγωνιστικό χώρο που προκάλεσε τραυματισμούς και περαιτέρω την προσωρινή διακοπή του υπό εξέλιξη αγώνα κατά 15 λεπτά και με την παρέμβαση της αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη  κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ) και 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π

(ζ) για προσωρινή διακοπή του αγώνα για 15 λεπτά στο 23ο λεπτό του αγώνα που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά παράβαση του άρθρου 10.2 (ια) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
στον αγώνα  Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού–ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/30.10.2022 (9η Αγωνιστική).
Απόφαση: Για τις καταγγελίες  β, γ, δ, ε, στ, ζ επιβάλλεται στον Απόλλωνα πρόστιμο και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, με αναστολή μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 

Comments
To Top