ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήττα κόντρα στην ΑΖ Αλκμαάρ

Αν και βρήκε δύο γκολ στην Ολλανδία, η ομάδα μας έφυγε με την ήττα από το «AFAS» κόντρα στην ΑΖ, με γκολ στα τελευταία λεπτά

Πρώτο ημίχρονο

Το παιγνίδι ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να έχει την κατοχή της μπάλας και να γίνει επιθετικός, όμως οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της Λεμεσιανής ομάδας έμεναν ημιτελείς.

Σταδιακά η Άλκμααρ ισορρόπησε το παιγνίδι και έβρισκε τους χώρους στην επίθεση, με τον Όντγκαρντ να «προειοδοποεί» τον Απόλλωνα με κεφαλιά αλλά η μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 16’ όμως σε μία άτυχη στιγμή για την ομάδα μας, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Χατζηδιάκος έδωσε τη μπάλα στον Όντγκαρντ ο οποίος έκανε το πλασέ, η μπάλα χτύπησε στον Βουκάσιν Γιοβάνοβιτς και άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Όμως η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση, καθώς μόλις τρία λεπτά αργότερα η ομάδα της Λεμεσού έφερε το παιγνίδι στα ίσα! Ο Χέντι από αριστερά έκανε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας της Άλμααρ και ο επερχόμενος Γιόστεν με κοντινή προβολή έφερε έκανε το 1-1.

Το τέρμα έδωσε «φτερά» στον Απόλλωνα ο οποίος συνέχισε να είναι επιθετικός και να πατά καλύτερα στο γήπεδο από τους γηπεδούχους. Μάλιστα στο 27’ είχε τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα. Ο Χάμπος με μία καταπληκτική μπαλιά 40 μέτρων βρήκε τον Πίττα στην πλάτη της άμυνας της Άλκμααρ, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του κόντραρε και πέρασε εκατοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι το Bέρχουλστ.

Η Άλκμααρ σταδιακά ισορρόπησε το παιγνίδι, ανέβασε τις γραμμές της αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Γιοβάνοβιτς. Πέραν από κάποιες προυποθέσεις που είχαν οι δύο ομάδες, έλειπε για το υπόλοιπο του ημιχρόνου η μεγάλη ευκαιρία, με το ημίχρονο να τελειώνει 1-1.

Δεύτερο ημίχρονο

Η Ολλανδική ομάδα μπήκε με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση στην επανάληψη, βάζοντας περισσότερη πίεση στην άμυνα του Απόλλωνα.

Σιγά σιγά η Λεμεσιανή ομάδα ανέβαινε μέτρα καθώς υπήρχαν οι χώροι στα μετόπισθεν της Άλκμααρ, όμως έλειπε η σωστή τελική ενέρβεια.

Στο 60’ ένα απρόσεκτο παίξιμο του Βουκασίν Γιοβάνονιτς στον Ντε Βιτστην περιοχή του Απόλλωνα, έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να εκτελεί εύστοχα και να δίνει ξανά προβάδισμα για την Άλκμααρ.

Και εκεί που η Άλκμααρ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ο Καμπράλ με ένα απίστευτο τέρμα ισοφάρισε εκ νέου το παιγνίδι. Ο ακραίος αμυντικός του Απόλλωνα έκανε την ατομική ενέργεια και με ένα φοβερό σουτ με το αριστερό του πόδι έκανε το 2-2.

Πριν προλάβουν να «χαρούν» το τέρμα οι παίκτες της Λεμεσιανής ομάδας, παραλίγο η Άλκμααρ να πετύχει τρίτο τέρμα. Έγινε η μακρινή μπαλιά στον Κέρκεζ, ο Αρτυματάς που ήταν ο παίκτης πάνω του γλύστρησε, αλλά το σουτ του παίκτη της Ολλανδινής ομάδας που ήταν εντελώς μόνος απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς, πέρασε έξω.

Στο 84΄ ο Κάρλσον προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια αλλά ο Γιοβάνοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ο ίδιος παίκτης ήταν εύστοχος, καθώς μετά από σέντρα του Κέρκεζ, ο Κάρλσον μόνος αμαρκάριστος με κεφαλιά έκανε το 3-2 για τους Ολλανδούς.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τους Ολλανδούς να παίρνουν τη νίκη και να παίρνουν τεράστιο προβάδισμα για να κλειδώσουν την πρώτη θέση στον όμιλο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας έμεινα στον 1 βαθμό και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για τη συνέχεια.

Αλκμάαρ: Bέρχουλστ, Χατζηδιάκος (63’ Λάχντο), Μπεουκέμα, Ντέκερ (63’ Κάρλσον), Κέρκεζ, Ρέιντερς, Ντε Βιτ (81’ Μπαζούρ), Κλάσι, Σουγκαβάρα, Όντγκαρντ, Φαν Μπρεντερόντε (63’ Βανχέουζεν).

Απόλλωνας: A. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Π. Αρτυματάς (76’ Ντιγκινί), Β. Γιοβάνοβιτς, Χαμάς, Χ. Κυριάκου, Σαχάρ (64’ Κολ), Σπόλιαριτς (64’ Ζράντι), Γιόστεν (64’ Βα), Πίττας, Χέντι (85’ Νταμπό).

Κίτρινες: – / Βα, Νταμπό

Comments
To Top