ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποκλεισμός στα πέναλτι

Ο Απόλλωνας γνώρισε τον αποκλεισμό από το Europa League, αφού ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά στην διαδικασία των πέναλτι με 3-1.

Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1 με τα γκολ των Μασούρα στο 2′ και Πίττα στο 90′. Στην παράταση αν και ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες, το σκορ δεν άλλαξε και οι ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με την ομάδα του Πειραιά να παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Το παιχνίδι:

Μόλις στα 73 δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Μασούρα, μετά από γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ. Είχε προηγηθεί ο λάθος υπολογισμός του Μαυρία, με την μπάλα να κτυπά στην πλάτη του μετά από βαθιά μπαλιά στην άμυνα του Απόλλωνα.

Στο 15ο λεπτό ο Μασούρας γύρισε την μπάλα στην περιοχή του Γιοβάνοβιτς για τον Αραμπί που δεν πρόλαβε την μπάλα, σπαταλώντας σπουδαία ευκαιρία.

Ο Κουντέ στο 23′ έπιασε ένα πλασαριστό σουτ, με τον Γιοβάνοβιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 30′ ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά με μακρινό σουτ, όμως ο Σέρβος κίπερ μπλόκαρε την μπάλα.

Πρώτη καλή προϋπόθεση για τον Απόλλωνα ήταν στο 37′ όταν στο γύρισμα του Μαυριά από τα αριστερά η μπάλα πέρασε από όλους, κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Β ημίχρονο

Στο 48 το δυνατό σουτ του Σαχάρ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βάλτσικ, στην πρώτη καλή φάση του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού απείλησε με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Γιοβάνοβιτς.

Στο 70′ ο Κούντε είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και να περνάει άουτ μετά το δυνατό σου του.

Μετά από αντεπίθεση, ο Μασούρας στο 76′ βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 88′ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να κλειδώσουν την πρόκριση όταν μετά από φάουλ του Βαλπμουενά, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να απομακρύνεται λίγο πριν καταλήξει στα δίκτυα.

Ο Απόλλωνας έφτασε στην ισοφάριση με τον Πίττα στο 90′ μετά από ασίστ του Χαμάς, οδηγώντας τον αγώνα στην ημίωρη παράταση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ:

Στο 92′ ο Ελ Αραμπί σταμάτησε την μπάλα με το στήθος, έκανε το τελείωμα με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Ο Μπά στο 98′ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα με τον Ολυμπιακό να παίζει το υπόλοιπο του αγώνα με 10 παίκτες.
Στο 114′ μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Σισέ πιο ψηλά από όλους έπιασε την κεφαλιά όμως ήταν άστοχος.

ΠΕΝΑΛΤΙ:

Στην διαδικασία των πέναλτι νικητής ήταν ο Ολυμπιακός με 3-1.

Εμβιλά – Εύστοχο
Χάμπος – Άστοχο
Ντε Λα Φουέντα – Εύστοχο
Πίττας – Έυστοχο
Άβιλα – Έυστοχο
Ογκεντά- Άστοχο
Ρατζέλοβιτς- Άστοχο
Μπα- Άστοχο

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Άβιλα, Κούντε (84’Αγκ. Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (84’Ντε Λαφουέντε), Ζινκερνάγκελ (55′), Χουάνγκ (79’Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (Μανωλάς 101′)

Στον πάγκο: Τζολάκης, Μπουχαλάκης, Χασάν, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Αγκιμπού, Κούτρης, Βαλμπουενά, Ντε Λα Φουέντε, Μανωλάς, Ροντρίγκες, Ραντζέλοβιτς.

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Πεμπέρνς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Σαχάρ (67’Μπα), Κολ (81’Χάμπος), Βα (67’Ογκεντά), Πίττας, Χέντι (57’Ζράντι/ Καμπράλ 96′), Ντιγκινί (81’Γιάνγκα).

Στον πάγκο: Δημητρίου,  Λοΐζου,  Φιλιώτης, Καμπράλ, Αρτυματάς, Β. Γιοβάνοβιτς, Μπα, Χάμπος, Ογκέντα, Πινακάς, Ζράντι,  Γιάνγκα.

Κίτιρνες: Μασούρας, Ρέαμπτζουκ / Πεμπέρν, Βα, Ρομπέρζ

Κόκκινες: Μπα /–

Comments
To Top