ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κίρζης για Καταλά, Τσόρνιγκερ, Κονναφή και άλλα

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης ζωντανά στο ραδιόφωνο του Supersport FM για την απόλυση Τσόρνιγκερ και όλες τις εξελίξεις στο Κολόσσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Οι λόγοι της αποδέσμευσης Τσόρνιγκερ: «Πρώτα να τον ευχαριστήσω για τη συνεισφορά του στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Υπήρχαν διάφοροι λόγοι. Τώρα, γιατί δεν το κάναμε από πέρυσι…

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν από πέρυσι κάποια θέματα, ιδίως τους τρεις μήνες που δεν είχαμε νίκη. Ήρθαμε όλοι κοντά, στηρίξαμε την ομάδα και πετύχαμε το στόχο που θέλαμε όλοι, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πιστεύαμε ότι θα χτίζαμε πάνω σ’ αυτό κι ότι τα διάφορα θέματα που υπήρχαν στο Κολόσσι θα διορθώνονταν.

Όχι μόνο δεν διορθώθηκαν αλλά επιδεινώθηκαν. Τον τελευταίο καιρό, οι σχέσεις του προπονητή κι όλων στο Κολόσσι δεν ήταν οι καλύτερες. Πάντα η διοίκηση αυτή στηρίζει τους προπονητές της. Στηρίξαμε προπονητή όταν για δέκα αγωνιστικές η ομάδα δεν έκανε νίκη. Όταν διορθώνονται κάποια πράγματα, προχωράμε μπροστά. Αυτό ευελπιστούσαμε, ότι κάποια λάθη από πέρυσι θα διορθώνονταν, ειδικά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κι όταν κάποια πράγματα που έγιναν τον τελευταίο μήνα πέτυχαν. Αυτή ήταν η σκέψη μας.

Δεύτερο, εδώ και πολλά χρόνια, 16 συγκεκριμένα, ο κόσμος περίμενε το πρωτάθλημα και την ευκαιρία να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης. Όλοι ονειρευόμαστε το Τσάμπιονς Λιγκ, την ευκαιρία τουλάχιστον να παλέψουμε ως ίσο προς ίσο. Στη Χάιφα παρουσιαστήκαμε απροετοίμαστοι κι ανέτοιμοι στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ευρωπαϊκής ιστορίας μας. Φάνηκε η διαφορά της ετοιμότητας σε μία βδομάδα, όταν κάποιοι παίκτες είχαν ήδη 90 λεπτά στα πόδια τους και ήταν καλύτεροι. Οποιοσδήποτε έβλεπε το πρώτο παιχνίδι θα καταλάβαινε ότι ήμασταν απροετοίμαστοι. Ο προπονητής δεν συμμερίστηκε την άποψή μας

Τρίτον, δεν μπορώ να δεχθώ σαν πρόεδρος και οπαδός του Απόλλωνα, πως όταν παίζει με την Μακάμπι Χάιφα ότι η ομάδα μου έχει πιθανότητα να κερδίσει το ένα παιχνίδι στα δέκα. Διαφωνώ κάθετα με τη δήλωσή του. Ο Απόλλων κοίταξε στα μάτια ομάδες όπως η Βασιλεία, η Έβερτον κι άλλες. Όταν ο προπονητής δεν πιστεύει ότι έχω σοβαρές πιθανότητες με την Μακάμπι Χάιφα, υπάρχει θέμα. Πώς θα το πιστέψουν οι ποδοσφαιριστές; Υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας. Δεν συμμερίζομαι ότι το ποδόσφαιρό μας είναι 50 χρόνια πίσω από άλλες χώρες. Πέρυσι χάσαμε από τη Ζίλινα, υπήρχαν σοβαρές δικαιολογίες και τον στηρίξαμε. Φέτος δεν υπήρχε δικαιολογία».

Περί κακών σχέσεων του Τσόρνιγκερ με παίκτες: «Προτιμώ να μην σχολιάσω. Είπα πριν ότι οι σχέσεις γενικά στο Κολόσσι μεταξύ προπονητή κι όλων δεν ήταν οι καλύτερες».

Η επόμενη μέρα και ο Καταλά: «Μας βρίσκει να προετοιμαζόμαστε για το Σούπερ Καπ. Έρχεται σήμερα ο Καταλά με τον οποίο έχουμε συμφωνήσει. Θέλουμε ο κόσμος να στηρίξει τη νέα προσπάθεια. Έχω ένα παράπονο. Μετά από τόσα χρόνια, ας μας δώσουν λίγη πίστωση χρόνου. Παίρνουμε κάποιες αποφάσεις για το καλό της ομάδας. Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί κι αποφασίσαμε να διώξουμε έναν προπονητή. Πήραμε πέρυσι το πρωτάθλημα διότι ήμασταν ενωμένοι και δεν θέλουμε να το χαλάσουμε».

Οι λόγοι της επιλογής Καταλά: «Η ΑΕΚ παρουσίασε πέρυσι εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Είναι γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας. Είναι πολύ φιλόδοξος, έχει το προφίλ για να παίξει η ομάδα το ποδόσφαιρο που πεθυμήσαμε, ένα πιο ωραίο κι ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Για το ποιος θα καθοδηγήσει την ομάδα στο Σούπερ Καπ: «Στον πάγκο θα είναι ο Κωνσταντίνος Μακρίδης».

Για την ενίσχυση κι αν υπάρχει καθυστέρηση: «Όπως είναι καθιερωμένο τον Δεκαπενταύγουστο οι σούβλες και η μπύρα, έτσι και η μουρμούρα στον κόσμο του Απόλλωνα για την ενίσχυση. Για να πάρουμε το πρωτάθλημα σημαίνει κάτι κάναμε σωστό πέρυσι. Δεν μπορείς κάθε χρόνο να παίρνεις 15 παίκτες. Δεν είναι εύκολο να παίρνεις τους καλύτερους παίκτες από τις αρχές του καλοκαιριού, κάποτε πρέπει να κάνεις υπομονή. Πέρυσι κάναμε μεταγραφές την τελευταία μέρα, του Αλμπάνη και του Βουκασίν Γιοβάνοβιτς. Ειδικά ο Αλμπάνης βοήθησε πολύ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Τσόρνιγκερ ζήτησε ελάχιστες μεταγραφές τη νέα σεζόν».

Αν ο Τσόρνιγκερ αρνήθηκε μεταγραφή μεγάλου ονόματος: «Η αλήθεια είναι ότι ναι, υπήρξαν 1-2 ονόματα. Ήταν έντονος ο προπονητής, δεν ήθελε να χαλάσει τις ισορροπίες και ακολουθήσαμε αυτό που ήθελε. Δεν σημαίνει όμως ότι ήταν λανθασμένες οι μεταγραφές».

Αν υπήρχαν διαφωνίες Κονναφή-Τσόρνιγκερ: «Δεν έρχεται κανείς ποδοσφαιριστής στην ομάδα χωρίς την τελική έγκριση του εκάστοτε προπονητή. Ο Πέτρος Κονναφής εισηγείται ποδοσφαιριστές αλλά τον τελικό λόγο έχει ο εκάστοτε προπονητής. Είναι άδικο για τον Κονναφή αυτή η κριτική κι έχει καταντήσει και κουραστικό. Η δουλειά του φαίνεται, ο Απόλλωνας είναι πολύ καλά στελεχωμένος με ποδοσφαιριστές κάθε χρόνο. Είχαμε παίκτες που η μεταπωλητική τους αξία έχει εκτοξευτεί. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν και οι λανθασμένες επιλογές, αλλά όταν δεις τα συν-πλην, σίγουρα τα συν είναι περισσότερα. Ο Απόλλωνας έχει κατά την άποψη μου το καλύτερο ρόστερ εδώ και 5-6 χρόνια».

Για επιπλέον ενίσχυση: «Υπάρχει ανοικτή γραμμή του Πέτρου με τον Καταλά για κάποιες μεταγραφές. Μόλις έρθει στην Κύπρο θα τροχοδρομηθούν άλλες δύο κινήσεις. Είμαστε πάρα πολύ κοντά».

Για τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο και θα αποχωρήσουν: «Αντιλαμβάνεστε ότι έχουν συμβόλαια. Προσπαθούμε να είναι όσο πιο ανώδυνη η αποχώρησή τους, για τους ίδιους και την ομάδα. Θέλουμε να βρούμε τον σωστό τρόπο».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για αλλαγή προπονητή ήταν ομόφωνη. Αλίμονο αν ο στόχος ήταν μόνο η Ευρώπη και να ξεχάσουμε την υπεράσπιση του στέμματος του πρωταθλητή. Το μόνο καλύτερο πράγμα από το πρώτο πρωτάθλημα είναι το δεύτερο, ειδικά φέτος με το νέο γήπεδο. Ο κόσμος έδειξε απίστευτη στήριξη και θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό κάναμε αυτή την κίνηση, για να υπερασπιστούμε το πρωτάθλημα».

Για το αν άλλαξε κάτι για το νέο γήπεδο: «Δεν άλλαξε κάτι, δεν έχω άλλη ενημέρωση. Αισιοδοξώ ότι θα μπούμε τον Οκτώβριο. Σίγουρα δεν θα είναι όλα έτοιμα, είναι φυσιολογικό. Εδώ μια οικογένεια μπαίνει σε νέο σπίτι και χρειάζεται λίγο καιρό να τακτοποιηθεί».

Για την είσοδο επενδυτών στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Εγώ χαιρετίζω αυτές τις κινήσεις. Αν πάρω και το περσινό παράδειγμα του Άρη αλλά και της Πάφος FC, έδωσαν άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα, το έκαναν πιο ανταγωνιστικό. Ο υγιής ανταγωνισμός βελτιώνει όλους».

Για τη συνέχεια στην Ευρώπη: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Συζητάμε π.χ ότι δεν έχουμε αρκετούς παίκτες στη θέση… 10. Έχουμε τρεις παίκτες που είναι εκτός λόγω τραυματισμών. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε όλη την ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα είναι πολύ καλή».

Για τα σημερινά ματς του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ: «Να ευχηθώ και στις δύο ομάδες καλή επιτυχία στα παιχνίδια τους και καλή συνέχεια. Ένας από τους λόγους που έχουμε πέντε ομάδες φέτος στην Ευρώπη είναι γιατί στο παρελθόν πήγαν πολύ καλά. Μπορούμε να το πετύχουμε ξανά».

Για την Εθνική: «Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Τιμούρ. Πιστεύω ότι θα αφήσει έργο».

Για τον κανονισμό για τους Κύπριους παίκτες: «Είμαι εναντίον της αφαίρεσης βαθμών. Το σύστημα με το πρόστιμο, αν μπορούμε να το αλλάξουμε κάπως ώστε οι ομάδες που χρησιμοποιούν Κύπριους να έχουν ένα μπόνους, θα ήταν καλύτερο».

Comments
To Top