ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσόρνιγκερ: «Μου είπαν οι οπαδοί ότι φεύγουν νωρίς από τους αγώνες για να δουν τη συνέντευξη Τύπου»

Δηλώσεις στην Γερμανική BILD παραχώρησε ο προπονητής του Απόλλωνα, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Αναλυτικά:

BILD: Έγινες πρωταθλητής για πρώτη φορά ως προπονητής. Περιέγραψε πως είναι.

«Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι το καλύτερο από όλα. Πάντα πίστευα ότι μπορώ να το κρίνω αυτό. Αλλά κατάλαβα πόσο μεγάλο είναι πραγματικά όταν δόθηκε ο τίτλος. Δεν μπορείς να το εξηγήσεις αυτό σε κανέναν. Στην πραγματικότητα, δεν είμαι φαν των social media, αλλά όταν κοίταξα τις ιστορίες μου στο WhatsApp με τις υπέροχες φωτογραφίες, σκέφτηκα: Τώρα ρίξε λίγο ταχύτητα (γέλια)».

BILD: Τα πράγματα δεν πήγαν καλά στην αρχή…

“Σωστά. Ξεκινήσαμε άσχημα. Μετά αλλάξαμε το σύστημα από το αγαπημένο μου ρόμβο. Αυτό βοήθησε την ομάδα. Στην προπόνηση έχουμε πάντα μια ανταγωνιστική διάθεση. Πριν από τα Χριστούγεννα κερδίσαμε τέσσερα παιχνίδια στη σειρά λίγο πριν το τέλος. Είχαμε τη νοοτροπία για να πάρουμε τις νίκες. Κατά τη διάρκεια μιας όχι και τόσο καλής πορείας στη σεζόν κάναμε ένα σύντομο προπονητικό καμπ. Την τελευταία μέρα κάναμε έναν διαγωνισμό καραόκε, κάτι συνέβη στην ομάδα. Είχαμε την ομαδική δουλειά πίσω και ήμασταν ικανοί να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

BILD: Μπορεί το ποδόσφαιρο στην Κύπρο να συγκριθεί με το ποδόσφαιρο της Bundesliga;

“Οι καλοί παίκτες παίρνουν έναν πολύ καλό μισθό δεύτερης κατηγορίας εδώ, οι κορυφαίες ομάδες εδώ θα ήταν επίσης κορυφαίες ομάδες στη δεύτερη κατηγορία.”

BILD: Ο πρώην παίκτης της Στουτγάρδης Hamadi Al Ghaddioui μεταπήδησε στην Πάφο. Έχετε επαφή;

“Μιλούσαμε κατά καιρούς, ήταν πολύ ευχάριστο. Σκόραρε επίσης στην ήττα μας.”

BILD: Στην Κύπρο τραγουδούν για εσένα ως τον «θετικά τρελό Γερμανό»…

“Ξέρω ότι είμαι ακόμα πολωμένος. Μου είπαν οι οπαδοί ότι φεύγουν νωρίς από τους αγώνες για να δουν τη συνέντευξη Τύπου. Έχω ήδη ένα χάρισμα. Αν πεις απλά μπλα μπλα, μπορεί να κρατήσεις τη δουλειά σου δύο εβδομάδες περισσότερο, αλλά ο κόσμος δεν θα ταυτιστεί μαζί σου. Οι οπαδοί θέλουν. Να έχουν ποιον να κοντράρουν τους αντιπάλους.”

BILD: Πώς βλέπετε τη θέση σας στη Γερμανία;

“Αυτό δεν είναι πλέον σημαντικό για μένα. Δεν μπορώ να επηρεάσω τους ανθρώπους. Μεγάλοι προπονητές πριν από εμένα είχαν επίσης προβλήματα στην VfB. Φυσικά και εγώ έχω λάθη. Αλλά με τον καιρό, νομίζω ότι το όνομά μου δεν είναι πλέον μοιραίο. Ξεκίνησα από την έκτη κατηγορία και τώρα έχω κερδίσει τίτλους στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψω στη Γερμανία τώρα. Κάποιοι λένε ότι αν έχεις κάνει καλή δουλειά στο εξωτερικό, μπορείς να επιστρέψεις εδώ. Η σκέψη μου είναι εντελώς ξένη».

BILD: Είναι πιο ευχάριστο να δουλεύεις στο εξωτερικό;

“Όχι απαραίτητα. Με εξαίρεση τον χρόνο στη VfB, δούλευα πάντα με μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία. Η συνέντευξη του Κρόος ήταν το έναυσμα για την πρόσφατη δήλωσή μου προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας δημοσιογράφος μπήκε εκεί με τρεις αρνητικές ερωτήσεις για τους Πρωταθλητές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Ο Φαβρ ακύρωσε τη Γκλάντμπαχ, ο Ρότζερ Σμιντ –για μένα ένας από τους τρεις κορυφαίους Γερμανούς προπονητές– δεν επιστρέφει στη Γερμανία. Γιατί…; Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είπε κάποτε: Στις ΗΠΑ, η αποτυχία είναι μέρος του δρόμου προς την επιτυχία. Όποιος έχει αποτύχει στη Γερμανία έχει αποτύχει. Μόλις ζήσεις στο εξωτερικό, αυτό σε βάζει σε προοπτική. Είμαι περήφανος Γερμανός, αλλά ο γερμανικός επαγγελματικός αθλητισμός αναπτύσσεται σε μια περίεργη κατεύθυνση.”

Comments
To Top