ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμπάνης: Το πρόσημο λοιπόν από την εν γένει παρουσία του είναι στο… plus

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός ήταν εκ των πρωταγωνιστών των «γαλάζιων» που κατάκτησαν τον τίτλο στην Κύπρο μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.

«Η ευτυχία δεν βρίσκεται στην ευτυχία αλλά στην προσπάθεια για αυτήν», τάδε έφη Φιοντόρ Ντοστογέφσκι και κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει η… κουβέντα μας για τον Χρήστο Αλμπάνη, που κατέκτησε πρόσφατα το πρωτάθλημα στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Λάτρης του Ρώσου συγγραφέα, ο γεννημένος στην Καλαμπάκα αλλά ποδοσφαιρικά αναθρεμμένος στη Γερμανία και τα τμήματα υποδομής της Βέρντερ Βρέμης (κυρίως), ήταν δεν ήταν 18 ετών όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισαν τα… βάσανά του. Βλέπετε έπεσε «θύμα» ενός μάνατζερ, αντί για τη μεγάλη κατηγορία που του είχαν υποσχεθεί έμεινε ξεκρέμαστος και υπέγραψε στα Τρίκαλα, όπου και εκεί τον Αύγουστο του 2015 άλλαξαν τα πάντα και κυριολεκτικά στο… παρά ένα πήγε στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Εκεί δύο χρόνια μετά πήρε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στη Β’ Εθνική, φαίνεται πως η όλη ταλαιπωρία ήταν για καλό και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε με τον «συνονόματό» από τη Λεμεσό να κάνει… σεφτέ στις «μεγάλες» κούπες.

Στη Ριζούπολη «έχτισε» το όνομά του, ακολούθησε η ΑΕΚ και το περασμένο καλοκαίρι έφτασε στο Τσίριο με τη μορφή του δανεισμού από την Ενωση. Σε μία ομάδα που έχει πολλούς Σουπερλιγκάτους, αφού βρήκε τον Χάρη Μαυρία, κόλλησε με τον γνώριμό μας Ισραελ Κολ που επίσης έκανε το δρομολόγιο Ελλάδα-Κύπρος, ενώ από τον Γενάρη μαζί τους είναι και ο Τάσος Αυλωνίτης. Η τετράδα έγινε αχώριστη, ενώ στο club υπάρχουν ακόμη και οι Σωτήρης Ρούσσης (γυμναστής), Κυριάκος Κακαβελάκης(γιατρός), Κώστας Παππάς (φυσιοθεραπευτής).

Παρέα μαζί στη βόλτα κυρίως στην όμορφη παραλία της πόλης – πάντα με τη σύντροφό του – η έξω από την μπάλα ζωή κυλούσε βλέποντας «αρκετή» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και χαζεύοντας παλιές ταινίες, κυρίως του Ντε Νίρο. Αλλά το ποδόσφαιρο πάνω από όλα! Τι έγινε λοιπόν; Οταν 28χρονος πλέον Αλμπάνης πήγε στην ομάδα, δεν μπήκε σε διαδικασία να επιλέξει νούμερα κτλ και επειδή υπήρχε… πήρε το «31». Ε, στους «γαλάζιους» έβγαλαν «31» και κέρδισαν.

Το φινάλε της σεζόν τον βρίσκει με πέντε γκολ σε 25 ματς, έναν «καυτό» Φλεβάρη όπου τότε ο Απόλλων Λεμεσού απέκτησε διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του και κυρίως ένα «πολυεργαλείο» στη διάθεση του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, καθώς ο Γερμανός κόουτς τον χρησιμοποίησε σε πάρα πολλές θέσεις. Από την κλασική του στο αριστερό άκρο, φορ (π.χ. με ΟμόνοιαΕθνικό Αχνας), πάρα πολύ δεξιά (από εκεί π.χ. άνοιξε το σκορ με την Πάφο) και στον άξονα.

Το πρόσημο λοιπόν από την εν γένει παρουσία του είναι στο… plus. Μέσω του Wyscout βλέπουμε πως έφτιαξε 19 ευκαιρίες, μικρές ή μεγάλες, της ομάδας του, δεν έκανε κατάχρηση της τελικής (46) και πάσαρε με ποσοστά ευστοχίας άνω το 70%.

Ετσι η ιστορία έγραψε πως ο Απόλλων Λεμεσού στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής μετά από 15 χρόνια (και) με την υπογραφή του Αλμπάνη.

Πηγή: gazzetta.gr

Comments
To Top