ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έδωσαν ΨΥΧΗ και φέρνουν το πρωτάθλημα ΛΕΜΕΣΟ! (3-2 )

Τεράστια νίκη για την ομάδα μας κόντρα στο ΑΠΟΕΛ με 3-2, με την έγινε το μεγάλο βήμα για να έρθει το πρωτάθλημα στην Λεμεσό.

Πλεόν ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ είναι στο +4 με δύο αγώνες να απομένουν.

Πίττας και Μαυρίας έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα μας, μείωσε το ΑΠΟΕΛ, ο Γιάνγκα έκανε το 3-1, και το ΑΠΟΕΛ μείωσε ξανά σε 3-2.

Ο αγώνας:

Διάθεση να επιτεθεί και να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ, είχε ο Απόλλων στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι. Με την πάροδο του χρόνου οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το παιχνίδι τους και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Πρώτα ο Σόουζα με κοντινή κεφαλιά, η οποία αποκρούστηκε από τον Γιοβάνοβιτς και ακολούθως το σουτ του Νατέλ, με τον Ρομπέρζ να πέφτει σωτήρια και να σώσει την ομάδα του.

Οι γαλαζοκίτρινοι έστησαν στον τοίχο τον Απόλλων και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι έφυγαν σε γρήγορη αντεπίθεση και άνοιξαν το σκορ. Στο 20’ ο Ντιγκινί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πίττας, αφού κέρδισε τον Καρώ στον αέρα, με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (πρώτα στο δοκάρι).

Η Δυτική κερκίδα πήρε… φωτιά, οι παίκτες του Τσόρνιγκερ έβγαλαν… φτερά και κυριάρχησαν μετά το γκολ, με τον Ντανίλο να χάνει ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
Πάνω που το ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε σιγά σιγά να συνέλθει, ο Απόλλων έκανε το 2-0 και απέκτησε ισχυρότατο προβάδισμα για τη νίκη τίτλου. Με τη συμπλήρωση μισή ώρα αγώνα ο Νταμπό έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και πήγαινε κόρνερ, ωστόσο ο Νεόφυτος Μιχαήλ στην προσπάθεια του να αποτρέψει την πορεία της, υπέπεσε σε τραγικό και μοιραίο λάθος. Έστρωσε την μπάλα στον Μαυρία, με τον Ελλαδίτη να πλασάρει σε κενή εστία για το 2-0.

Η ένταση στην κερκίδα του Απόλλων αυξήθηκε στο μέγιστο βαθμό, με τους ποδοσφαιριστές του Τσόρνιγκερ να ελέγχούν πλήρως το παιχνίδι και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με… παρακαταθήκη τα τέρματα των Πίττα και Μαυρία.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Όπως τέλειωσε το πρώτο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Απόλλων είχε τον έλεγχο, όμως, η διπλή αλλαγή του Αυγουστή με Οκριασβίλι και Ντογκαλά (αντί των Θεοδώρου και Νατέλ), έκαναν την ομάδα της Λευκωσίας πιο επιθετική. Στο 61’ το πλάνο έφερε αποτέλεσμα και το ΑΠΟΕΛ μείωσε με τον Σατσιά. Ο Κύπριος διεθνής μέσος υποδέχτηκε την εξαιρετική πάσα τον Σαρφό και ανενόχλητος έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ των φιλοξενουμενων έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι και λίγα λεπτά μετά έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-2. Ο Σατσιάς με κοντινή προβολή υποχρέωσε τον Χάμπο να κάνει σωτήρια απόκρουση με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.

Εκεί που οι γαλαζοκίτρινοι είχαν τη ψυχολογία και έψαχναν την ισοφάριση, ήρθε το κυνικό χτύπημα του Απόλλων για να πάρει εκ νέου προβάδισμα δυο τερμάτων. Ο Γιάνγκα στο 72’ με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση… κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα του Μιχαήλ για το 3-1.

Αυτή τη φορά το ΑΠΟΕΛ συνέχισε την πίεση και απάντησε άμεσα. Με πανέμορφο τέρμα του Οκριασβίλι, το οποίο θα διεκδικήσει το γκολ της χρονιάς. Ο Ντογκαλά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γεωργιανός διεθνής στο 76ο λεπτό έπιασε ένα φοβερό σουτ στην κίνηση και έγραψε το 3-2.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά. Οι γηπεδούχοι δεν ταμπουρώθηκαν και ως εκ τούτου το ΑΠΟΕΛ δεν είχε ελεύθερο γήπεδο να κάνει το παιχνίδι του.

Στο 87’ το ΑΠΟΕΛ έχασε ευκαιρία με τον Οκριασβίλι, αλλά η κεφαλιά του χτύπησε στον Βουκασιν Γιοβάνοβιτς και κατέληξε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ντέρμπι το οποίο βρήκε τον Απόλλων να πανηγυρίζει την μεγαλύτερη νίκη τα τελευταία 16 χρόνια!

Οι συνθέσεις:

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Πίττας, Νταμπό (56′ Γιάνγκα), Σπόλιαριτς (56′ Νογιόκ), Ρομπέρζ, Χαμάς, Χάμπος (67′ Β. Γιοβάνοβιτς), Ντιγκινί (67′ Ονγκέντα), Αλεσάμι, Μαυρίας (77′ Φιλιώτης), Κολ.

Στον πάγκο: Δημητρίου, Φιλιώτης, Κατελάρης, Β. Γιοβάνοβιτς, Ίλιεφ, Νογιόκ, Tζουμ, Ονγκέντα, Ψύχας, Αλμπάνης, Ίντζια, Γιάνγκα.

ΑΠΟΕΛ: Μιχαήλ, Βινίσιους, Καρώ, Σαμπάλα, Πέδρο, Σόουζα, Σαρφό (88′ Γεωργίου), Νατέλ (56′ Οκριασβίλι), Σατσιάς (83′ Ντανίλο), Θεοδώρου (56′ Ντονγκαλά), Μάγκλιτσα (83′ Εφραίμ).

Στον πάγκο: Σκουφέτ, Νταουσβίλι, Εφραίμ, Οκριασβίλι, Έσελινκ, Τσεμπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Γεωργίου, Ντονγκαλά, Ντανίλο.

Κίτρινες: Χάμπος, Ρομπέρζ, Ογκέντα, Γιοβάνοβιτς / Σαμπάλα, Πέδρο

Comments
To Top