ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πάτησαν» την ΑΕΛ και φουλ για νταμπλ οι Αμαζόνες!

Ο Property Gallery Απόλλων θα διεκδικήσει την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 το 5ο Κύπελλο Γυναικών στην ιστορία του και το νταμπλ μετά το 2017. Οι «γαλάζιες» κέρδισαν στον Β Ημιτελικό του FINAL -4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Γυναικών την ΑΕΛ με 3-0 σετ σε 93’ και προκρίθηκαν στον Τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως.

Οι πρωταθλήτριες και εν δυνάμει νταμπλούχες είχαν τη θερμή υποστήριξη των οπαδών που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα στο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ». Η ΑΕΛ τα έδωσε όλα για να φθάσει στον Τελικό, αλλά έχασε δυο σετ στους έξτρα πόντους και έμεινε χωρίς Τίτλο τη σεζόν 2021 -2022.

Mεγάλες συγκινήσεις και ανατροπές  πρόσφερε το πρώτο σετ στο ντέρμπι. Μετά από εναλλασσόμενη υπεροχή, η ΑΕΛ με αιχμή την Stedile και τα σέρβις της Πεχλιβάνη ξέφυγε 17-12. Ο Property Gallery Aπόλλων όμως βρήκε ρυθμό βελτίωσε την υποδοχή του και με τις Perez – Ventura ισοφάρισε 19-19. H AΕΛ κατάφερε να προηγηθεί 24-22 αλλά δεν τέλειωσε το σετ. Οι πρωταθλήτριες ανέτρεψαν τα δεδομένα και στους έξτρα πόντους επικράτησαν 26-24 σε 26’ ανοίγοντας το σκορ.

Η ΑΕΛ μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με ντάμπλ- σκορ 06-03 διατηρώντας το προβάδισμα τριών πόντων.. Στη συνέχεια, οι «γαλαζοκίτρινες» ξέφυγαν με 14-10, αλλά το κλειδί για τον Property Gallery Απόλλων ονομαζόταν Θέα Χριστοφόρου. Η 13χρονη με τα φαρμακερά σερβίς άλλαξε τον ρουν του σετ, χάλασε την υποδοχή της ΑΕΛ και έδωσε το προβάδισμα στις πρωταθλήτριες 17-16. Στη συνέχεια οι παίκτριες του Γ. Γιαπάνη έλεγξαν το σετ και κατάφεραν να επικρατήσουν 25-18 σε 27’ παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στον Ημιτελικό με 2-0 σετ.

To τρίτο σετ ήταν το πιο συναρπαστικό του δεύτερου Ημιτελικού. Το παιχνίδι ήταν γεμάτο ανατροπές και χαμένες διαφορές. Ο Property Gallery Απόλλων προηγήθηκε 06-02, αλλά η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των «γαλάζιων»  και προηγήθηκε 09-10. Στη συνέχεια οι «γαλαζοκίτρινες» αύξησαν σε 14-12, αλλά οι «γαλάζιες» ισοφάρισαν 15-15. Νέο προβάδισμα για την ΑΕΛ  18-16 με πόντο της Κasprzak, αλλά ο Property Gallery Απόλλων ξέφυγε 21-18. Το σετ συνέχισε να είναι ντέρμπι με την ΑΕΛ να προηγείται 23-22, αλλά την τελευταία λέξη είπαν οι παίκτριες του Property Gallery Απόλλων που στους έξτρα πόντους με άσο της Λάμπρου και την Lavruk επικράτησαν 28-26 και προκρίθηκαν στον Τελικό.

 Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Ιορδάνους, Nogueras, Perez, Λάμπρου, Ventura, Lavruk – Λίμπερο: Ζακχαίου – Αλλαγές: Xριστοφόρου.

ΑΕΛ (AL. BOSCOVIC): Magdic, Κasprzak, Πεχλιβάνη, Σπύρου, Stedile, Παύλου – Λίμπερο: Στεφανίδου – Gryban – Αλλαγές: Κατσουνωτού.

Τον Β Ημιτελικό σφύριξαν οι Δημήτρης Κουκούνης και Ιωάννης Μιτσής.

Comments
To Top