ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τέθηκε ποτέ θέμα προπονητή»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0.

Αναφέρθηκε στην ήττα από την Πάφος FC με 0-2 στο Τσίρειο, στα βαθμολογικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν και δεν είναι καθόλου υπέρ της ομάδας του, στον αναβρασμό που προκύπτει, στην κριτική που δέχεται ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ και αγγίζει τα όρια της υπερβολής, στη συνέχεια και σε πολλά άλλα.

«Μόνοι μας βάζουμε δύσκολα στον εαυτό μας κάθε βδομάδα. Είναι ένα πρωτάθλημα που, ενώ είχαμε προβάδισμα το φέραμε επί ίσοις όροις. Ήταν μία αποκαρδιωτική εμφάνιση και κάτι που δεν αναμέναμε. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η διακοπή του Πάσχα, θα αξιολογηθεί η κατάσταση και η εικόνα της ομάδας από τη διοίκηση, διότι πλέον το δείγμα είναι πολύ μεγάλο. Από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα περνάει από τα δικά μας πόδια, έχουμε και παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό που απωλέσαμε είναι το προβάδισμά μας. Να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει για να πάρουμε τις νίκες που χρειάζονται και να κόψουμε πρώτοι το νήμα», είπε αρχικά για το παιχνίδι με την Πάφος FC.

Και πρόσθεσε σχετικά με τις συζητήσεις που θα γίνουν με το τεχνικό τιμ: «Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε περισσότερο από το ότι θα υπάρξουν συζητήσεις με τους τεχνικούς. Αυτό το οποίο μετρά είναι η ουσία. Με τα “αν” δεν παίρνεις πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι ότι ο Απόλλωνας είναι πολλά παιχνίδια μακριά από τη νίκη. Είναι μεγάλη ομάδα ο Απόλλωνας με πολύ καλό ρόστερ. Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει τώρα που υπάρχει χρόνος και να βρούμε ηρεμία για να πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει για να επιστρέψουμε στις νίκες. Θα τα δούμε όλα πιο αναλυτικά τις επόμενες ώρες».

Ακολούθως ξεκαθάρισε ότι δεν τέθηκε, ούτε θα τεθεί θέμα προπονητή: «Δεν υπάρχει οτιδήποτε. Ο πρόεδρος που έχει την ευθύνη και το κόστος, οικονομικό και ψυχολογικό, θα χειριστεί την κατάσταση και δεν θέλουμε να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Επαναλαμβάνω προτιμώ να αναφερθώ όταν ζητηθούν όλα όσα πρέπει να συζητηθούν και τονίζω ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα προπονητή και δεν υπάρχει θέμα. Άρα αφήστε τις ώρες και τις μέρες να περάσουν, να γίνουν συναντήσεις και να δούμε τι θα βγάλουν».

Για τον κόσμο και την πίεση πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει δικαιολογία για την εικόνα που βγάζει η ομάδα. Όταν χιλιάδες κόσμος έρχεται στο γήπεδο παρουσιάζεις αυτό το χάλι τότε θα υπάρχει έντονος προβληματισμός. Δεν γίνεται να στέλνουμε τον κόσμο αδιάβαστο στο σπίτι του που στερείται από το υστέρημά του για να έρχεται να βλέπει την ομάδα. Άπαντες είναι προ των ευθυνών τους. Η διοίκηση είναι τυπικότατη στις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους, οι παίκτες πρέπει να σεβαστούν τον κόσμο πρωτίστως, αλλά και εμάς που τους τρέχουμε όλη ημέρα από πίσω. Να αντιληφθούν ακριβώς τι τους προσφέρει ο σύλλογος».

«Η πίεση πάντα υπήρχε το είπαμε από την αρχή. Την ώρα που αρχίζει το παιχνίδι δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Μόνο στο δικό μας μυαλό υπάρχει η πίεση. Και στον οικοδόμο που πρέπει να παραδώσει σε μία ημερομηνία υπάρχει πίεση. Τι να κάνει να παραδώσει ζαβό τοίχο; Η ομάδα εδώ και δύο μήνες δεν ξεδιπλώνει τις αρετές της. Τους πιστώνουμε τους παίκτες, πρέπει να συσπειρωθούμε και να βρούμε τον τρόπο να επιστρέψουμε στις επιτυχίες».

Για την κριτική που αφορά στο γεγονός ότι κάποιοι παίκτες δεν παίζουν: «Αυτά είναι καθαρά θέματα τεχνικά του κυρίου Τσόρνιγκερ. Όπως ο ίδιος είχε το μεγαλύτερο μερίδιο της αποθέωσης, τώρα είναι αυτός που πρέπει να βρει τις λύσεις και η ομάδα να βρει το δρόμο της. Ο κ. Τσόρνιγκερ γνωρίζει καλά την ομάδα, την ποιότητα και είμαστε βέβαιοι ότι θα επανέλθουμε. Ό,τι και να γίνει έχουμε μεταξύ μας παιχνίδι και αυτός που θα κερδίσει με τον ΑΠΟΕΛ θα έχει το πλεονέκτημα. Δεν αλλάζει κάτι. Σίγουρα το πρωτάθλημα θα πάει μέχρι το τέλος. Θέλουμε ηρεμία αυτή τη στιγμή, ο κόσμος έχει εκατό τοις εκατό δίκαιο, όμως χρειάζεται ψυχραιμία να βρούμε τις λύσεις να επανέλθει η ομάδα. Το πιστεύουμε γιατί υπάρχει τρομερή ποιότητα στην ομάδα».

Comments
To Top