ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Iσοπαλία με Άρη / Στο +6 η διαφορά (pics)

Η ομάδα μας εξήλθε ισόπαλη 1-1 κόντρα στον Άρη για την 4η αγωνιστική των πλέιοφς και έφτασε τους 50 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η 6η σερί ισοπαλία, με την οποία ο Απόλλωνας αποσπάστηκε στο +6 από το δεύτερο ΑΠΟΕΛ.

Ο αγώνας:

Α’ ημίχρονο
Καλός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να μπαίνει ελαφρώς καλύτερα να ελέγχει το παιχνίδι και να σκοράρει και τον Απόλλων σταδιακά να ανεβαίνει να ισοφαρίζει και ισορροπεί.

Η ελαφρά ταξιαρχία πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του τοπικού ντέρμπι, πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να πλησιάσει την εστία του Γιοβάνοβιτς, σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλων που ήταν πίσω από την μπάλα.

Σε μια από τις προσπάθειες των παικτών του Άρη, o Γιανκό έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής και ο Αυλωνίτης με αργοπορημένη αντίδραση τον ανέτρεψε. Ο Ματίας Σπόλιαριτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Η Δυτική κερκίδα… πάγωσε, όμως, οι παίκτες του Τσόρνιγκερ έμειναν ανεπηρέαστοι και σχετικά νωρίς επανέφεραν τα χαμόγελα και τον παλμό στον κόσμο. Στο 25ο λεπτό ο Ογκεντά με υποδειγματικό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και συνδύασε την πρώτη του παρουσία στο βασικό σχήμα με το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Απόλλων.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δυο ομάδες έχασαν από μια καλή ευκαιρία. Πρώτα ο Άρης με σουτ του Σπόλιαριτς, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Γιοβάνοβιτς και ακολούθως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολ, με τον Ντελμίρο να λειτουργεί σωτήρια και να διώχνει με το κεφάλι την μπάλα σε κόρνερ.

Β’ ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τσόρνιγκερ μπήκε καλύτερα, ήταν απαιτητική και δημιούργησε δυο καλές στιγμές, με την καλύτερη να έρχεται από το δυνατό συρτό σουτ του Γιάνγκα, το οποίο έδιωξε ο Άλβες σε κόρνερ.

Ακολούθησε ένα κενό χωρίς φάσεις και το ρυθμό να πέφτει, ωστόσο το καλό σουτ του Γιαμπλόνσκι στο 64’ και η απόκρουση του Γιοβάνοβιτς έσπασε τη… μονοτονία. Η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 71’ όταν Αλμπάνης από καλή θέση έκανε το γύρισμα, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ο ρυθμός ήταν σε χαμηλό τέμπο. Στο 81’ δόθηκε πέναλτι στον Άρη, όμως, άμεσα ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, απόφαση που επιβεβαιώθηκε μέσω του VAR.

Ο Απόλλων ήλεγχε το παιχνίδι, αλλά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων λίγο έλειψε να επέλθει η… παγωμάρα, όμως, το σουτ του Τζιαβέ σταμάτησε στο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Το τριπλό σφύριγμα άφησε ικανοποιημένο τον Απόλλων που είδε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση να αυξάνεται στους έξι βαθμούς και να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (Φιλιώτης 84′), Αυλωνίτης, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Ογκέντα (Πίττας 66′), Αλμπάνης, Ζράντι (Χάμπος 84′), Νταμπό (Ψύχας 73′), Γιάνγκα (Ίντζια 84′)

Comments
To Top