ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θρίλερ στο «Τσίρειο» και τελικά «Χ»/ Έπιασε πέναλτι στο 90+5 ο Γιοβάνοβιτς

Αν και προηγήθηκε με 2-0 μόλις στο 10ο λεπτό, η ομάδα μας είδε την Ανόρθωση να ισοφαρίζει σε 2-2 και να παίρνει ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική του Α’ γύρου του πρωταθλήματος.

Αλμπάνης και Ντιγκινί τα γκολ για την ομάδα μας. Έπιασε πέναλτι στο 90+5 ο Γιοβάνοβιτς.

Ο αγώνας:

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Τέτοιο ξεκίνημα στο ντέρμπι του Τσιρείου δεν περίμενε κανείς. Ούτε πιο αισιόδοξος οπαδός του Απόλλων, ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της Ανόρθωσης. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο και με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα με 2-0 και έριξαν στα… σχοινιά την «Κυρία».

Ο Αλπμπάνης στο 4ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το μοιραίο λάθος του Χριστοφή, κέρδισε την μπάλα με το κεφάλι, την έστρωσε με το γόνατο και με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ, εκστασιάζοντας τους έξι περίπου χιλιάδες φίλους του Απόλλων. Προτού κωπάσουν οι πανηγυρισμοί από τη μια πλευρά και συνέλθουν από την άλλη, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Ίλιεφ έκανε την μπαλιά από τα ριστερά και ο Αμπαρτζουμιάν έκανε χέρι, με τον Βασίλη Δημητρίου να το δίνει αμέσως. Το VAR αφού επικύρωσε την απόφαση του διεθνή διαιτητή, ο Ντιγκινί έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με ψύχραιμο πλασέ στο 10’ έγραψε το 2-0 και έβαλε ισχυρές βάσεις για τη νέα νίκη στην ομάδα του.

Η Ανόρθωση έδειχνε… χαμένη, ο Απόλλων είχε τον απόλυτο έλεγχο, όμως, σιγά σιγά το σκηνικό άλλαζε. Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν μέτρα, χωρίς να κάνουν κάτι το αξιόλογο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που σε μια αντεπίθεση λίγο έλειψαν να βάλουν τίτλους τέλους στο ντέρμπι. Ο Αλμπάνης στο 31’ βρέθηκε φάτσα με τον Λόρια, όμως, ο Γεωργιανός απέκρουσε και έδωσε την ώθηση για την αντεπίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να… απεγκλωβιστούν από τα «σχοινιά» και τα κατάφεραν. Τα δυο προειδοποιητικά μηνύματα από τις κεφαλιές των Λάζαρου και Αραγιούρι δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη από την άμυνα του Απόλλων και στην τρίτη προσπάθεια ο Χριστοφή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Στο 45’ ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και με κοντινή προβολή σε κενή εστία, μείωσε σε 2-1.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το πόσο καθοριστικό ήταν το τέρμα του Χριστοφή στο τέλος του ημιχρόνου, αποδείχθηκε στα αρχικά στάδια της επανάληψης. Οι παίκτες του Κετσπάγια μπήκαν με ψυχολογία και μια ενέργεια του Ουάρντα ήταν αρκετή για να έρθει η ισοφάριση. Ο Βασίλης Δημητρίου παρά το γεγονός ότι είχε πολύ καλή θέση και ξεκάθαρο οπτικό πεδίο δεν αντιλήφθηκε την παράβαση του Κατελάρη στον Αιγύπτιο και χρειάστηκε το VAR για να αποκατασταθεί η… τάξη. Ο Λάζαρος έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και παρά την προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς να αποκρούσει την εκτέλεση, αυτή κατέληξε στα δίκτυα για το 2-2 στο 51ο λεπτό.

Όλα ξεκίνησαν από την αρχή. Τα συναισθήματα ανάμικτα και η ψυχολογία στην πλευρά της «Κυρίας». Οι παίκτες του Κετσπάγια είχαν τον έλεγχο, οι αντίστοιχοι του Τσόρνιγκερ αδυνατούσαν να κάνουν τα βασικά σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο Νοβότνι στο 55’ λίγο έλειψε να τα φέρει όλα τούμπα, αλλά ο Γιοβάνοβιτς είπε «όχι» στο κοντινό δυνατό σουτ του Ούγγρου.

Οι αλλαγές από τον πάγκο δεν κατάφεραν να συνεφέρουν τον Απόλλων που είχε προβλήματα στην ανάπτυξη και έκανε αβίαστα και εύκολα λάθη. Η Ανόρθωση έκλεβε μπάλα, έβαζε πίεση και δημιουργούσε προϋποθέσεις, αλλά μέχρι εκεί. Πατούσε σταθερά στο γήπεδο, είχε ενέργεια και το μομέντουμ για κάτι καλύτερο .

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός έπεφτε, με τις φάσεις να είναι μηδαμινές. Ωστόσο στο 79’ το παιχνίδι… άναψε εκ νέου όταν ο Νοβότνι σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, λόγω του ότι ο Ούγγρος σταμάτησε την μπάλα με το χέρι.

Τα εναπομείναντα λεπτά επιφύλασσαν και άλλα. Καλή ευκαιρία για τον Απόλλων, με σουτ του Κολ στο 85’, το οποίο απέκρουσε σταθερά ο Λόρια και πέναλτι για την Ανόρθωση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση και ο Γιοβάνοβιτς με εξαιρετική απόκρουση κράτησε το 2-2.

Το τριπλό σφύριγμα του Δημητρίου έδωσε από ένα βαθμό στις δυο ομάδες και τις έστειλε με διαφορά οκτώ βαθμών στα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Πίττας (77′ Γιάνγκα), Ίλιεφ (57′ Ζράντι), Ρομπέρζ, Κατελάρης, Χαμάς, Ντιγκινί, Αλμπάνης (57′ Νταμπό), Μαυρίας (77′ Πίττας), Νογιόκ (70′ Χάμπος), Κολ.

Στον πάγκο: Ντουρίν, Νταμπό, Ίντζια, Τζουμ, Ντανίλο, Ψύχας, Χάμπος, Αλεσάμι, Φιλιώτης, Γιάνγκα, Ζράντι

Ανόρθωση: Λόρια, Αντωνιάδης, Κορέια, Λάζαρος (75′ Χρυσοστόμου), Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Χούσμπαουερ (87′ Ιωάννου), Ουάρντα, Χριστοφή (61′ Καλτσάς), Νοβότνι (87′ Ρουσιάς).

Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Εσκοβάλ, Χατζημιτσής, Μότης, Ιωάννου, Χρυσοστόμου

Κίτρινες: Νογιόκ, Χάμπος / Νοβότνι, Αρτυματάς

Comments
To Top