ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Φανήκαμε όχι τόσο έξυπνοι, αχρείαστα λάθη”

Οι δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας μας, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, μετά το ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Αναλυτικά:

«Δύσκολο να μιλάμε για ποδόσφαιρο αυτές τις μέρες αλλά θα προσπαθήσω. Ήταν πολύ έντονο παιχνίδι, απίστευτη η ατμόσφαιρα, τρομεροί οι οπαδοί, και των δύο ομάδων αλλά ειδικά οι δικοί μας. Ήμουν τυχερός να προπονήσω τη Στουτγκάρδη όπου είχε τρομερή ατμόσφαιρα και μπορώ να πω πως σήμερα ήταν στο ίδιο επίπεδο. Θέλαμε να τους δώσουμε τη νίκη. Μετά από ένα υπέροχο δεκάλεπτο ξέραμε πως θα δεχθούμε πίεση. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία ο Αλμπάνης για το 3-0, μετά δεχθήκαμε το 2-1, έχουν ποιότητα, είναι φιλόδοξη ομάδα, δεν τα παρατάνε, μετά μας άσκησαν λίγη πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε κάποιες παράξενες αποφάσεις από τους παίκτες, κάποιοι ήταν κουρασμένοι, κάναμε κάποια αχρείαστα λάθη, στο τέλος ήμασταν τυχεροί που ο Γιοβάνοβιτς έσωσε τον πισινό μας. Μπορούσαμε να σκοράρουμε λίγο πριν το τέλος, δεν τα καταφέραμε. Στο τέλος νομίζω είναι δίκαιο το 2-2. Κρατήσαμε την απόσταση και τώρα πάμε στα πλέι οφ.

Το πέναλτι που κάναμε στο 2-2 δείχνει λίγο την κατάσταση που ήμασταν σήμερα.  Φανήκαμε όχι τόσο έξυπνοι, αχρείαστα λάθη που έφεραν το πέναλτι, παίζαμε τον Ουάρντα στο ένας εναντίον ενός, που ίσως είναι ο καλύτερος στην Κύπρο σε αυτό. Ξέρουμε ότι οι παίκτες μας έχουν ποιότητα και θέλουν να λάμψουν αλλά όταν πήγαιναν στην ατομική ενέργεια κάναμε λάθη κι αυτό έφερνε ευκαιρίες στην Ανόρθωση. Στα πρώτα 30′ δείξαμε τι μπορεί να κάνει η ομάδα. Θα έχουμε επιστροφές, θέλουν χρόνο οι παίκτες, θα ανέβουν, είδατε ποιους είχαμε στον πάγκο σήμερα, θα επιστρέψουν και η ομάδα θα εμφανιστεί καλύτερο στο μέλλον. Τώρα επικεντρωνόμαστε στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΛ και μετά πάμε στα πλέι οφ».

Για την τακτική του μετά το 2-0 κι αν θεωρεί πως έφταιξε το ότι δεν έπαιξε πιο αμυντικά: «Όχι. Προσπαθούμε να παίξουμε όπως θέλω, έτσι θέλουμε να παίζουμε, αυτό θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί. Αν κάναμε το 3-0 θα ήταν διαφορετική η ερώτηση. Δεν είμαστε η Μπάγερν ή η Μάντσεστερ Σίτι. Δεν μπορούμε να έχουμε συνεχώς αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό ούτε να αλλάξουμε τέσσερις φορές τακτικό σχηματιμό σε ένα ημίχρονο. Προτιμώ να παίζω όπως σήμερα. Αν παίζαμε πιο αμυντικά και χάναμε από λάθος απόφαση του διαιτητή στο 90′, τότε θα ήμουν θυμωμένος. Όχι τώρα. Πρέπει να βρούμε την ταυτότητά μας και η ταυτότητά μας είναι ξεκάθαρη τώρα. Παρεμπιπτόντως, αν έλεγες σε οδηγό της Formula 1 να οδηγήσει με πιο ασφαλή τρόπο ή πιο αργά, θα σου έλεγε πως δεν θα το κάνει».

Comments
To Top